Uimirea Slobozia a preluat șefia clasamentului

Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 11:17 Campionat

Revelația sezonului regulat continuă să surprindă plăcut în seria Est. Trupa pregătită de Adrian Mihalcea a făcut încă un joc perfect pentru încă o victorie la limită, 1-0 cu ACS Berceni, pe o ploaie mocănească insuportabilă și pe un teren mai mult acoperit cu apă decât cu gazon.

Fotbaliștii Unirii au pus presiune pe adversari încă din primele minute, incursiunile pe flancuri ale lui Bolat, Florea și Ibrian generând panică în două rânduri în fața porții lui Meilă, dar cornerele bătute slab au rămas fără rezultat. Berceni înțelege că trebuie să atace ca să spere la un rezultat pozitiv și trece pe lângă deschiderea scorului în minutul 15, reluare din 4 metri a lui Nistor și Dobre scoate salvator cu piciorul.

Scăpată cu bine dintr-o serie de trei cornere consecutive la poarta sa, Unirea reușește să deschidă scorul în minutul 29. Bolat scapă de un adversar pe stânga, centrează în careu și Florea reia din voleu surprinzându-l pe Meilă. Gazdele au apoi șansa desprinderii până la pauză dar Ibrian ține prea mult de minge la o fază în care Nanu era demarcat în fața porții.

După odihnă Unirea dă tricourile galbene pline de apă și noroi la cabine pe unele albastre curate dar apa adunată pe teren distruge orice idee de fotbal, fotbaliștii înotând practic pe un dreptunghi în care mingea se oprea în băltoace la fiecare pasă pe joc. Se sare peste faza de construcție, iar fundașii ambelor formații au cel mai mult de muncă.

Într-un peisaj de ploaie tristă și rece Berceni putea obține in-extremis un egal, dar Soare scoate de pe linia porții cu 8 minute înainte de final și păstrează avantajul minim necesar pentru o victorie care urcă echipa Unirea Slobozia pe primul loc în clasamentul playoff.

UNIREA SLOBOZIA
ACS BERCENI
1-0

M. Florea ”29

Dobre – St. Stan, Tudorache, R. Soare (cpt.), C. Toma – Macare, Coconașu (Ivașcă ”56) – Ibrian, Bolat (Jianu ”75), M. Florea (Patrianca ”91) – E. Nanu. Antrenor Adrian Mihalcea.

Meilă – Fîșie, Ghinea, E. Nicu (Aldea ”46), Pazon (C. Mihai ”46), Al. Radu (cpt.), Al. Stan, A. Nistor (Bitez ”66), V. Ștefan, Bădăuță, Pădurețu. Antrenor Marin Dragnea.

Articol și foto de Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 11:17 Campionat
Pe aceeași temă