Un nou eșec pentru Rapid. Academica a profitat de problemele sucevenilor și a bătut ușor pe Areni

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 14:52 Campionat
Un nou eșec pentru Rapid.** Academica a profitat de problemele sucevenilor și a bătut ușor pe Areni

Rapid CFR Suceava a pierdut clar meciul de pe teren propriu cu Academica Pitești, contând pentru etapa a 8-a a play-off-ului Ligii secunde. Formația piteșteană s-a impus cu 4-1 în fața unei formații sucevene cu mari probleme de efectiv, din acest motiv „alb-vișiniii” fiind nevoiți să termine partida cu doi jucători de 17 și respectiv 15 ani în teren.

Meciul a început sub semnul echilibrului, însă soarta disputei avea să se tranșeze practic la jumătatea primei reprize, în decurs de câteva zeci de secunde. Era minutul 22 când piteșteanul Stancu a deschis scorul cu un șut cu exteriorul, pe centrul porții, din mijlocul suprafeței de pedeapsă. Imediat, același Stancu a luat o acțiune pe partea dreaptă, iar centrarea sa a fost deviată nefericit în plasă de fundașul central al Rapidului, Plecanciuc. Sucevenii au avut o bună oportunitate de a reduce din handicap până la pauză, numai că Sfrijan nu l-a putut învinge pe C. Lungu de la punctul cu var.

Golul de 1-2 avea să vină totuși în minutul 67, când Golofca a înscris cu un șut înșelător de la 16 metri, ușor deviat. Finalul a aparținut însă echipei vizitatoare. Mai întâi a punctat Pușcaș, cu capul, bine servit din lovitură liberă de Vezan, pentru ca Pătulea să stabilească scorul final în minutul 83, cu un șut din alergare, la colțul lung.

RAPID CFR SUCEAVA                 1
ACADEMICA ARGEȘ PITEȘTI    4

Golofca ”67 / St. Stancu ”22, Plecanciuc ”23 – autogol, Cr. Pușcaș ”70, Pătulea ”83

Ct. Pascal – D. Bălan (cpt.)(C. Bosânceanu ”84), Ferariu, Plecanciuc, Sumanariu – Sfrijan, G. Apostol, M. Onciu – Gheorghiciuc, Buziuc (Vornicu ”74), Golofca (R. Bosânceanu ”80)
Rezerve neutilizate: Rebenciuc – Velescu, Bolocan, Vatamaniuc
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

C. Lungu – St. Stancu (cpt.), Vițelaru, Marciuc, M. Chițu – Kone (Vezan ”59), Cr. Pușcaș, C. Ispir, Deletic (A. Radu ”85) – Pătulea, Val. Munteanu (Vențer ”78)
Rezerve neutilizate: Boșneag – A. Nițu, Al. David, C-tin. Dedu
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.000; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Andrei Simonis (București) și Dan Lucian Ilieș (Brașov); Jucătorul meciului: Adrian Pătulea.

Următorul meci de campionat al sucevenilor va avea loc tot pe Areni, miercuri, cu începere de la ora 18:00, în compania formației CF Brăila. Academica joacă acasă cu Gloria Buzău.

Sucevenii spun că succesul oaspeților a fost meritat

La finalul partidei, antrenorul Bogdan Tudoreanu a recunoscut sportiv superioritatea oaspeților. „Academica a fost echipa mai bună și a obținut o victorie meritată. Noi n-am jucat așa de rău, însă foarte greu reușim să băgăm mingea în poartă. Am avut un an 2015 foarte dificil din cauza accidentărilor, astfel că la partida cu Academica am avut drept rezerve trei copii de 15 ani. Abia așteptăm să se termine campionatul, pentru că, oricum, pe acest final de sezon meciurile nu mai au nici o miză. Sper să ne organizăm așa cum trebuie pe perioada vacanței de vară, pentru că sezonul viitor se anunță mult mai dificil”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Din partea formației piteștene, la conferința de presă organizată după meci a fost prezent antrenorul secund Marcel Abăluță. „Am venit pregătiți să câștigăm acest meci și vom aborda cu aceeași seriozitate și ultimele două jocuri ale sezonului. Chiar dacă am ratat promovarea în prima ligă, noi dorim să respectăm până la capăt această competiție. La finalul campionatului vom face o analiză pertinentă a celor întâmplate în ediția de campionat 2014-2015 și probabil că la anul ne vom bate din nou pentru accederea în primul eșalon”, a precizat Marcel Abăluță.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă