Suporterii Politehnicii, pregătiți pentru spectacol la derby-ul cu Ripensia. Ultrașii vor lua cu asalt dâmbul de la marginea stadionului. Delegare controversată de arbitri

Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 15:26 Campionat
Suporterii Politehnicii, pregătiți pentru spectacol la derby-ul cu Ripensia.** Ultrașii vor lua cu asalt dâmbul de la marginea stadionului. Delegare controversată de arbitri

Ripensia și ASU Politehnica se întâlnesc din nou, de data aceasta în Liga a 2-a, cu ocazia meciului din etapa a 18-a. Suporterii formației alb-violete vor fi prezenți în număr mare, chiar dacă ora de disputare (11:00) nu e una pe placul lor, iar arena din Ciarda Roșie nu permite prea multor fani să vină la meci. Totuși, noroc că există un dâmb în spatele unei peluze, unde galeria va lua loc.

Ripensia Timișoara pare că a mai pierdut din entuziasmul organizatoric după ce la partida cu UTA de pe „Dan Păltinișanu” au fost sub 400 de oameni. Clubul roș-galben nu a mai pus bilete în vânzare înainte. Cel mai probabil, tichetele se vor putea procura doar înainte de meci, la stadion. Fanii Politehnicii oricum au stabilit deja cum vor proceda. Cei care vor dori să stea la peluza oaspeților vor plăti bilet, dar majoritatea vor lua loc pe dâmb.

Se estimează că vor fi 500 de fani care vor face spectacol.

Se repetă experiența din 2015? 1.000 de oameni au asistat atunci la partida formațiilor care evoluau în Liga a 4-a

Cele două formații au mai jucat anterior patru meciuri oficiale și un amical. Ultima confruntare a fost în Ciarda Roșie, pe 27 mai 2015. Erau semifinalele fazei județene a Cupei României. După ce alb-violeții au condus cu 1-0, Ripensia a întors scorul la 2-1. Pe dâmd au stat toși ultrașii, deoarece atunci arena din Ciarda Roșie avea o capacitate mai redusă, fără o peluză pentru oaspeți. În total, au asistat aproximativ 1.000 de oameni.

Delegare controversată: un arbitru prins într-un scandal în Ciarda Roșie luna trecută

Comisia Centrală a Arbitrilor a trimis un arbitru din Arad la derby-ul Timișoarei. Mircea Ardelean a mai arbitrat partida pierdută de roș-galbeni cu Balotești, iar atunci, timișorenii i-au reproșat maniera de arbitraj și un penalty dictat complet regulamentar, după un meci însă cu erori pentru ambele formații. 

Fratele președintele Radu Ienovan, Doru, s-a ales cu suspendare de o lună pentru că l-a împins pe central după încheierea partidei.

Tușieri vor fi Ionuț Bobe și Ionuț Babac din Teleorman, iar rezerva de arbitru e hunedoreanul Alexandru Bălan. Observatorul de arbitrii e Dan Jiga din Bistrița-Năsăud, iar cel de meci e reșițeanul Viorel Lolea.

Partida începe la ora 11:00 și nu e televizată.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 17 Nov. 2017, 15:26 Campionat
Pe aceeași temă