Triumf brăilean în derbiul Dunării de Jos!

Marius ANGHEL 10 Nov. 2012, 15:58 Campionat

Microbiștilor gălățeni nu le-a prea păsat astăzi de vechea rivalitate cu vecinii din amonte, tribunele fiind populate doar de câteva pâlcuri de oameni. În schimb, în teren au sărit scântei. S-a pus osul tare, astfel că la final s-au contabilizat nu mai puțin de 11 cartonașe galbene, în minutele de prelungiri ajungându-se și la două eliminări pentru cumul de avertismente. S-a lăsat chiar și cu sânge, brăileanului Ignat (min. 19) fiindu-i spartă arcada în urma unei lovituri involuntare cu piciorul aplicată de Enache într-o încercare de finalizare spectaculoasă.

Cu atât de multă încrâncenare a ieșit un joc în viteză, intens, dar condimentat cu prea multă pripeală la finalizare, ocaziile clare de gol fiind rare.
Brălenii au început mai bine jocul, având și șansa dechiderii scorului la o minge scăpată de portarul Măstăcan (min. 8) iar Hristian a respins de pe linia porții. Gazdele s-au dezmeticit după primul sfert de oră, au jucat cu fundașii la centru terenului, dar presiunea lor a fost sterilă, absorbită ușor de adversari. Dominarea celor de la Dunărea a avut ca bilanț doar o fază controversată, în minutul 29, când gălățenii i-au reproșat vehement arbitrului Claudiu Marcu neacordarea unui penalti la un presupus henț al lui Bosoi.

În a doua parte s-au înmulțit erorile fundașilor din ambele tabere și au apărut golurile. Primii care au comis-o au fost cei de la Dunărea, cu o minge respinsă de fundași în zonă centrală iar Cîmpeanu a profitat de cadou, marcând cu un șut plasat de la marginea careului. Apoi, gazdele au egalat după o gafă a lui Ivan, mingea l-a sărit iar Enache s-a trezit singur cu portarul și a marcat cu un lob perfect. Lovitura de grație a fost dată de Ciocîltău cu un sfert de oră înainte de final, când micuțul mijlocaș lateral al oaspeților n-a fost marcat de nimeni și a marcat nestingherit cu capul în urma unei centrări la colțul lung venită de pe flancul drept.

Ultima zvâcnire a celor de la Dunărea s-a produs în minutul 82, portarul Bunduc refuzându-i lui Grosu egalarea, apoi ultimele evenimente notabile au fost cele două eliminări din minutele de prelungiri. Brăileanul Ochia s-a repezit să arunce al margine deși arbitrii arătaseră invers și a fost taxat cu al doilea „galben” pentru tragere de timp, aceeași soartă având și gălățeanul Ginghină, pentru un faull din spate.

Alin Pânzaru, antrenorul celor de la CF Brăila, s-a arătat foarte mulțumit de atitudinea jucătorilor săi, apreciind că aceștia și-au spălat păcatele din precendentele deplasări cu multă muncă. „Este o victorie foarte importantă pentru moralul echipei, mai ales că veneam după după înfrângeri severe în deplasare și trebuia să demonstrăm că în realitate avem alt potențial. Sunt mulțumit de atitudine, de felul în care a muncit fiecare jucător pentru acest rezultat”, a declarat Alin Pânzaru.

DUNĂ‚REA GALAȚI – CF BRĂ‚ILA 1-2
Enache ’69 / Ad. Câmpeanu ’53, Ciocâlteu ’76

Măstăcan (cpt.) – Hristian, Căldăraru (Ginghină ’59), Teleagă (Chelaru ’88) – L. Chiriac, N. Cucu, I. Negoescu (Dragomir ’75), D. Popescu – Grosu, I. Enache, A. Cristea
Antrenor: Valentin Stan
Eliminat: Ginghină ’90+2

Bunduc – Bosoi, Ignat, L. Ivan, Spiridon (Voicu ’29) – Ciocâlteu (Bălțoi ’90), Pușcașu, Ochia (cpt.), Frunză – Ad. Câmpeanu, M. Dima (Pungă ’74)
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: Ochia ’90+1

Articol scris de Marian Căpățînă

Foto: Ionatan Țuțu

Marius ANGHEL 10 Nov. 2012, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă