Trei goluri și toate de la punctul cu var! Meciul dintre ACS Poli și Aerostar, unul cu răsturnare de scor și în care arbitrul a revenit asupra deciziei fluierului final

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 18:05 Campionat

ACS Poli a pierdut din nou după ce a condus la pauză, de data aceasta în fața celor de la Aerostar Bacău. Echipa moldoveană condusă de Florin Bratu s-a impus cu 2-1 la Timișoara, în etapa a 15-a a Ligii 2. Meciul desfășurat pe stadionul Electrica a fost unul terminat cu un mare scandal, pe o arenă care nu asigură condiții prea bune de securitate. Din punct de vedere fotbalistic, toate golurile s-au marcat din penalty-uri, iar arbitrul Paul Unimătan a revenit asupra deciziei fluierului final, după ce nu a ținut cont de minutele de prelungiri afișate de la margine.

La acest meci, majoritatea indicațiilor le-a dat pentru timișoreni secundul Călin Cojocaru, adus la începutul săptămânii de la Național Sebiș, deoarece Ștefan Nanu a mai fost suspendat. Bănățenii au început bine, cu gol marcat din penalty în minutul 7. Ichim l-a faultat pe Daniel Filip în careu, iar Octavian Drăghici a marcat de la punctul cu var. În principal, Bacăul a pus o presiune ofensivă importantă în unele momente ale primei reprize, mai ales prin Adrian Hurdubei. Totuși, portarul Mădălin Smaranda s-a descurcat cu șuturile jucătorului oaspeților. Pentru timișoreni, Drăghici nu a putut fi eficient, iar Bîrnoi a irosit câteva ocazii cu șuturi foarte slabe, pe lângă poartă.

1 pauză, 2 final, din nou!

La reluarea jocului, Bîrnoi a fost înlocuit, deoarece era și accidentat, cu Bocșan, care a trecut în fața apărării. Din minutul 60, Bacăul a primit penalty după ce Basic l-a faultat pe Buhăcianu în careu. Cătălin Vraciu a egalat, iar ACS Poli a rămas în zece jucători. Foarte nervos, Cristian Melinte, care mai avea un cartonaș galben, a protestat și a fost eliminat. Căpitanul abia a părăsit terenul, protestând încontinuu.

În minutul 80, din nou s-a dictat penalty pentru oaspeți. De data aceasta pentru un fault al lui Stere la Chirilă. Tot Vraciu a marcat pentru 2-1.

Prelungirile i-au bătăi de cap arbitrului

Finalul a fost unul cu mulți nervi de pe banca timișoreană și huiduieli din tribune. De la margine s-au arătat inițial patru minute de prelungiri, dar centralul zălăuan Paul Unimătan a oprit jocul la jumătatea timpului suplimentar afișat de arbitrul de rezervă, ceea ce l-a făcut pe Călin Cojocaru să intre nervos pe teren.

Până la urmă, arbitrul a revenit asupra deciziei și jocul s-a reluat, deși jucătorul Keita plecase chiar la vestiare și a trebuit să revină. Până la final nu s-a mai înscris însă niciun gol și scorul a rămas același, 2-1 pentru Aerostar, care e la al doilea succes consecutiv de când a fost preluată de Florin Bratu.

ACS POLI TIMIȘOARA – AEROSTAR BACĂ‚U       1-2
Octavian Drăghici 7′ – pen. / Cătălin Vraciu 60′ – pen., 80′ – pen.

Smaranda – Haruț, Melinte (cpt.), Basic, Daniel Filip – Dorin Codrea, David Pop – Motreanu (Stere 71′), Bîrnoi (Bocșan 46′), Golda (S. Keita 78′) – Oct. Drăghici
Rezerve neutilizate: M. Contra – Dobrincu, Românu, Iseini
Antrenor: Călin Cojocaru

Potcoavă – Ardei, Alin Mutu, Al. Ichim, Chirilescu – Căinari, Rz. Adăscăliței (Andr. Gavrilă 90+4′) – I. Chirilă, Hurdubei (Fl. Istrate 74′), Vraciu (cpt.) – Buhăcianu (Andr. Pavel 87′)
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – Sahru, Mihăeș, Alin Florescu
Antrenor: Florin Bratu

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Casian Băla (Arad); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Cu acest rezultat, Aerostar Bacău a urcat pe locul 14, cu 15 puncte. Etapa viitoare, moldovenii primesc vizita celor de la UTA. ACS Poli rămâne cu 5 puncte pe locul 19 și se va deplasa sâmbăta viitoare la FC Argeș.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă