Tudoreanu regretă punctele pierdute cu Academica: „Am avut meciul în mână și cred că ne-am bătut joc de el”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Oct. 2014, 13:47 Actualizat: 20 Oct. 2014, 13:48 Campionat
Tudoreanu regretă punctele pierdute cu Academica:  „Am avut meciul în mână și cred că ne-am bătut joc de el”

Etapa cu numărul nouă din Liga a II-a de fotbal a adus cel de-al cincilea rezultat de egalitate din acest sezon pentru echipa Rapid CFR Suceava. În derbiul acestei runde, sucevenii au terminat la egalitate pe teren propriu disputa cu liderul ACS Academica Argeș Pitești, scor final 1-1.

Pe un teren destul de greu din cauza ploii, prima repriză a fost una săracă în ocazii, jocul disputându-se mai mult între cele două careuri. În minutul 38, oaspeții reușesc să deschidă scorul la prima lor ocazie de la începutul partidei. După un corner, mingea este trimisă spre poartă de un piteștean, iar Rohețki respinge în față de pe linia porții, dar mingea ajunge la Vițelaru, care, din câțiva metri, trimite balonul lângă bară, scor 0-1.

Rapidiștii au revenit mai hotărâți de la vestiare și în debutul reprizei și-au creat mai multe șanse de a marca, dar scorul a rămas același. În minutul 65, oaspeții rămân în 10 jucători după ce Buia face un henț la mijlocul terenului și vede al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Rapidiștii continuă atacurile la poarta adversă și-n minutul 75 reușesc să egaleze, după o centrare de pe partea stângă a lui Semeghin la care Mircea Negru trimite mingea cu capul în plasa porții oaspeților, scor 1-1.

Până la final, sucevenii au alergat după cele trei puncte puse în joc, dar n-au concretizat nicio șansă de gol, pe fondul unui joc în care s-au grăbit să marcheze și nu au mai avut luciditate în fața porții.

Tudoreanu: „Academica este sub Slobozia sau Năvodari”

La finalul acestei remize, antrenorul sucevenilor Bogdan Tudoreanu s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa sa a pierdut două puncte, după ce a avut jocul în mână, mai ales după o repriză secundă pe care a dominat-o.

„Din punctul meu de vedere cred că am pierdut două puncte mari, în compania unei echipe ce cred că este sub Slobozia sau Năvodari. După ce am egalat ne-am precipitat, în loc să liniștim jocul și să avem răbdare. La 1-1 n-am dat la poartă și am tot încercat să găsim găuri, în loc să scoatem jocul la margine, să apară culoare și să încercăm mai multe centrări, noi am tot dat mingi lungi pe atacanți, în condițiile în care aveau o apărare masivă și era ușor de respins. Am avut meciul în mână și cred că ne-am bătut joc de el. Este păcat că am luat din nou un gol din fază fixă, aceeași problemă pe care o avem de la începutul campionatului, deși lucrăm mult la antrenamente. Cu o victorie puteam să rămânem în plutonul fruntaș, la trei puncte de ei și la patru de lider. Cred că s-a simțit lipsa lui Daniel Bălan la situațiile pe care le-am avut azi, el urcă foarte bine, avea spații și centrează foarte bine”, a explicat Bogdan Tudoreanu.      

Baciu: „Suntem mulțumiți și de acest egal”

De cealaltă parte, antrenorul oaspeților, Marius Baciu s-a arătat mulțumit de faptul că echipa sa a plecat cu un punct de la Suceava, aici unde știa că va avea un meci foarte greu.

„După desfășurarea jocului pot să spun că a fost unul în care ambele echipe au depus un efort mare. Felicit echipa din Suceava, care ne-a surprins plăcut, deși știam că vom avea un meci greu și că are în componență jucători buni. Pe de altă parte este păcat pentru că am avut jocul în mână, dar după o naivitate a lui Darius, ce putea fi evitată, am rămas în 10. Suntem mulțumiți și de acest egal, mai ales că n-am pierdut într-o deplasare foarte grea”, a declarat antrenorul piteștenilor, Marius Baciu.       

 

În următoarea etapă, Rapid CFR Suceava va avea o deplasare foarte dificilă pe terenul celei mai în formă echipe din seria I, FC Voluntari, formație ce după etapa a 9-a este noul lider al clasamentului. De partea cealaltă, Academica Argeș a căzut pe locul doi, iar în etapa viitoare va juca pe teren propriu cu SC Bacău.

Sursa: Monitorul de Suceava

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Oct. 2014, 13:47 Actualizat: 20 Oct. 2014, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă