Thriller! Stan și Damaschin s-au întrecut în dat goluri la Bistrița

21 Apr. 2012, 18:48 Campionat

Echipa bistrițeană defilează spre Liga I: a bătut-o după un meci nebun pe Juve din Colentina, diferența față de Timișoara este acum de 7 puncte, iar locul 3 e la 16 puncte în urma „vampirilor”. În etapa a 22-a din liga secundă, Daniel Stan a scos din joben un hat-trick.

Invincibilă de 11 etape și fără gol primit acasă în acest retur, Gloria a făcut încă un pas important spre Liga I după ce a învins sâmbătă 21 aprilie, pe teren propriu, în etapa a 22-a din Seria 2 a Ligii a II-a o formație aflată la retrogradare, Juventus București.

Timișoara, ocupanta poziției secunde, a pierdut acasă cu UTA și se află la 7 puncte în urmă, iar ecartul față de locul 3 este acum de 16 puncte, astfel că în câteva etape Gloria poate fi promovată matematic.

Duș rece în prima repriză

Gloria a început decisă să lichideze rapid conturile, iar după o ocazie a lui Predescu, în minutul 18,Marius Feher a deschis scorul cu un lob peste Bobariu. Crezându-se cu sacii în căruță, „alb-albaștrii” s-au relaxat și au oprit motoarele. Mai mult, au dat startul unei serii de pase greșite, mingi pierdute ușor și inexactități în apărare, iar bucureștenii nu s-au lăsat prea mult invitați. În minutul 29, Mihai Damaschin a prins un șut de la peste 20 de metri, mingea a sărit din pământ și l-a păcălit pe Oghinciuc, care s-a văzut nevoit s-o scoată din plasă. Cu capul în nori, Gloria a mai primit o lovitură în minutul 37, când după un balon recuperat la centrul terenului de la Predescu, Tene l-a văzut liber în careu pe același Mihai Damaschin, care a reluat pentru 2-1. Scorul pauzei.

Daniel Stan, one man show

Ce s-a întâmplat în repriza a doua a fost din alt film. Unul interzis cardiacilor. Jocul a curs într-o singură direcție, iar carelu lui Bobariu a fost sub asediu. Gloria a revenit la viață imediat după reluare, odată cu schimbările inspirate efectuate de Nicolae Manea. Mai exact, decisivă s-a dovedit a fi urcarea în atac a lui Daniel Stan, care în primele 45 de minute jucase fundaș central. Iar bătrânul lup de mare a pus masca de oxigen pe chipul livid al Gloriei. Mai întâi a egalat în minutul 52, finalizând din 6 metri o centrare a lui Predescu, iar în minutul 78 a trimis imparabil cu capul după un corner. 3-2 de la 1-2! Electroșocurile nu s-au oprit aici, pentru că oaspeții au găsit o breșă în defensiva Gloriei și au egalat în minutul 85 prin George Tene, scăpat pe contraatac.

Nu s-a terminat 3-3, pentru că vulpoiul Daniel Stan a realizat hat-trick-ul și a adus izbăvirea în minutul 88, după o pasă de colecție a a lui Țârcă. 4-3 după un meci palpitant și spectaculos, victorie care deschide Gloriei și mai larg ușa spre Liga I.

Mai multe POZE

Gloria Bistrița: Oghinciuc – Peteleu (Pădurariu 51), D. Stan, V. Năstase, I. Costache (Țârcă 78) – Feher, R. Mărginean – Predescu, Anton, Cafasso – Curtuiuș (Reano 46). Antrenor Nicolae Manea

Juventus București: Bobariu – Crișan, Bârsănel, Ianusi, Petrescu – Bănuță, Tene, Daia, D. Grigore (Cruceru 61) – Damaschin, Țăran (Gosman 72). Antrenor Elvis Udrea

Stadion: Municipal Gloria – Bistrița. Arbitri: Alin Roșu – Ferencz Tunyogi, Gabriel Bârjac – Claudiu Ștefănuți. Observatori: Tiberiu Szatmari, Florin Hâncu

Text și foto: Timp online

21 Apr. 2012, 18:48 Campionat
Pe aceeași temă