Universitatea Primăriei rămâne în Craiova, chiar dacă se demolează „Oblemenco”

Mihai Andries 03 Jan. 2014, 11:39 Campionat

Dacă planul Primăriei va fi respectat, în această iarnă Stadionul Ion Oblemenco va fi demolat, iar în locul acestuia va fi ridicată o arenă nouă, cu o capacitate de 30.000 de locuri, care va costa aproximativ 40 de milioane de euro. Adrian Mititelu, patronul grupării FC Universitatea Craiova, a spus că și-ar da și el acordul dacă acest plan chiar va fi pus în practică și că echipa sa va juca meciurile la Severin. În schimb, CS Craiova nu se va muta din Bănie.

„Noi nu ne vom muta în alt oraș ca să disputăm meciurile de pe teren propriu. Vom juca pe arena Extensiv. Sper ca lucrurile să meargă la fel și în retur, să promovăm în prima divizie. E o percepție greșită că noi nu am avea suporteri. Păi, la primul meci pe care l-am jucat în Craiova au fost 15.000 de suporteri. În schimb, la meciul celeilalte echipe din Craiova au fost 1.500 de spectatori”, a afirmat Felix Grigore, directorul executiv al CS Craiova.

Oficialul formației din Bănie spune că discuțiile cu Ilie Balaci nu au fost abandonate și că patronatul și conducerea echipei își doresc finalizarea lor cu succes. „Ne dorim enorm ca Ilie Balaci să devină managerul nostru general. Au fost și sunt discuții, sperăm să le și concretizăm”.

Nu va mai exista o altă ofertă de fuzionare

Felix Grigore nu vede un impediment în existența celor două echipe de fotbal în Craiova, cea susținută de autoritățile locale și cea patronată de Adrian Mititelu. Legat de fuzionarea celor două grupări, conducătorul oltenilor afirmă că „patronul nostru nu mai e dispus să facă o nouă ofertă câtă vreme prima a fost refuzată”.

VEZI INTERVIUL VIDEO DE LA DIGISPORT ACORDAT DE FELIX GRIGORE

Pe 23 noiembrie 2013, patronatul lui CS Craiova semna următorul comunicat: „Pentru a pune punct războiului fratricid care a învrăjbit Craiova și a îndepărtat mulți suporteri de ambele echipe, HAIDEȚI SĂ‚ FACEM DIN CELE DOUĂ‚ UNIVERSITĂ‚ȚI UNA SINGURĂ‚! Vă oferim 20% din acțiunile clubului CS Universitatea Craiova – un procent egal cu al nostru, investitorii actuali. Restul de procente, 60%, vor fi listate la bursă în perioada imediat următoare”. Comunicatul era semnat de Adrian Andrici, principalul investitor și administratorul clubului CS Universitatea Craiova.

Clubul Sportiv Craiova a încheiat prima parte a campionatului ligii secunde pe primul loc, în Seria a II-a, la trei puncte de CSM Rm Vâlcea și la patru de Gloria Bistrița. FC Universitatea Craiova a terminat sezonul pe locul 4, la șase puncte de lider.

 

Sursa: DigiSport

Mihai Andries 03 Jan. 2014, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă