Unirea Alba Iulia a revenit în fruntea Seriei a II-a

14 Mar. 2009, 19:21 Campionat

Fără gol marcat în primele două runde din retur perioadă în care a cedat și șefia Seriei a II-a Unirea Alba Iulia s-a descătușat ieri la Deva unde a înscris de trei ori pentru primul succes din 2009 cu care s-a reinstalat în fotoliul de lider.

 

Trupa lui Aurel Șunda nu a impresionat nici sub Cetate însă a fost eficientă, ocrotită de șansă și a beneficiat de inspirația lui Ionuț Bălan autorul unei duble.

 

Oaspeții au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri marcate din două jumătăți de ocazie finalizate de Ionuț Bălan – lob din colțul careului de 16 metri în vinclul porții apărate de Rahoveanu plasat greșit (11) și Grozav șut din afara careului deviat de fundașul devean Gabriel Florea (41).

 

La 0-1 Mureșul a irosit cea mai mare ocazie a primei părți prin Dosan care din 6 metri s-a înălțat și cu capul a trimis mingea în bara transversală (24).

 

Partea secundă a debutat cu ratarea monumentală a lui Grozav care la finalul unei curse pe cont propriu de la jumătatea terenului în care l-a pierdut pe drum pe Savin și l-a driblat pe portarul Rahoveanu a pătruns în careu de unde a trimis mingea spre poarta goală, însă apărut de nicăieri fundașul Ionel Câmpeanu a respins mingea în corner (52).

 

Ionuț Bălan a mai surprins încă odată defensiva gazdelor când a executat impecabil o lovitură liberă de la 30 de metri – bară gol, pentru 0-3 (62). Pentru gazde Bițiș a marcat golul de onoare cu cinci minute înainte de final – lob din careul mic peste Rotaru căzut pe gazon.
 

"Rămânem cinci echipe în lupta pentru promovare care sper să se desfășoare în continuare cinstit și corect iar finalul campionatului să găsească Alba Iulia pe unul din primele două locuri în clasament"
Aurel Șunda, antrenor Unirea Alba Iulia

 

"Nu am ce să le reproșez băieților pentru că au jucat însă au trebuit să se considere învinși de o echipă mai experimentată formată din jucători cu execuții de excepție"
Gheorghe Barbu, antrenor Mureșul Deva

 

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu

 

14 Mar. 2009, 19:21 Campionat
Pe aceeași temă