Unirea a rupt Săgeata la ultima fază

Mihai Andries 25 Nov. 2014, 00:44 Campionat

Thriller cu cinci goluri, răstrurnări spectaculoase de scor, cu fiecare echipă trecând de la agonie la extaz și invers în ultimul meci oficial programat în 2014 la Slobozia între Unirea și Săgeata Năvodari, două echipe în mare foame de puncte. Tonul distracției a fost dat de gazde, cei 700 de spectatori care au îndurat o temperatură de doar două grade cu plus jubilând în minutul 5.

Teodorescu, juniorul crescut la Slobozia și lansat în liga secundă în urmă cu cinci etape, a scos din joc prin fentă doi adversari și a pasat perfect la întâlnire pentru atacantul Jianu care l-a executat cu un șut în diagonală pe un Albuț surprins ieșit din poartă. Unirea vrea mai mult și stă mai bine în ghete pe un teren mocirlos, înmuiat serios în trei zile de ploaie mocănească. Același Jianu șutează din marginea careului, dar Albuț este un portar de Liga 1 și parează printr-un plonjon spectaculos. Trec doar cinci minute și Teodorescu livrează din nou o minge perfectă care-l pune pe Florea singur cu Albuț în 10 metri dar șutul acestuia trece la metri buni peste transversală.

Și cum în fotbal ocaziile ratate se răzbună, Săgeata Năvodari reușește să egaleze în minutul 22, șut Chițu din 16 metri, plonjon inutil Dobre, portarul Unirii fiind derutat de efectul imprimat balonului. Gazdele se aruncă în atac, dar șutul din afara careului al lui Stan este scos în corner de Albuț. Săgeata stă la cutie și lovește pe contraatac în minutul 35: Chițu intră umăr la umăr în careu cu fundașul Ibrian, jucătorul Unirii intră prin alunecare și lovește balonul, dar centralul Dan Grigore Botescu indică lovitură de pedeapsă și îl elimină pe jucătorul Unirii. Gazdele protestează, dar se aleg cu patru cartonașe galbene arătate de central până ce Ganea transformă penalty-ul și să ducă echipa sa în avantaj la vestiare.

Fotbalul îi premiază pe curajoși

Cu gândul că meciul este deja câștigat și că Unirea Slobozia nu mai poate reveni în joc cu un fotbalist în minus, Săgeata Năvodari intră în mitanul secund cu gândul să joace la trecerea timpului. Invitați să atace, jucătorii lui Mihalcea pun presiune pe careul advers dar marile ocazii întârzie să apară. Duelurile se mută în treimea celor de la Săgeata care au renunțat definitiv la orice pretenție ofensivă cu o jumătate de oră înainte de final.

Atitudine ce avea să-i coste pentru că din minutul 69 se joacă 10 la 10 după ce Muzac vede al doilea cartonaș galben după un fault asupra lui Ivașcă la marginea careului. Trec doar patru minute și golul care plutea în aer cade în poarta lui Albuț: centrare de pe loc a lui Ivașcă și reluare cu capul din plonjon a lui Stan. Unirea simte că poate câștiga meciul, iar fundașii Lazăr și Soare urcă în atac la fiecare fază fixă dar loviturile de cap sunt imprecise. Și după ce Macare nu reușește să reia din 6 metri în minutul 87, ultimul minut al prelungirilor aduce fericirea pe stadionul Unirii, atacantul Jianu reluând nestingherit cu capul din colțul careului mic, mingea intrând în poartă în ciuda plonjonului disperat al lui Albuț!

UNIREA SLOBOZIA       3
SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI     2

M. Jianu ”7, ”90+4, St. Stan ”73 / M. Chițu ”22, Cr. Ganea ”36 – pen.

L. Dobre – Ibrian, R. Soare (cpt.), G. Lazăr, St. Stan – Macare, Coconașu (Aug. Ivașcă ”58) – G. Teodorescu (Topală ”67), Bolat, M. Florea (C. Toma ”46) – M. Jianu
Rezerve neutilizate: R. Oprea – Hristian, D. Gheorghe, Patrianca
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Ibrian ”35 (roșu direct)

Albuț (cpt.) – Dunjic, I. Ursu, R. Damian, Bruno – Eloy (Al. Vieru ”43), Muzac, Cervera, Cr. Ganea (Vagner ”76) – M. Chițu (Airinei ”89), Guerra
Rezerve neutilizate: Gordin – E. Năstase, Zugravu, Srdic
Antrenor: Gheorghe Butoiu
Eliminat: Muzac ”69 (cumul de galbene)

Stadion: 1 Mai (Slobozia); Spectatori: 500; Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Damian Antal (Bacău); Jucătorul meciului: Marius Jianu

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 25 Nov. 2014, 00:44 Campionat
Pe aceeași temă