Țălnar și-a băgat jucătorii în ședință după remiza cu ASU Poli. „Puteam chiar pierde”. Cordoș, pus la zid

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 14:23 Campionat

Degeaba și-a avertizat Cornel Țălnar jucătorii că un meci cu o echipă modestă, așa cum e acum ASU Poli, poate fi mult mai dificil decât un derbi cu UTA. Probabil, „stegarii” s-au crezut dinainte câștigători, astfel nu se explică jocul apatic al echipei ce a dus la remiza 1-1 la Timișoara. Cel puțin la capitolul determinare, elevii lui Țălnar au capotat, iar greșelile din defensivă, care parcă nu se mai sfârșesc, produc, în continuare, daune totale. Pentru că miercuri este programată etapă intermediară, Țălnar și-a chemat ieri jucătorii la stadion, iar după o ședință de aproape o oră, în care tehnicianul a avut un discurs destul de dur, a programat un antrenament ușor. „Jucătorii trebuie să înțeleagă că joacă la FC Brașov, iar presiunea rezultatelor este mare. Nu sunt normale astfel de greșeli la acest nivel”, a spus Țălnar.

Complexul deplasărilor

Meciul de la Timișoara a arătat din noul slăbiciunile „stegarilor” în meciurile disputate în deplasare. Aceleași probleme în apărare, în care fundașii laterali Săftescu și Stan au fost depășiți în dese rânduri, titularizarea lui Cordoș în centrul defensivei a fost neinspirată, mai ales că pe lângă penaltiul provocat prostește, clujeanul nu a dat în niciun moment siguranță. În schimb, portarul Florin Iacob, sigur în intervenții, și fundașul central Ioan Șerban, poate la cel mai bun joc în tricoul lui FC Brașov, s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Mult așteptata revenire în primul 11 a lui Goge nu a adus plusul așteptat, mijlocașul mai având ceva de tras pentru a reveni la forma din startul sezonului. Grigorie și Iulian Popa, jucătorii de la care se așteaptă să tragă echipa după ei, nu sunt avantajați de sistemul de joc, astfel că Sburlea a rămas stingher în atac unde nu a avut nicio realizare.

Jocul s-a mai animat odată cu introducerea lui Sergiu Istrati, atacantul moldovean care s-a făcut rapid remarcat și a creat pericol în câteva rânduri la poarta gazdelor. Brașovenii au deschis scorul în minutul 58 prin Grigorie, care a reluat cu capul, din mijlocul careului, o centrare perfectă de pe partea stângă a lui Stan. Bucuria „stegarilor” a fost însă de scurtă durată, pentru că cinci minute mai târziu, Cordoș a provocat un penalti, iar gazdele au restabilit egalitatea prin Blănaru.

Până la final s-a jucat pe contre, Istrati a fost în două rânduri aproape de gol, iar ASU putea da lovitura în minutul 89, atunci când Birău nu a profitat de un luft incredibil al lui Manole în propriul careu.

Cordoș, pus la zid

Antrenorul lui FC Brașov consideră că echipa sa a controlat jocul în repriza secundă, dar a admis că egalul e un rezultat corect. „A fost un meci greu, împotriva unei echipe tinere, care a jucat cu avânt. A fost un meci de luptă, păcat că am pierdut două puncte pe eroarea maximă a lui Cordoș, într-o situație care nu prezenta niciun pericol și ne-a costat scump. Pe final puteam chiar pierde pe contraatac. Una peste alta cred că rezultatul este echitabil. Jocul în repriza a doua ne-a aparținut în totalitate, am avut ocazii nefructificate”, a spus Cornel Țălnar, care a recunoscut valoarea modestă a fotbalului intern: „E cel mai slab campionat din istoria fotbalului românesc, atât la Liga I, cât și la Liga a II-a”.

„Suntem cu banii la zi”

Antrenorul lui FC Brașov spune că jucătorii nu au niciun motiv să fie nemulțumiți, mai ales că sunt cu banii la zi. „În acest moment plătim tribut subțirimii lotului, mai ales din punct de vedere numeric. Cum se accidentează unul, doi jucători, avem probleme în a regla un prim 11 la fel de bun. Totuși, noi suntem singura echipă neînvinsă din Liga a II-a. Problemele financiare s-au rezolvat în proporție foarte mare. Am înțeles că au intrat și o parte din banii pe Chipciu, s-a reușit aducerea unor sponsori la echipă, suntem la zi”, a încheiat Țălnar.

De cealaltă parte, tehnicianul alb-violeților, Sorin Brîndescu, spune că echipei sale îi lipsește maturitatea. „Ne-am dorit să le producem prima înfrângere brașovenilor, suntem puțin dezamăgiți pentru că puteam obține toate cele trei puncte. Am făcut un meci bun. Încă lipsește maturitatea, adică să profităm de momentele noastre favorabile. Știam că au jucători buni, Iulian Popa, Grigorie, Sburlea, pe care i-am anihilat destul de bine”, a spus Brîndescu.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Timișoara

ASU POLITEHNICA – FC BRAȘOV 1-1
Șt. Blănaru ”63 – pen. / Grigorie ”58

A. Constantinescu – Motreanu, Todorov, Telescu (cpt.), Taub – D. Constantinescu – Birău, Țugui (Dănăricu ’46), Vucea (Bilia ’72), Ghinescu (Bădăuță ’67) – Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Al. Mitrea – P. Niță, Cr. Gălan, Teuț
Antrenor: Sorin Brîndescu

Fl. Iacob – Săftescu, Fl. Cordoș (Istrati ’67), I. Șerban, Ct. Stan – P. Iacob – L. Manole, I. Popa, Șt. Grigorie (cpt.)(Poverlovici ’77), Goge (H. Popa ’82) – Sburlea
Rezerve neutilizate: Căucă – Petra, R. Răducan, Răchișan
Antrenor: Cornel Țălnar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Emanuel Titus Iliesi (druckeria.ro)

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 14:23 Campionat
Pe aceeași temă