Taifun asupra Snagovului!

05 Sep. 2009, 16:24 Campionat

Sportul Studențesc și FC Snagov au oferit, sâmbătă în Regie, cel mai spectaculos meci al startului de sezon din Liga 2. "Gașca Nebună" a câștigat la scor, marcând cinci goluri la începutul și finalul celor două reprize.

Gazdele nu își mai puteau permite să cedeze puncte, mai ales pe teren propriu, și au luat inițiativa încă de la primul fluier al arbitrului Marius Avram. Nae a accelerat pe banda stângă, și-a întors adversarul direct și a centrat perfect pentru Curelea. Atacantul nu a ezitat și a șutat puternic lângă bară, Curileac neavând altceva de făcut decât să scoată mingea din ațe.

Nemulțumiți, ilfovenii au dat imediat replica și doar bara s-a opus restabilirii egalității pe tabelă. După câteva minute de foc la poarta lui Viciu, studenții au luat sub control jocul și, fără să se expună la prea multe riscuri, au amenințat în câteva rânduri poarta adversă, însă Curileac a fost la post la șuturile lui Postolache și Ferfelea.

Snagovenii au fost lipsiți sâmbătă de noroc și de inspirație. Mai întâi, David a scăpat pe contraatac și numai el știe cum a putut trage pe lângă poartă dintr-o situație unu la unu cu portarul Viciu. Apoi, a venit rândul lui Petrescu să se afle față în față cu Viciu. Între cei doi a avut loc un contact fizic, atacantul Snagovului a urmărit mingea și și-a adus aminte să se prăbușească în careu, dar după ce Ghinga a degajat.

Alb-negrii depășesc momentele dificile și puteau majora diferența, însă șuturile lui Postolache și Nicola nu sunt suficient de precise pentru a-l învinge pe Curileac. Totuși, portarul oaspeților a trebuit să scoată din nou mingea  din plasă pe finalul reprizei. La o fază care nu anunța mare lucru, Nae a reluat din plonjon cu capul o minge, trimisă la  semiînălțime, și a trimis-o lângă bara din stânga goalkeeperului ilfovean.

Selymes a mutat mai inspirat la pauză decât Mihai Stoica. Tehnicianul oaspeților a trimis doi oameni proaspeți în teren pentru a întări ofensiva. Selymes a înlocuit un atacant, Nae, autorul golului doi, cu un mijlocaș de bandă dreaptă. Costin Gheorghe a înscris, în debutul reprizei secunde, probabil cel mai important gol al meciului, cu un șut de la 23 de metri, ducând scorul la 3-0, greu de anticipat înaintea startului partidei.

Din acest moment, registrul tactic s-a schimbat radical. Gazdele, dând semne vizibile de oboseală, au cedat inițiativa, iar oamenii lui Mihai Stoica nu au stat mult pe gînduri și au luat cu asalt poarta lui Viciu. Intervențiile tânărului goalkeeper, juniorul Sportului în toate meciurile din acest sezon, asistat la una dintre cele mai încinse faze și de Ferfelea, dar și imprecizia atacanților lui FC Snagov, au menținut rezultatul timp de zece minute, până când Petrea a reușit o execuție de excepție. Mijlocașul a teleportat, practic, mingea în vinclu pentru renașterea speranțelor echipei sale.

Era minutul 60 și oaspeții deja se gândeau că dacă marcheză un gol la zece minute pot pleca cu toate cele trei puncte. Dinu II ratează singur cu poarta goală, dar Postolache le arată vizitatorilor că Sportul are încă destui colți ascuțiți.

FC Snagov reduce diferența la un singur gol, cu trei minute înainte de final, după un banal corner. Truță a trecut pe sub minge și Petrescu nu a mai ezitat și a "lipit" balonul de pe plasa laterală. Perspectiva obținerii unui punct a întunecat judecata oaspeților, care s-au aruncat în ofensivă fără să țină cont de faptul că ofensiva adversarilor și-a menajat forțele aproape pe tot parcursul reprizei secunde. Lovitura de grație a fost dată de Ferfelea, care a întors pe toate părțile apărarea snagoveană și a trimis pe plasa laterală la colțul lung.

Golul a fost contestat virulent de jucătorii ilfoveni, deoarece Truță, aflat în afara jocului, a atacat mingea, dar spre nefericirea lor, atacantul a atins-o doar după ce aceasta depășise linia porții. Decizia asistentului, validată de central, merită toată laudă, fiind luată într-o situație în care rezultatul final se afla în balanță.

În ultimul minut de prelungire, FC Snagov a mai primit o lovitură. Autorul primului gol, Curelea, a închis tabela, după ce s-a complicat inutil întorcând doi adversari.

Sportul a obținut prima victorie din mandatul lui Tibor Selymes, deoarece a știut să gestioneze mai bine începutul și finalul celor două reprize. Mihai Stoica are de ce să fie nemulțumit de rezultat, echipa sa având momente clare de slabiciune, care i-au fost fatale, chiar dacă nu a fost cu nimic mai prejos decât "Gașca" din Regie.
 

 

FAZA MECIULUI: Pe finalul meciul, gazdele dădeau vădite semne de oboseală, iar contracturile musculare au fost printre principalele probleme cu care s-au confruntat. La o astfel de situație, în care Ginga s-a prăbușit pe teren, coechipierii săi au trimis mingea în afara terenului. Alb-negrii se așteptau ca la reluarea jocului să primescă mingea înapoi, însă degajarea a fost urmărită de Petrescu, care a finalizat cu un șut puternic pe lângă poartă. Admonestările la adresa atacantului, atât din tribune cât și din teren, sunt nejustificate. Acesta a dovedit doar o bună cunoaștere a regulamentului, deoarece în astfel de situații nu mai există obligația de a returna mingea adversarului.

articol și foto de Florin ALBOIU

 

05 Sep. 2009, 16:24 Campionat
Pe aceeași temă