Terminator 4: Curtuiuș s-a ridicat mai sus decât Luceafărul

26 May. 2012, 18:53 Campionat

La ultimul joc pe teren propriu în acest sezon, echipa bistrițeană și-a luat la revedere de la fani cu o victorie spectaculoasă. Marius Curtuiuș a dat un careu de goluri, unul mai frumos ca altul, ultimul de la centrul terenului. Cum promovarea e bătută în cuie de două săptămâni, următorul meci oficial la Bistrița va avea loc pe scena primei divizii.

Gloria a dat sâmbătă, 26 mai, ultima reprezentație în fața propriilor suporteri în acest sezon. În etapa a 29-a a seriei de vest din Liga a II-a, penultima a campionatului, la Bistrița a venit Luceafărul Oradea.

Luceafărul a fost Felix doar în prima repriză

Abia au apucat puținii spectatori să se așeze pe scaune că oaspeții au deschis scorul. În minutul 3, după o centrare de pe stânga, Sebastian Ianc a reluat imparabil cu capul. În continuare, până în momentul egalării, cea mai spectaculoasă fază a fost atunci când două motoplanoare au survolat arena. Gloria s-a trezit și a restabilit egalitatea în minutul 25, atunci când Predescu l-a găsit perfect pe Marius Curtuiuș, care l-a bătut pe Samoilă cu o lovitură de cap din centrul careului.

Curtuiuș, one man show

Gloria s-a dezlănțuit după pauză și a înscris la foc automat prin același Marius Curtuiuș, care a făcut un meci de senzație și a marcat trei goluri în zece minute, devenind golgeterul seriei cu 12 reușite. Mai întâi, în minutul 61 a plecat într-o cursă solitară și a marcat pentru 2-1. În minutul 65, portarul orădean a respins un șut al lui Pădurariu, balonul a ajuns la atacantul bistrițean care a îndeplinit o simplă formalitate din câțiva metri. Atacantul Gloriei a pus cireașa pe tortul victoriei și bomboana pe coliva umilinței oaspeților în minutul 70, când a înscris un eurogol de povestit nepoților și de introdus în analele fotbalului: șut cu boltă din cercul de la centrul terenului peste nefericitul Samoilă, ieșit mult dintre buturi, balonul a lovit transversala și a căzut dincolo de linia porții. Golul campionatului și al anului! Scorul putea fi și mai mare, dar „vampirii” s-au jucat în final cu ocaziile.

Revenind la suporterii care au putut fi numărați pe degete, în timpul partidei antrenorul Gloriei, Nicolae Manea, a fost sâcâit cu „indicații tactice” de un spectator aflat nu în tribuna din spatele său, ci în cealaltă! Manea i-a răspuns în câteva rânduri, enervat de-a binelea spre final, iar după fluierul arbitrului s-a dus la respectivul domn pentru o discuție lămuritoare, iar acesta i-a cerut scuze tehnicianului pentru atitudine.

Ne vedem în Liga I!

A fost ultimul meci acasă al Gloriei în „B”, iar galeria „Lorzii Nordului” a afișat un banner cu mesajul: „Mulțumim! Suntem mândri de voi”. Următoarea întâlnire cu suporterii – în iulie, dar la alt nivel! Numărătoarea inversă a început. Parafa pentru Liga I trebuie însă să o aplice în perioada următoare Comisia de licențiere din cadrul FRF.

Mai multe POZE de la meci

Gloria Bistrița: Bota – Trașcă, D. Stan, V. Năstase (Reano 35), Cafasso – Feher – Țârcă, Predescu (Pădurariu 65), Rogozan, Fl. Pop – Curtuiuș (Peica 81). Antrenor Nicolae Manea

Luceafărul Oradea: Samoilă – G. Bogdan (Lupuț 52), Letan, D. Mureșan, Anițoiu – C. Roșu, Fl. Neaga, Svarczkopf (Komyeha 60), Bundea – Blănaru, Ianc (Molnar 82). Antrenor Leo Grozavu

Stadion: Municipal Gloria – Bistrița. Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Sorin Megheșan (Târnăveni) – Claudiu Ștefănuți (Năsăud). Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Zoltan Tamas (Miercurea Ciuc)

Text și foto: Timp Online

26 May. 2012, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă