ASU Politehnica și-a prezentat lotul într-un bar din Timișoara, cu o nouă revenire în lot. Petruescu, optimist pentru meciul cu Mioveni: „Mă bucur ca fac parte din această familie”

ASU Politehnica și-a prezentat miercuri seara lotul pentru noul sezon, în fața fanilor, la un bar din zona centrală a Timișoarei. O locație care a mai fost folosită în acest sens de club, dar în care s-au strâns mai puțini fani ca în anii trecuți. În lot a reapărut și Raul vidrăsan, după o „pribegie” prin sudul țării. Cât despre meciul cu Mioveni, Petruescu e optimist.

Majoriatea cluburilor din țară și-au prezentat echipele la amicale, sau măcar pe stadion, cum a făcut UTA. Nu e și cazul formațiilor timișorene, care se scunfundă tot mai mult în anonimat. Ripensia nu a făcut niciun fel de prezentare, în timp ce ASU Poli s-a limitat la un bar, o chestiune discutabilă având în vedere că vorbim de sport. Într-un cadru tot mai „intim” cu tot mai puțini fnai și extrem de puțini ziariști prezenți. Petruescu a lăudat însă clubul.” Mă bucur că fac parte din această familie alb-violetă, la un eveniment deosebit, alături de un club diferit. O organizare destul de bună din partea noastră. Mă bucur că am socializat puțin cu suporterii, i-am simțit aproape de noi, cum a fost și la toate partidele. Sperăm ca în acest sezon să avem parte de mai multe bucurii decât am avut în ediția anterioară de campionat, a precizat Cosmin Petruescu despre prezentare.

Suporterii au cântat cele mai cunoscute cântece ale galeriei, imnul Rapidului, dar și cântecul ironic despre UTA.

Revin „fii rătăcitori”

După revenirea la ASU a lui Radu Motreanu, despre care liga2.ro v-a anunțat deja, la Politehnica s-a întors și Radul Vidrăsan. Ambii au căutat angajamente mai bune vara aceasta. „Sunt doi jucători care au venit pe ultima sută de metri. Eram în discuții de mai mult timp cu ei, nu s-a oficializat până în această dimineață. Radu Motreanu se știe că este un jucător important pentru noi. A avut oportunitatea de a merge în Liga I la Astra. A fost în pregătire cu cei de acolo, nu știu foarte multe detalii de ce a picat acel transfer. Mă bucur că este din nou în rândurile alb-violete„, a spus Petruescu despre Motreanu.

Vidrăsan a încercat să ajungă la Turris Turnu Măgurele, dar nu a avut succes. Petruescu spune că va fi cedat, ca Murariu, de la Viitorul definitiv la Timișoara. „Despre Vidrăsan nu cred că mai trebuie să vorbim. Este un jucător care s-a integrat foarte bine în familia Politehnicii în sezonul anterior. A evoluat foarte bine. I-a expirat împrumutul. Mă bucur că am găsit înțelegere și că va continua alături de noi. L-am folosit î n prima parte a returului, după care, pe final de sezon, era normal să ne orientăm puțin în perspectivă . Am avut în multe situații de ales între el și unii jucători care au avut continuitate la echipă și din această vară. Acesta este motivul pentru care în returul campionatului a evoluat mai puțin, dar doar în a doua parte a returului. Dar atâta timp cât a făcut-o, a făcut-o foarte bine. Din ce știu eu, este jucătorul nostru pentru următori trei ani, a mai precizat antrenorul despre Vidrăsan, pe care nu l-a mai titularizat pe final de campionat.

„Conferențiarul” i-a disecat pe Mioveni

Petruescu spune că e bine că în prima etapă, Poli jpacă cu Mioveni, deoarece cunosc bine echipa argeșeană.Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă extrem de dificilă. O partidă importantă pentru noi, dar mai ales pentru suporterii noștri. Fiind primul joc pe teren propriu, îi așteptăm în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină. Sperăm să facem un joc bun, să obținem un rezultat pe măsură, adică cele 3 puncte. Mioveniul este o echipă care joacă de mult timp împreună, foarte omogenă. Jucători cu calitate, în special de la mijloc în sus, jucători care pot face oricând diferența. Am jucat în două partide anul trecut, le cunoaștem plusurile, le cunoaștem minusurile, atâta timp cât nu au transferat foarte mulți jucători. Consider că putem să pregătim meciul cât mai bine și să obținem cele 3 puncte în partida de sâmbătă, a spus „Conferențiarul” despre meci.

FRF a modificat regulile privind mutarea meciurilor de liga secundă seara, dar Mioveniul a acceptat să joace seara cu Politehnica. Petruescu le-a mulțumit. „Au fost discuții la nivel de conduceri administrative. Mă bucur că această partidă se dispută la ora 18, o oră mai apropiată de ceea ce ar trebui să se joace în fotbalul din România și nu în ultimul rând, o oră acceptată de suporteri și la care sunt convins că vor veni în număr mult mai mare decât dacă partida s-ar fi disputat la ora 11 dimineața, a adăugat antrenorul.

Sezonul trecut, CS Mioveni a terminat pe locul 7, iar Politehnica, pe 10. Meciul de pe „Dan Păltinișanu” începe sâmbătă la ora 18.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă