Unirea a înclinat pentru prima dată steagul pe propriul teren

Mihai Andries 09 Mar. 2014, 17:32 Campionat

Marius Lăcătuș, antrenorul oaspeților își dorea cu 48 de ore înainte de meciul de la Slobozia să administreze invincibilei Unirea prima înfrângere pe teren propriu. Obiectivul avea să se realizeze după un meci de mare luptă în care cel mai greu le-a fost fotbaliștilor să-și țină echilibrul pe un teren înmuiat de cele 4 zile de ploaie neîntreruptă și care avea să fie decis de inspirația lui Liviu Mihai, cel mai bun jucător al Unirii în turul de campionat, acum numărul 10 la CSMS Iași.

1.500 de spectatori au înfruntat frigul și au dat căldura pe acasă pe moina pătrunzătoare de pe Municipal ca să vadă la lucru două echipe de podium, două echipe cu șanse la promovarea în liga națională. Chiar dacă jucau în deplasare, ieșenii au intrat mai deciși pe teren și Liviu Mihai, idol până mai ieri la Slobozia, a dat tonul ratărilor în minutul 10, apoi l-a imitat Bosoi, șut respins cu greu de Dobre în minutul 19, acțiune ce avea să prevestească golul venit la o jumătate de oră de la start. Doi fundași de la Unirea s-au invitat unul pe altul să respingă din careul mic și oportunistul Liviu Mihai a împins mingea în plasă. Trec doar trei minute și Herghelegiu trimite cu capul balonul în transversală, după o altă eroare gravă de marcaj. Repriza neagră pentru echipa lui Adi Mihalcea se încheie cu golul aceluiași Liviu Mihai, finalizare precisă pe lângă portar după o pătrundere solitară pe stânga.

La pauză ieșenii au schimbat tricourile și tactica de joc, sacrificând veleitățile ofensive pentru o apărare supra-aglomerată, cu mijlocașii retrași pentru a stăvili atacurile gazdelor. Dominare teritorială evidentă și o posesie zdrobitoare a balonului pentru Unirea Slobozia dar fazele la poarta ieșenilor s-au numărat pe degetele unei singure mâini: șut anemic Nanu în minutul 47, șut din interiorul careului Coconașu dar Caparco scoate mingea în corner în minutul 76, centrare Ibrian prin fața porții goale cu 7 minute înainte de final și cam atât. De partea cealaltă CSMS Iași mai bagă o dată mingea în poartă dar golul lui Pălimaru este anulat pentru henț.

Cu trei puncte de la Slobozia, puncte care se pun în clasamentul playoff, CSMS Iași preia șefia în top 6, cu un punct peste Rapid București, în vreme ce Unirea bifează a doua înfrângere din tot atâtea meciuri jucate în 2014 și va avea o deplasare foarte grea la Berceni, altă echipă de playoff.

Unirea Slobozia: L. Dobre (cpt.) – S. Stan, Tudorache, Hristian, C. Toma – Macare, Ivașcă (Florea 77) – Ibrian, Oct. Ursu (Coconașu 51), Jianu (D. Gheorghe 82) – Nanu. Antrenor: Adrian Mihalcea

CSMS Iași: Caparco – Radovic, Fl. Plămadă, Mihalache, Țigănașu – Bosoi, A. Crețu (cpt.), M. Dedu (Novac 77), Herghelegiu (Călugăru 89) – L. Mihai (Onofraș 83) – Pălimaru. Antrenor: Marius Lăcătuș.

Stadion: Municipal – Slobozia. Spectatori 1.500. Arbitri: Adrian Viorel Cojocaru (Galați) – Vlad Bârleanu (București), Marius Florin Badea (Rm. Vâlcea) – Cristina Mariana Trandafir (București). Observatori: Florin Hîncu (Brașov), Liviu Ciubotariu (Galați).

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 09 Mar. 2014, 17:32 Campionat
Pe aceeași temă