Unirea Alba Iulia, victorie după șase etape!

01 May. 2012, 12:49 Campionat

Echipa lui Stelian Gherman a reușit o victorie importantă, 1-0, pe teren propriu în compania formației FC Universitar Baia Mare, în ultimul meci al rundei cu numărul 24 din seria a II-a. Cu trei înfrângeri consecutive și șase meciuri fără victorie, Alba se afla mai aproape de zona retrogradării decât de cea din fruntea clasamentului, unde a terminat prima jumătate a acestui sezon. Cu acest succes italian uniriștii au ieșit din pasa proastă, iar în prezent ocupă locul 10, acumulând 31 de puncte.

Mingea a lovit de 4 ori bara!

Echipa lui Buia, ce a efectuat deplasarea în ziua meciului, a inceput în forță și în minutul 4 și-a creat deja prima ocazie, dar bara s-a opus la șutul lui Deac (6). Istrofor (7) a fost la un pas de autogol, iar căpitanul Pascal și-a salvat echipa în două rânduri: V. Pop (8 – singur din pozitie buna) și A. Roman (12 – lovitură liberă de la 25 de metri). Unirea a replicat prin A. Ianc (31) și N. Oltean (35), ambii trimițând mingea în bară. Uniristul Cl. Oara (41) a deschis scorul cu o reluare din 7 metri, după un corner executat de Oltean. Până la final Baia Mare a mai avut o ocazie prin Fritea (72), ce reluat pe spate cu capul, mingea fiind deviată de Pascal în transversală. Unirea își putea mări avantajul pe tabelă, dacă Pecarov (83) și D. Militaru (88), nu iroseau ocazii de a înscrie. Alba va juca sâmbătă, în deplasare, cu Luceafărul Oradea, meci in care Gherman nu va putea miza pe decarul Pleniceanu (suspendat).

Gherman: „Suferim în atac!”

Victoria cu Baia Mare l-a satisfăcut pe antrenorul Stelian Gherman, care recunoaște că echipa sa are probleme în ofensivă. „Mă bucur pentru cele trei puncte câștigate împotriva unei echipe considerate modestă de mulți, care însă înscrie mai mereu în deplasare. Suferim în continuare la finalizare. Jucătorii s-au văzut cu campionatul rezolvat și sunt relaxați de la începutul returului. Nu avem jucători în atac, am apelat la Pecarov nerefăcut complet”, a spus Gherman, ce l-a lăsat pe bancă pe Bumbac. „Nimeni nu e titular de drept la Unirea, iar Potopea și Schuller au evoluat bine la Arad”, a precizat tehnicianul albaiulienilor.
De partea cealaltă, Romulus Buia s-a arătat dezamăgit de rezultat și crede că echipa sa a avut ghinion. „Am venit să luăm toate cele trei puncte, dar pentru a reuși acest lucru trebuie să înscri în deplasare. Am avut multe ocazii, mai ales în debut și îmi pare rău de munca băieților pe căldura de afara. O greșeală ne-a costat. Ne așteaptă un meci greu pe teren propriu cu Severin, cele trei puncte vor fi vitale pentru noi”, a spus antrenorul grupării din Baia Mare.

UNIREA ALBA IULIA – FC MARAMUREȘ UNIVERSITAR BAIA MARE 1-0 (1-0)
A marcat: Cl. Oara (41)

Unirea: Pascal (cpt.) – Schuller, I. Șerban, Potopea, M. Oprea – N. Oltean, Pleniceanu (71, Ciofu), Negură, A. Ianc (36, Pecarov) – Cl. Oara (67, D. Militaru), M. Petrescu. Antrenor Stelian Gherman
FC Maramureș: G. Danciu – Hodor (71, Negrea), Istrofor, D. Toma, De Rosa – Fritea (cpt.), A. Roman, V. Pop, M. Feraru – M. Deac (46, S. Feraru), M. Tănasă (60, Faye). Antrenor Romulus Buia.

*Arbitru: Cătălin Găman (Craiova); asistenți: Gabriel Bârjac și Tunyogi Ferencz (ambii din Zalău), rezervă Teodora Albon (Cluj); observatori Al. Terheș (Oradea), C. Miclea (Bușteni).

Articol scris de Lucian DANCIU
Foto Cătălin Crăciun

01 May. 2012, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă