Todea o compară pe „Bătrâna Doamnă” cu o femeie frumoasă: „Toată lumea vrea să fie cu ea, unii într-un fel, alții – într-altul”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2018, 23:48 Campionat
Todea o compară pe

Ecourile partidei de la Șiria, cu FC Hermannstadt (1-1), se disipează. Din păcate, dincolo de rezultatul favorabil UTA-ei, rămâne acel tablou trist, cu galeria înjurându-l pe noul director tehnic al echipei, dar și conducerea clubului și o parte a spectatorilor de la tribuna a II-a condamnând prin huiduieli scandările ultrașilor.

La trei zile de la cele întâmplate, Cristian Todea a găsit o modalitate cât se poate de originală să-și exprime punctul de vedere. „Atmosfera de la Șiria a fost una mai interesantă, mai palpitantă ca la ultimele meciuri. A fost încă o dovadă că UTA este iubită și la fel ca și femeile frumoase. Toată lumea vrea să fie cu ele, adică alături de această echipă, unii într-un fel, alții – într-altul. S-a demonstrat că UTA este o echipă iubită și dorită și, cu siguranță, toți cei care au strigat într-un fel sau în altul, în mintea și în sufletul lor au judecat că fac bine ceea ce fac pentru echipă. Până la urmă, fiecare este liber să-și exprime punctul de vedere, important este ca jucătorii să rămână în continuare concentrați pe ceea ce trebuie să facă ei pe gazon. Pentru ei să conteze prea puțin ce se întâmplă în afara terenului”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Mergând mai departe cu comparațiile, „Dulăul” s-a referit la recentul scandal din Grecia, de la partida PAOK Salonic – AEK Atena: „Ați văzut ce s-a întâmplat și în Grecia, lucruri mult mai grave la echipa lui Răzvan Lucescu. Și acolo jucătorii au rămas concentrați la ultimul meci de acasă, dar meciul pe care l-au avut în deplasare l-au pierdut – probabil – și pe această lipsă de concentrare. Așadar, este foarte important pentru jucători să rămână conectați la meciul de la Balotești, care este cel mai important pentru noi acum”.

În fine, întrebat dacă Ionuț Popa și-a schimbat starea după „ploaia” de injurii de duminica trecută, Todea a adăugat: „Dânsul este foarte concentrat la munca pe care o avem cu jucătorii. Le-a și spus băieților că se aștepta la mai mult de la majoritatea dintre ei, ca prestație individuală. Altfel, la experiența sa, știe să gestioneze momentele grele cu galeria, s-a văzut și la barajul pe care l-a jucat tot la Șiria vara trecută”.

„E nevoie de un rezultat bun și la Balotești”

Altfel, sâmbătă, de la ora 11:00, UTA joacă la CS Balotești, una dintre contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa arădeană vrea continuitate în rezultate după remiza de săptămâna trecută cu FC Hermannstadt.

„În primul rând, pentru ca punctul obținut cu Hermannstadt să aibă o valoare și o importanță mai mare pentru noi, e nevoie de un rezultat bun și la Balotești. Am spus-o după meciul cu Sibiul, meciurile cu echipele din subsol și zona apropiată ca și puncte de noi sunt foarte importante. Am avut o prestație bună cu Hermannstadt, este un punct de plecare, cu aceeași determinare și hotărâre vom reuși să ne obținem și la Balotești ce ne dorim, adică un rezultat pozitiv”, a punctat Cristian Todea.

În această iarnă, CS Balotești a făcut cel puțin două achiziții interesante, frații Herea. „Îi au pe frații Herea, Claudiu a și marcat la ultima lui reprezentație împotriva noastră. Au calitate, pot da consistență jocului, sunt probabil cele mai periculoase arme ale lor. Baloteștiul a primit destul de multe goluri, patru la Afumați, trei acasă cu Sibiu, și noi când am jucat acolo ultima dată am marcat de patru ori. Au suferit pe faza defensivă, dar pentru a-i pune în dificultate treuie să ne impunem jocul, să avem ritm bun, să ne creem șanse de a înscrie și atunci vom reuși rezultatul dorit”, a mai spus antrenorul principal al UTA-ei.

Înaintea desfășurării etapei a 25-a, UTA ocupă locul 13, cu 26 de puncte, în timp ce CS Balotești e pe locul 17, cu 23 de puncte.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Mar. 2018, 23:48 Campionat
Pe aceeași temă