Țălnar și-a vărsat nervii pe jucători după remiza de la Balotești. Ce le-a reproșat antrenorul după ce FC Brașov a pierdut două puncte importante

Marius ANGHEL 03 Apr. 2017, 11:01 Campionat
Țălnar și-a vărsat nervii pe jucători după remiza de la Balotești.** Ce le-a reproșat antrenorul după ce FC Brașov a pierdut două puncte importante

După două victorii consecutive în campionat, FC Brașov a capotat unde se aștepta mai puțin, la Balotești, în fața unei echipe mediocre din Liga a 2-a. Brașovenii au condus cu 2-0 prin golurile lui Rareș Enceanu (21” – șut fabulos de la circa 20 de metri) și Vlad Munteanu (51” – care a reluat cu capul din șase metri după o lovitură liberă executată de Cătălin Stan), insuficient pentru a câștiga cele trei puncte, pentru că au fost egalați în decurs de doar trei minute (Răuță 64” și Lucian Ion 66”). Se putea termina chiar mai rău, ținând cont că gazdele au luat cu asalt careul brașovenilor pe finalul jocului.

Robert Moldoveanu a ratat o ocazie uriașă chiar înainte de pauză, atunci când internaționalul U18 a scăpat singur cu Fulga, dar a șutat pe lângă poartă, iar Goge (61”) a fost la un pas să-l imite pe Enceanu, însă mingea șutată de el s-a dus peste poartă. Chiar în debutul jocului, Sebastian Chitoșcă (19”) s-a accidentat, mijlocașul împrumutat de la Steaua fiind suspect de ruptură musculară, astfel că acesta a fost înlocuit cu Goge.

Țălnar, scos din minți

La finalul jocului, Cornel Țălnar era extrem de furios, acesta făcând un adevărat iureș în vestiar, unde și-a vărsat nervii pe câțiva jucători. Ieri, a doua zi după meci, Țânțarul era mult mai calm și a încercat să explice cauzele care au dus la rezultatul de la Balotești.

„A fost un meci pe care l-am controlat, însă la finalul căruia am pierdut două puncte foarte importante în lupta pentru promovare. A contat faptul că terenul a fost impracticabil, arbitrajul potrivnic, dar și greșelile impardonabile prin care le-am permis gazdelor să egaleze în doar trei minute, în loc să ne desprindem noi la 3 sau 4-0. Din punct de vedere sportiv, promovarea încă se joacă, mai avem opt meciuri de disputat. La noi, marea problemă rămâne cea a banilor. Așteptăm decizia finală la acel litigiu de la FRF pentru a putea primi banii care ni se cuvin. Acest lucru este primordial pentru desfășurarea activității noastre. Administratorul special Vasile Dochița mi-a spus că nu mai poate susține de unul singur cheltuielile curente”, a declarat tehnicianul „galben-negrilor”, Cornel Țălnar.

Dochița: „S-au crezut deja învingători și acest lucru ne-a costat scump”

Administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița, spune că echipa trebuie să lupte în continuare pentru promovare. „Au fost două reprize diametral opuse ca aspect al jocului. În prima am dominat, băieții au controlat jocul și asta s-a văzut în rezultatul de la pauză. La reluare au avut o relaxare de neînțeles, s-au crezut deja învingători și acest lucru ne-a costat scump. Baloteștiul ne-a egalat de la 2-0, ceea ce nu este permis la fotbal. Gazdele au mai avut și alte ocazii, așa că eu consider că rezultatul a fost echitabil. Este păcat de punctele pierdute, dar nu trebuie să ne demobilizăm. Luptăm în continuare și trebuie să câștigăm la Târgoviște. O putem face, așa cum am făcut-o la UTA”, a spus Dochița.

În etapa următoare, FC Brașov stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu ACS Berceni, iar apoi merge la Chindia Târgoviște.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 03 Apr. 2017, 11:01 Campionat
Pe aceeași temă