Szakal și „amintirea” Coronei

Mihai Andries 13 Oct. 2014, 11:34 Campionat
Szakal** și

Unirea Tărlungeni a furnizat marea surpriză a ultimei runde din eșalonul secund, învingând cu 1-0 la Mioveni prin reușita golgeterului Robert Elek. Experimentatul atacant, pe care FC Brașov l-a avut în curte vara trecută, a dus echipa din micuța localitate brașoveană pe loc de play-off, luând totodată Mioveniului șansa de a sta câteva zile pe poziția secundă a clasamentului.

Evoluțiile bune ale Tărlungeniului se leagă și de implantul jucătorilor de la defuncta Corona Brașov – club unde Andras Szakal a muncit o perioadă, formația susținută la acel moment de bugetul Brașovului ajungând, în patru ani, din campionatul județean, în Liga I, unul dintre ajutoarele acestuia fiind, la aceea experiență, chiar actualul antrenor al Tărlungeniului – Dan Bona. Odată cu venirea unor jucători ca Forika, Dâlbea – care s-au impus imediat în primul unsprezece, Unirea a crescut mult în evoluții și se anunță una dintre candidatele la play-off. Echipa susținută financiar de primarul Kiss a făcut ca tradiția fotbalului brașovean la nivel de eșalon secund să continue, chiar dacă nu la nivelul anilor trecuți, când acest județ avea și câte 3 echipe la acest nivel.

„Vrem o echipă ordonată, disciplinată, respectată, unde să îmbinăm experiența unor fotbaliști importanți, precum Brujan, Elek, Dâlbea, Forika, trecuți prin primul eșalon, cu tinerețea și talentul unor elemente de perspectivă din fotbalul brașovean, pentru că este nevoie de acest eșalon, de prezența în divizia B, pentru a te căli și a avansa în carieră. Nu poți ajunge de la juniori în liga I, oricât de talentat ai fi, decât cu mici excepții, iar noi ne propunem exact acest lucru, să creștem jucători pentru liga I și să formăm un grup din ce în ce mai puternic, mai ales că avem și avantajul imens al unei baze de pregătire cum puține echipe au, la acest nivel și poate chiar la primul eșalon” a declarat Szakal.

Miza pe Niczuly

Portarul celor de la Unirea Tărlungeni – Roland Niczuly a avut un rol decisiv în obținerea celor trei puncte luate de Unirea la Mioveni, acesta parând un penalty al gazdelor, executat de Vintilă, în repriza secundă și având alte câteva intervenții salutare. Niczuly – produs al clubului Universitatea Cluj, cu care a câștigat finala campionatului de juniori, acum doi ani – a fost legitimat, o scurtă perioadă și la Petrolul Ploiești, în mandatul lui Florian Walter, iar acum a reușit să se impună ca titular, „Under 21″, în teren, la Tărlungeni, chiar dacă are concurență serioasă în experimentatul Dănălache și Stamatin. jucători

4 fotbaliști au apărat culorile Coronei în Liga 1: Dănălache, Dâlbea, Istrofor, Forika

2 au evoluat la Corona doar în Liga 2: Sorin Marin și Marcăș

Articol scris de Liviu CONSTANTIN

Mihai Andries 13 Oct. 2014, 11:34 Campionat
Pe aceeași temă