Unirea Slobozia a intrat în zodia înfrângerilor

Marius ANGHEL 09 May. 2014, 12:32 Campionat

Cu doar trei puncte din primele trei meciuri din play-off, Unirea Slobozia spera să rupă seria negativă în meciul de pe teren propriu cu FC Clinceni, echipă care vrea să prindă din urmă tandemul CSMS Iași – Rapid București.

Mânați de dorința victoriei, fotbaliștii lui Mihalcea au urcat din primele minute în treimea adversă, dar s-au lovit de apărarea robustă și exactă a oaspeților, veniți la Slobozia cu intenția clară să nu primească gol și să lovească pe contraatac.

Dominarea teritorială și posesia superioară n-au adus însă ocazii clare de gol, centrările din fața porții fiind pradă ușoară pentru Bolboașă. La cea din minutul 21 portarul de la Clinceni reține și degajează lung până la Vlad Rusu, care scapă singur cu Măstăcan și-l execută cu un șut pe jos, reușind să deschidă scorul împotriva cursului jocului.

Unirea reia atacurile poziționale, dar este obligată să plimbe la nesfârșit mingea de pe o parte pe alta, zidul de apărători ridicat de Clinceni fiind imposibil de trecut, și are o singură mare șansă de egalare cu cinci minute înainte de pauză, șutul din afara careului al lui Bolat lovind bara laterală.

Cine n-are un Karamyan să-și cumpere!

Aspectul jocului nu s-a schimbat nici după pauză, chiar dacă antrenorul Mihalcea a aruncat forțe proaspete în atac. Fără clarviziune la construcție, Unirea Slobozia a arătat ca o echipă care nu are un mijlocaș cerebral, responsabil cu pasa decisivă.

De partea cealaltă, căpitanul Karamyan a fost de netrecut pe stânga, fiecare ieșire cu mingea la picior generând superioritate pe flanc și panică în apărarea Unirii. De la el a plecat și centrarea în fața porții din minutul 65, când mingea a fost respinsă cu fața de Măstăcan la o reluare din trei metri a lui Roșu. Avea să fie ultimul atac al echipei din Clinceni care s-a limitat până la final să apere cu orice preț avantajul minim de pe tabelă. Misiune îndeplinită chiar dacă în ultimul minut atacantul Dumitru Gheorghe putea aduce in-extremis un punct gazdelor la ratarea meciului: reluare cu capul din doi metri în transversală!

UNIREA SLOBOZIA
FC CLINCENI
0-1

Vl. Rusu”21

Măstăcan – S. Stan, Fl. Tudorache, R. Soare (cpt.), C. Toma – Macare, Coconașu – Ibrian (O. Ursu ”46), Bolat, M. Florea (Drăguț ”84) – E. Nanu (D. Gheorghe ”58)
Antrenor: Adrian Mihalcea

Bolboașă – Al. David, Vițelaru, Marciuc, Art. Karamyan (cpt.) – Vențer, Cr. Pușcaș, B. Pătrașcu, D. Tătar (Straton ”87) – Vl. Rusu (Konyeha ”54), I. Roșu (H. Koné ”75)
Antrenor: Florentin Rădulescu

Articol și foto de Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 09 May. 2014, 12:32 Campionat
Pe aceeași temă