Fără transpirație, dar încă o victorie pentru Petrolul. Ripensia nu a mai produs surpriza, după ce a jucat aproape o oră în zece

Petrolul Ploiești a mai adunat un rezultat pozitiv, după succesul cu 1-0 obținut, sâmbătă seară, cu Ripensia, pe „Dan Păltinișanu”, în etapa a 6-a a Ligii 2.
Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Alexandru Munteanu, jucător care a evoluat pe cel mai mare stadion din Timișoara în prima ligă, la ACS Poli.
Meciul nu a fost marcat de o dominare concretizată în ocazii a „lupilor galbeni”, însă plusul de experiență s-a văzut, mai ales că, din minutul 30, timișorenii au jucat în inferioritate, fără Claudiu Apro. În prelungiri, „găzarii” au ratat două ocazii colosale, cu poarta goală.

 

Meciul Ripensiei cu „lupii galbeni” a adus doar câteva sute de oameni pe „Dan Păltinișanu”. Prima repriză a fost una destul de săracă în ocazii. După un start în care prahovenii au ținut de minge, prima mare ocazia le-a aparținut gazdelor. Chera a reluat cu capul, periculos, dar prin spatele buturilor, după o centrare a lui Caius Lungu. Oaspeții au avut o reluare cu capul tot pe lângă buturi, a lui Sîrghi. Până la urmă, dominarea elevilor lui Flavius Stoican s-a concretizat cu golul marcat în minutul 28. Alexandru Munteanu a tras puternic din 16 metri, după o pasă venită de la Marinescu.

În două minute, misiunea Petrolului s-a simplificat

Situația s-a complicat și mai mult pentru Ripensia imediat după primirea golului. Claudiu Apro a faultat din postura de ultim apărător și a fost eliminat cu cartonaș roșu direct.

Totuși, roș-galbenii au pus pericol la poarta lui Cezar Lungu după o lovitură liberă, bătută de Neagu direct pe poartă, dar goalkeeperul a intervenit salvator lângă bară.

Momentele comice nu au lipsit nici ele. Dacă atmosfera a fost întreținută mai mult de grupul de fani prahoveni, în minutul 37, Voinea a căzut peste asistentul Ionuț Bobe, care a resimțit minute bune căzătura luată pe spate.

„Lupii galbeni” au reușit să conserve rezultatul

În repriza secundă, Petrolul a ținut-o pe Ripensia în propria jumătate. În minutul 51, Păduraru a respins șutul lui Mihăescu, dar mingea a ajuns la Ianis Stoica, al cărui șut s-a dus peste buturi. Doar prin neatențiile oaspeților, gazdele au reușit să mai iasă din propria jumătate. Fotescu a prins un șut pe lângă buturi. Petrolul a avut o altă mare ocazie în minutul 73, când Ștefănescu a reluat cu capul pe lângă poartă, din câțiva metri.

În prelungiri, petroliștii au ratat de două ori monumental

Avantajul numeric al ploieștenilor nu s-a văzut. Pe final de repriză, deși aveau posesia, cei de la Petrolul nu au părut prea concentrați și, astfel, se mulțumesc doar cu o victorie la limită.

În prelungiri, timișoreanul Ștefan Blănaru a scăpat singur spre poartă în dreapta, dar nu a tras la timp din 10 metri și a fost blocat atunci când s-a hotărât să trimite spre gol. La ultima fază, Ștefănescu a scăpat și el singur, dar a tras în bara laterală.

RIPENSIA TIMIȘOARA – PETROLUL PLOIEȘTI 0-1
Alexandru Munteanu 28′

Păduraru – Caius Lungu, Apro, Hecsko, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Al. Neagu (Stoi 58′) – M. Fotescu (Golda 70′), Vl. Tudorache, Chera – Alb. Voinea (Al. Popovici 83′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Tînc, Vasluian, Monea
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Claudiu Apro 29′ (roșu direct)

Cezar Lungu – Bărboianu, Walace, Sîrghi (Cioinac 46′), Țicu – D. Meza Colli, Mihăescu – Al. Munteanu (Ștefănescu 64′), Laur. Marinescu (cpt.), I. Stoica – Arnăutu (Șt. Blănaru 78′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – Ant. Manolache, Al. Zaharia, M. Bratu
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 400; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Cu acest rezultat, Petrolul urcă pe locul 8, cu 10 puncte. Miercuri, au meci accesibil în Cupa României, cu Sportul Snagov, la Ghermănești. Cele două echipe se vor reîntâlni apoi luni, 16 septembrie, în campionat, dar pe „Ilie Oană”. Ripensia este pe locul 12, cu 7 puncte. Marți joacă la Ghiroda, în Cupă, iar în campionat, va avea o deplasare la Miercurea Ciuc, sâmbătă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă