Tigoianu: „Mai avem patru meciuri foarte importante, patru finale decisive”

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 17:00 Campionat
Tigoianu:**

După meciul cu Delta Tulcea, în care a  marcat, Marius Tigoianu are șapte goluri în Liga a II-a. Acesta a devenit „nașul” celor de la Otopeni după ce a înscris etapa trecută împotiva lor și o făcuse și în tur. Atacatul celor de la Săgeata Năvodari se simte foarte bine la actuala echipă și și-ar dori să evolueze cu ea în Liga I.

– Marius, felicitări pentru gol, felicitări pentru victorie! Cum te simți după ce ai decis cele două victorii împotriva contracandidatelor voastre la promovare?
– Mulțumesc frumos. Este un sentiment plăcut să marchezi, dar nu a contat că am înscris eu, cel mai important a fost că am câștigat și suntem în lupta pentru promovare. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem cele șase puncte cu Otopeniul și cu Delta Tulcea.

– După această ultimă victorie cu Tulcea, sunteți ca și promovați?
– Mai avem patru meciuri foarte importante, patru finale decisive. Să sperăm că la meciul cu Botoșani să nu pierdem, după avem o etapă în care stăm, apoi ieșim la Suceava… Avem niște partide foarte grele, dar totuși suntem pe un drum ascendent.

– Cu ce v-au motivat cei din conducerea clubului în ultimele jocuri?
– Cu prime foarte consistente care au avut un rol important și ele în motivația noastră de pe teren, dar am și câștigat pentru noi, ca jucători pentru că ne dorim foarte mult să promovăm.

– Ne poți spune cât de consistente au fost aceste prime?
– Aproximativ 1000 de euro de jucător…bani destul de mulți, zic eu pentru Liga a II-a, ținând cont că sunt unele echipe, contracandidate la promovare care nu au primit nicio primă de joc în acest sezon.

– Crezi că cei de la Botoșani vor fi mai relaxați sâmbătă, știind că sunt deja promovați?
– Eu cred că nu. Ei sunt conștienți că vor avea un meci foarte greu cu noi, ținând cont că noi ne luptăm pentru locul doi. Până la urmă este un derby al Ligii a doua: locul 1 cu locul 2.

– Ți-e teamă de vreun jucător de la Botoșani?
Nu, nu cred că au o echipă mai bună ca noi. La nivelul acesta doar prin muncă poți avea rezultate. Poate Croitoru ar fi un jucător care ar putea pune probleme oricărui fotbalist din Liga a II-a.

– Cine crezi că este principala contracandidată la locul 2?
– Delta Tulcea…noi am jucat cu toate trei: cu Otopeniul, Brăila și Tulcea, dar mi se par cei mai puternici cei de la Delta. Au un lot foarte bun.

– Se zvonește că Săgeata Năvodari nu a primit licența pentru a evolua în Liga I…
– Asta chiar nu știu. Știu că cei din conducere au făcut mari eforturi să restabilească liniștea la echipă și să ne aducă cu banii la zi. Mai avem de primit doar salariul pe luna aprilie.

– Ce ar însemna pentru tine o revenire în Liga I?
– Aș fi foarte fericit. Ar fi un pas mare pentru mine și sper cu ajutorul lui Dumnezeu să revin acolo.

– Ai vreo ofertă din Liga a II-a sau chiar din Liga I?
– Nu, din câte știu eu, deocamdată, nu am primit nicio ofertă.

– Dacă ați promova și ai avea o ofertă de la altă echipă din Liga I, Astra Giurgiu de exemplu, te-ai întoarce sau ai rămâne în continuare la Săgeata?
– Eu, deocamdată, sunt jucătorul celor de la Astra. Sunt împrumutat aici până în vară. În cazul în care echipa promovează, voi mai rămâne încă un an aici. Dacă nu vom promova, mă voi întoarce la Giurgiu la finalul campionatului. Aceasta este înțelegerea, dar  eu, sincer, mi-aș dori să rămân la Săgeata pentru că aici am făcut un efort, am muncit cu toții să aducem echipa pe locurile fruntașe și m-ar bucura foarte mult să joc alături de ei în Liga I.

– Ai păstrat legătura cu cei de la Astra? În ce relații ești cu giurgiuvenii?
– Am mai vorbit cu Nea Petre Budur, dar atât, nimic mai mult.

– Ce parere ai despre ce se întamplă la Astra acum? În ultima perioada au avut numai rezultate negative. Crezi că acest lucru se datorează faptului că au schimbat foarte des antrenorii?
– Nu cred că acest lucru i-a afectat pe băieți, dar nu vreau să comentez pe tema aceasta, să nu se interpreteze.

– Crezi că Gheorghe Mulțescu era omul potrivit?
– Nea Gigi este un antrenor foarte bun, a avut evoluții foarte bune cu Astra, așa cum are și acum cu Gaz Metan Mediaș. Nu știu ce s-a întamplat, de ce a plecat dânsul.

– Crezi că se mai poate lupta echipa lui Isăilă pentru locul doi?
– Sigur că da, au toate șansele să se lupte, au un lot valoros și se pot lupta cu Dinamo, cu Petrolul, cu Pandurii. Acum din câte știu eu au un joc foarte important cu Petrolul, o echipă foarte buna, o echipă cu pretenții.

Articol scris de Lucica MĂ‚CREANU
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă