Tănase: „Plătim tribut tinereții și lipsei de experiență”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 14:25 Campionat
Tănase:**

SC Bacău a debutat în Liga a II-a cu o înfrângere fără drept de apel. Cu toate acestea, antrenorul echipei moldovene a remarcat jocul băieților săi din prima repriză și s-a declarat mulțumit de evoluția lor per total, chiar dacă scorul a fost dezastruos.

Viorel Tănase a explicat la finalul partidei unde s-a greșit la golurile încasate, a dezvăluit ce minusuri au avut adversarii și a comentat anumite modificări din echipa sa. Concluzia antrenorului lui SC Bacău pentru această înfrângere a fost că jucătorii săi au plătit tribut tinereții și lipsei de experiență.

„După cum arată scorul, parcă nici nu ne-am fi prezentat, dar, din punctul meu de vedere, am făcut o repriză foarte bună, în care ne-am creat multe ocazii, în timp ce singura ocazie a adversarilor a fost acel penalty, la o neglijență a lui Luncanu. Ă‚sta e fotbalul, plătim tribut tinereții și lipsei de experiență la Liga a II-a.

La golul doi, a fost o lipsă de marcaj, Predoiu trebuia să stea cu Straton, l-a scăpat din marcaj, se întâmplă, și au prins elan. La fel, golul trei a plecat din zonă centrală, puteam să facem un fault tactic și eliminam acea fază. Am avut apoi o dominare teritorială pe atacuri poziționale, am și marcat prin Hurdubei, gol ce a dat puțin elan echipei.

Vă spun sincer că, din punctul de vedere al jocului nostru, mă declar mulțumit, chiar dacă scorul arată așa. Am dominat, dar ne-au costat greșelile personale, fiindcă la acest nivel te costă orice greșeală, câștigă cine greșește mai puțin.

L-am schimbat pe Predoiu pentru a forța cu 3 atacanți de viteză, pregătisem asta dinainte. În privința lui Claudiu Tudor, el nu este, în acest moment, la ritmul pe care-l vreau eu, la momentul ăsta sunt alți jucători peste el și de aceea a intrat târziu.

Cred că am avut și un penalty neacordat în prima repriză, dar nu vreau să dau vina pe arbitraj. În privința punctelor slabe pe care le identificasem la Clinceni, aveau doi jucători foarte lenți la marcaj, Vițelaru și Niță. În plus, pe benzile laterale, David și Karamyan nu făceau tranziția și lăsau spații chiar pe zonele unde au luat gol și la Râmnicu Vâlcea. Băieții au vizionat aceste lucruri, numai că n-am dat-o în poartă.”, a spus, citat de Sport Bacăul, Viorel Tănasă.

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 14:25 Campionat
Pe aceeași temă