Un jucător al Forestei a ieșit de pe teren și a refuzat să mai joace după ce a auzit injurii din partea spectatorilor. Reacția gazdelor: „Nimeni nu a reproșat nimic de cuvinte rasiste”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2018, 20:14 Campionat
Un jucător al Forestei a ieșit de pe teren și a refuzat să mai joace după ce a auzit injurii din partea spectatorilor.** Reacția gazdelor:

UPDATE: CS Balotești reacționează după ce Moussa Konate, fundașul Forestei, a spus că a părăsit terenul de joc fiindcă a fost făcut negru în repetate rânduri de suporteri și s-a simțit lezat. Directorul sportiv Cătălin Împăratu transmite că francezul minte, fiindcă gestul său de a ieși de pe teren a venit după ce de la margine i s-a strigat că va fi schimbat. Asta după ce lovise fără minge un adversar pentru a doua oară și risca să fie eliminat.

Împăratu spune că nici arbitrul și nici observatorii jocului desfășurat sâmbătă dimineață la Balotești nu au notat nimic în raportul meciului cum că spectatorii ar fi avut scandări rasiste la adresa lui Konate, lucru care l-a determinat să părăsească terenul, conform spunelor jucătorului către reporterul Liga2.ro.

„Nimeni nu a reproșat nimic de cuvinte rasiste. Arbitrul nu, observatorii nu. Jucătorul a ieșit afară pentru că a înțeles greșit că i-a strigat Petre schimbare, când era jocul oprit din cauza faultului. Asta a explicat arbitrul observatorului. La scandări rasiste se oprește meciul. Cele două minute în care nu s-a jucat au fost din cauza meleului care s-a creat după ce Kanote a lovit fără minge, nu de la așa-zisele scandări care nu au existat. Una e când îl înjură și alta e când dă cu «Uuu» după el pentru că i-a dat una lui Herea fără minge. De acolo a început, că l-a faultat pe Herea și după aceea a dat și cu pumnul. Apoi, toată lumea cerea să-l dea afară pentru că a faultat fără minge și ar fi fost la al doilea galben”, a spus, pentru Liga2.ro, Cătălin Împăratu.

La finalul meciului dintre CS Balotești și Foresta Suceava, încheiat cu victoria ilfovenilor cu 3-1, francezul Moussa Konate a motivat gestul său de a ieși de pe teren în minutul 27, intervievat de reporterul Liga2.ro, fiindcă i s-a strigat din tribună, de către spectatori, în mai multe dăți, că este negru. După acea fază, jucătorul a fost înlocuit, fiindcă risca eliminarea după ce faultase fără minge pentru a doua oară într-un interval scurt de timp.


 

Scene reprobabile s-au petrecut astăzi la meciul de Liga 2 de la Balotești, dintre echipa locală și Foresta Suceava, două contracandidate pentru evitarea retrogradării. La mijlocul primei părți a jocului ce a contat pentru etapa a 29-a și care s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 3-1, fundașul Moussa Konate a părăsit terenul de joc după ce n-a mai susportat cuvintele rasiste care îi erau adresate de spectatori. Jucătorul francez n-a mai vrut să joace și, după două minute de parlamentări, antrenorul Florentin Petre l-a înlocuit. Aceasta a fost motivația jucătorului din Hexagon la finalul meciului, când a fost intervievat despre gestul său.

După ce Baloteștiul deschisese scorul prin Marian Neagu (22), la o fază la care a tras din unghi, iar portarul Răzvan Began și-a scăpat mingea în poartă, spriritele pe teren s-au încins și mai mult, mai ales că rezultatul din momentul respectiv o îndepărta pe Foresta la șapte puncte de ilfoveni și, practic, își reducea simțitor șansele de a-i mai ajunge din urmă în lupta pentru evitarea retrogradării. Astfel că, la un contact petrecut în minutul 27 între Claudiu Herea și Konate, jucătorul francez de 24 de ani a făcut semne că adversarul său simulează. Spectatorii care și până în acel moment l-au jignit cu cuvinte rasiste pe Konate și-au continuat apostrofările, iar fundașul n-a mai rezistat.

Konate a plecat spre vestiare, deranjat că i s-a strigat în repetate rânduri că este negru, și cu greu a fost oprit în afara terenului. Coechipierii săi și chiar arbitrul au insistat ca francezul să revină pe teren, iar după două minute de întrerupere a jocului, Florentin Petre a fost nevoit să îl înlocuiască. Cum jucătorul n-a mai dorit să reintre în meci, locul său pe teren a fost luat de un alt francez, de Loic Kharoubi.

Konate spune că a fost făcut negru, gazdele că fundașul a crezut că e eliminat și de asta a plecat

La final, intervievat de reporterul Liga2.ro, Moussa Konate a motivat gestul său de a părăsi terenul din cauza faptului că spectatorii i-au strigat în repetate rânduri că este negru. În schimb, unul dintre conducătorii clubului din Balotești a spus că francezul a părăsit suprafața de joc, deoarece a crezut că a fost eliminat. Konate primise un galben în minutul 9, după o altercație cu Ovidiu Herea, iar la faza din minutul 27 a crezut că arbitrul îi va da al doilea cartonașul după ce l-a faultat dur pe Claudiu Herea. Același oficial ilfovean a transmis că gestul jucătorului stranier a fost neclar și pentru arbitru, deoarece nu s-a putut înțelege cu el.

Chiar dacă nu a luat al doilea galben, Konate putea fi totuși eliminat de arbitru, dacă acesta ar fi respectat la sânge regulamentul. Cum francezul a părăsit terenul de jos fără să i se permită, centralul trebuie să îi acorda cartonașul galben. Era al doilea, astfel că Foresta ar fi evoluat din acel moment în 10 jucători. Numai că centralul Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați) l-a iertat pe Konate și a permis înlocuirea sa cu Kharoubi. Acesta din urmă nu a stat nici el prea mult pe teren, fiindcă la pauză a fost înlocuit de Florentin Petre cu Cristian Gulei. Loic Kharoubi a acuzat dureri la genunchi.

Foresta, ultima în clasament după acest eșec. Petre are probleme de lot

Altfel, în partea a doua a jocului, CS Balotești a marcat și prin Cosmin Mihai (53) și Claudiu Herea (64), astfel că și-a securizat victoria, însă nu a scăpat fără gol primit. Marius Matei a executat o lovitură de pedeapsă în minutul 77 și a stabilit rezultatul final, 3-1, unul care îi complică și mai mult situația echipei sucevene.

Pentru această deplasare, Florentin Petre s-a bazat doar pe patru rezerve, pe portarul Robert Martin și pe jucătorii de câmp Cristian Gulei, Andrei Netea și Loic Kharoubi. Și stafful tehnic a fost unul extrem de subțire. Pe lângă antrenorul principal, pe bancă au mai stat doar Bogdan Tudoreanu, trecut masor, și Neculai Grosu, delegat.

După acest rezultat, CS Balotești a acumulat 34 de puncte și a urcat pe locul 13, în timp ce Foresta a rămas cu 27 de puncte și a căzut pe ultimul loc în clasament între echipele rămase active. În etapa următoare, Baloteștiul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Luceafărul Oradea, în timp ce sucevenii o vor întâlni pe teren propriu pe CS Afumați.

CS BALOTEȘTI – FORESTA SUCEAVA    3-1
Marian Neagu 22′, Cosmin Mihai 53′, Claudiu Herea 64′ / Marius Matei 77′ – pen.

Eșanu – C-tin. Dedu, Marciuc (cpt.), Flămânzeanu, N. Filip – Val. Andrei, Cl. Herea, Ov. Herea, C. Mihai (C. Novac 85′) – M. Neagu (Alin Pătrașcu 75′), Eug. Nica (F. Paraschiv 70′)
Rezerve neutilizate: Iordan – Mirescu, Al. Gheorghe, Al. Ionescu
Antrenor: Augustin Călin

Began – O. Onofraș, Mateciuc, Konate (Kharoubi 30′, Gulei 46′), Lupușor – Vl. Stănescu, Makriev – Secrier (Netea 86′), Cerlincă, Opriș – M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Rob. Martin –
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Spectatori: 300; Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Apr. 2018, 20:14 Campionat
Pe aceeași temă