Un amator în fruntea Miroslavei. Colban confundă clubul ieșean cu propria ogradă

Un amator în fruntea Miroslavei.** Colban confundă clubul ieșean cu propria ogradă

Deși au trecut câteva luni de când a schimbat eșalonul, promovând vara trecută de la Liga a 3-a la Liga a 2-a, la echipa ieșeană Știința Miroslava continuă să domnească amatorismul. Cei care se ocupă de clubul de fotbal continuă să confunde Liga a 2-a cu un eșalon județean și se comportă ca atare.

Oficialii clubului din Miroslava i-au interzis antrenorului Adrian Kerezsy să mai ofere detalii presei despre jucătorii nou-veniți, invocând faptul că informația trebuie să apară mai întâi pe site-ul clubului, abia apoi în media. Nimic rău în acest lucru, doar că site-ul clubului nu a publicat nici până în momentul de față lotul prezent la reunire, acțiune care a a avut loc la începutul săptămânii.

Mai mult decât atât, nici noul președinte Vespazian Colban (foto, în dreapta), un debutant în această branșă a președinților de cluburi, nu este dispus să ofere nici el mai multă atenție relației cu mass-media. „De unde să știu eu cu cine vorbesc? De unde să știu că nu sunteți altcineva? Nu pot să ofer informații până nu este nimic concret. Nu pot să spun cu cine suntem în tratative, așa lucrez eu”, și-a motivat Colban decizia de a refuza să ofere informații.

Conducerea clubului uită, probabil, că menirea mass-media este să ofere zilnic informații suporterilor despre echipă, nu doar săptămânal sau lunar, când președintele Colban reușește vreun transfer. Sau poate că astfel s-a încetățenit la nivelul la care a jucat și antrenat noul președinte al ieșenilor.

Colban a început fotbalul la LPS Botoșani, iar în carieră a evolat la mai multe echipe, între care Cetatea Târgu Neamț, Cetatea Suceava, Hârlău și FC Botoșani. Ca jucător, a promovat cu Suceava în liga secundă, iar ca antrenor a activat până acum doar la FCM Dorohoi, echipă cu care a promovat în Liga a 2-a. Din 2015, atunci când Dorohoiul s-a desființat, de Colban nu s-a mai auzit nimic. Șefii Miroslavei l-au numit de curând președinte după ce s-au obișnuit cu el în tribune, unde venea să urmărească jucătorii împrumutați de FC Botoșani la Știința, în calitatea sa de scouter.

Știința Miroslava a scăpat de președintele de „județ” Daniel Acatrinei și se pare că s-a ales cu unul asemănător.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă