Supărat, Oprița pune Caransebeșul la zid

Supărat,** Oprița pune Caransebeșul la zid

Peste 1.000 de gugulani și 120 de reșițeni veniți să-și susțină favoriții în municipiul de pe malurile Timișului și Sebeșului au înfruntat sâmbătă, 25 octombrie, frigul și vântul pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, care a găzduit meciul din etapa a X-a a seriei a doua din cel de al doilea eșalon fotbalistic al țării, dintre FC Caransebeș și liderul Metalul Reșița.

Înainte de începerea partidei, ambele galerii au oferit un spectacol decent de sunet și culoare, chiar dacă animozitățile dintre fanii celor două echipe erau bine cunoscute, mai ales după întâlnirea din Cupa României, atunci când reșițenii au folosit expresii obscene la adresa gazdelor. Respectul nu a ținut însă mult sâmbătă, deoarece, provocați de un banner afișat de galeria gugulană, banner care a și dispărut după doar câteva secunde, Guardia Rosso-Nera s-a dezlănțuit, folosind același limbaj violent ca și la precedentul meci, din Cupă.

Caransebeșenii au început bine, deschizând scorul relativ repede, la chiar prima fază mai periculoasă a partidei. În minutul 6, după o lovitură liberă a gazdelor și câteva dueluri aeriene între fundașii reșițeni și atacanții gugulani, mingea a ajuns la Ologu, care, de la 18 metri, a tras în stânga lui Zimmermann, goal-keeper-ul reșițean rămânând țintuit pe linia porții.

Reșițenii au dat o replică slabă în minutul 16, atunci când Enescu și-a încercat și el șutul de la 18 metri, însă a tras pe centru, iar Rusu a prins fără probleme. După primirea golului, caransebeșenii au cedat mijlocul terenului, oaspeții au dominat jocul, însă acțiunile lor de atac s-au oprit undeva la 20 de metri de poarta gugulană, unde jucătorii oaspeți au făcut un zid de netrecut. Chiar și pe poziții defensive, gazdele au mai avut o bună ocazie de a înscrie în inutul 31, când Poiană a executat un corner, înalt, în careu, lovitura de cap a lui Goșa, de la 5 metri, trecând peste poarta apărată de Zimmermann.

După doar 5 minute, reșițenii au reușit să penetreze pentru prima oară reduta gugulană, la o fază în care Buhăescu l-a deschis pe dreapta pe Vasile, acesta a centrat în careu, iar Lupu, fără niciun jucător advers în apropiere, a făcut henț, arbitrul de centru Iulian Călin arătând fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Feher, care l-a păcălit pe tânărul portar caransebeșean Rusu. Oaspeții au fost la un pas de a intra în avantaj la vestiare, după ce, în minutul 44, Vasile, aflat pe partea dreaptă, i-a pasat în centru lui Stoica, șutul de la 18 metri al acestuia trecând la doar câțiva centimetri de vinclul stâng al porții gugulane.

În partea a doua, chiar dacă lupta s-a dat mai mult la mijlocul terenului, impresia generală a fost că reșițenii au controlat jocul, deși nu și-au creat nicio fază clară de a marca. Asta până în minutul 77, când Stoica, scăpat pe aripa stângă, a intrat în careu și a șutat puternic de la 8 metri, portarul caransebeșean Rusu a reușit să pareze, însă mingea a ajuns la Vasile, care, de la 6 metri, central, a trimis mult peste poarta gugulană. Oaspeții nu i-au iertat însă pe caransebeșeni patru minute mai târziu, atunci când Feher, autorul golului din penalty, a tras cu boltă de la 17 metri, plasat, învingându-l pe Rusu și aducând Reșița în avantaj și la un pas de a-și adjudeca toate cele trei puncte.

Liderul a rămas în 10 oameni după ce, în minutul 85, Ciucă a văzut al doilea „galben” după un fault la Gafița și a fost trimis la vestiare de Iulian Călin. Dominarea reșițeană s-a concretizat prin încă un șut expediat de Roman, de la 18 metri, în minutul 86,  însă portarul Rusu a reușit să rețină.

Scorul final a fost stabilit în minutul 89, atunci când Vasile a driblat pe partea dreaptă și, din marginea careului, a trimis plasat peste Rusu, administrând gugulanilor o corecție parcă prea severă față de realitatea din teren.


FC CARANSEBEȘ – METALUL REȘIȚA 1-3 (1-1)
Marcatori: Ologu ‘6 / Feher ’36 – pen., ’81, Oct. Vasile ’89

Oct. Rusu – Săulescu, Goșa (cpt.), A. Dicu (R. Barbu ’79), Al. Manea – S. Lupu (Himcinschi ’67), Precup, Poiană (Bușu ’46), Ologu – Cr. Gafița, Suru
Rezerve neutilizate: Coca – Dârvaru, C. Negoescu, Centea
Antrenor: Sorin Bălu

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, M. Ciucă, S. Ciobanu, Anițoiu – D. Enescu, Feher – Oct. Vasile, C. Stoica (I. Popescu ’88), L. Manole (A. Roman ’68) – Buhăescu (A. Neagoe ’85)
Rezerve neutilizate: A. Pascal – Breșneni, Ad. Ionescu, Vaștag
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: M. Ciucă ’87 (cumul de galbene)

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 1.300; Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Marius Florin Badea (Râmnicu Vâlcea). Jucătorul meciului: Marius Feher

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă