Unirea Slobozia a revenit cu picioarele pe pământ

Mihai Andries 05 May. 2014, 10:35 Campionat

„CSMS Iași se încurcă la Clinceni, noi batem sigur Bacăul și trecem din nou pe primul loc!”, spuneau la unison fotbaliștii Unirii Slobozia imediat după meciul pierdut în ultima secundă la Iași. Socoteala din Moldova nu s-a potrivit cu realitatea din Bărăgan, SC Bacău reușind să câștige după un meci în care ambiția oaspeților a fost decisivă.

Nici nu se așezaseră bine în ghete jucătorii lui Adrian Mihalcea că moldovenii jubilau în minutul 10: pătrundere solidară pe dreapta a lui Căinari care l-a pierdut pe drum pe inexistentul Tudorache, centrare precisă în careul mic și reluare simplă a căpitanului Hurdubei. Degringolada din apărarea gazdelor continuă și SC Bacău are șansa dublării avantajului peste cinci minute: centrare din stânga, reluare din voleu a lui Ungureanu dar mingea izbește transversala!

Apostrofați de cei 1.500 de spectatori, fotbaliștii Unirii încearcă să pună presiune pe adversari, dar trec pe lângă egalare la o reluare peste din 6 metri a atacantului Nanu în ceea ce avea să fie singura ocazie a reprizei, foarte puțin pentru o formație care în urmă cu o săptămână conducea clasamentul playoff.

Un gol întâmplător pentru trei puncte

Mult mai deciși aveau să iasă jucătorii Unirii Slobozia de la cabine, dar portarul Oltean scoate miraculos în minutul 47 pentru ca peste două minute Nanu să trimită în bara transversală. Iureșul gazdelor continuă și peste alte cinci minute la o lovitură de colț mingea șterge bara și iese în afară. Adrian Mihalcea îl scoate de pe teren pe tânărul Ursu care făcuse figurație și îl aruncă în luptă pe veteranul Dumitru Gheorghe. Atacantul de 36 ani își răsplătește antrenorul în minutul 62, când este oprit din cursa spre gol de faultul în careu al portarului Oltean. Lovitură de pedeapsă transformată sigur de Coconașu și speranțele într-o răsturnare de scor renasc pe stadionul din Slobozia.

Pentru puțin timp, căci în minutul 72 Bacău are un corner, mingea trimisă de Rusu cade în careul mic pe piciorul lui Lozeanu și sare în poartă fără ca jucătorul băcăuan să aibă vreun merit! Cu avantaj minim pe tabelă oaspeții fac tot ce poate pentru a trage de timp și, în schimbul a două cartonașe galbene, reușesc să nu mai primească gol până la final. Unirea Slobozia pierde al doilea meci consecutiv din playoff, cade pe locul 3 și trebuie să înțeleagă că atunci când dispare modestia fotbalul te sancționează.

Unirea Slobozia: Dobre – St. Stan, Tudorache, R. Soare (cpt.), M. Florea – Macare, Coconașu (Ivașcă ”65) – Ibrian (Patrianca ”79), Bolat, O. Ursu (F. Gheorghe ”54) – Nanu. Antrenor: Adrian Mihalcea

SC Bacău: Oltean – L. Dumitriu, Lozneanu, Luncanu, Sascău (Mihălăchioaie ”80) – Strugariu – Căinari, Cl. Tudor, Husein – Hurdubei (cpt.), B. Ungureanu (Taban ”70). Antrenor: Viorel Tănase.

 

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 05 May. 2014, 10:35 Campionat
Pe aceeași temă