Tufiși explică de ce nu a mai intrat în poartă în meciul cu Șoimii. „M-am consultat și cu domnul Pelici și am decis”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 11:06 Campionat
Tufiși explică de ce nu a mai intrat în poartă în meciul cu Șoimii.**

Deși anunțase că va fi titular în jocul de miercuri cu Șoimii Pâncota, încheiat cu victoria vâlcenilor, scor 2-1, antrenorul cu portarii de la CSM Râmnicu Vâlcea, Robert Tufiși (foto, în stânga), s-a răzgândit în dimineața partidei și a rămas pe banca de rezerve. În locul său a intrat titularul din ultimele etape și singurul portar valid din lotul echipei lui Alexandru Pelici, Călin Fildan (foto, în dreapta).

Chiar dacă nu a mai apărat de mai bine de trei ani într-un joc oficial, Tufiși nu exclude să apere în acest sezon, dacă situația o va impune. „M-am consultat și cu domnul Pelici și împreună am decis că Fildan e un portar foarte bun și merită să îi dăm credit în continuare. E un portar cu multe calități și merita încrederea noastră. Eu sunt lângă echipă sezonul acesta, mai ales cât timp este Dragoș Geantă accidentat. Voi ajuta Vâlcea oricând, oricum, fără nicio pretenție, atât timp cât îmi permite organismul”, a spus Robert Tufiși.

„Tot ce înseamnă portari la CSM este vina mea, nu a altcuiva. Eu răspund de portari și eu sunt vinovat și când greșesc ei. Pentru miercuri, cu Pâncota, eu voi fi titular, îmi asum răspunderea”, anunța Tufiși înaintea jocului cu Șoimii de miercuri.

Titularul obișnuit din poarta Vâlcii, Călin Fildan, a trecut prin momente grele după eroarea din jocul de la Satu Mare. Portarul a primit marți o zi liberă din partea șefilor clubului și a fost acasă, pentru a se liniști. Revenit miercuri la echipă, Fildan a fost titularizat și a avut o intervenție decisivă în minutul 14, la scorul de 0-1, când a salvat de două ori la aceeași fază, din situație de unu la unu cu Alin Mihai, semn că a depășit pasa neagră din ultima vreme.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 11:06 Campionat
Pe aceeași temă