Timișoara, da. Poli, nu! Recașul va ceda locul în Liga a II-a Timișoarei!

04 Jul. 2012, 09:48 Campionat
Timișoara, da. Poli, nu!** Recașul va ceda locul în Liga a II-a Timișoarei!

Primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin, au trimis ieri o delegație la FRF. Reprezentanții Banatului i-au întrebat pe federali dacă Timișoara va putea avea echipă de fotbal în Liga a II-a la anul, având în vedere că Politehnica lui Iancu este ca și desființată. Varianta cea mai la îndemână pentru bănățeni este ocuparea locului obținut în liga secundă de AC Recaș, care nu mai deține fonduri pentru a continua la acest nivel. Echipa din orășelul vinului s-ar muta la Timișoara (așa cum s-a mutat Gaz Metan, de la Craiova la Turnu Severin), iar noua echipă-fanion din Banat va fi curată, fără datorii și va avea și drept de promovare.

Scapă de penalizare

Problema cea mai mare rămâne însă cea a denumirii. Juriștii federației le-au transmis timișorenilor că echipa se va putea numi oricum, dar nu „Poli”, deoarece creditorii pe plan sportiv ai societății lui Marian Iancu ar putea solicita de la noul club sumele datorate.

Așadar, la scurt timp după ce timișorenii au recuperat palmaresul și numele Politehnicii de la Zambon, pe stadionul „Dan Păltinișanu” va juca o altă echipă care va trebui să plătească scump (la propriu) dacă se va numi „Poli”. Partea pozitivă este că Timișoarei i se permite să pornească în noul sezon fără penalizarea de șase puncte. Conducerea noului club va avea însă doar șase săptămâni la dispoziție să încropească un lot pentru noul sezon.

Articol scris de Radu FAUR

04 Jul. 2012, 09:48 Campionat
Pe aceeași temă