„Suntem slabi. Nu avem maturitatea necesară pentru a ne lupta cu adversarii de la acest nivel”. Antrenorul lui ASU Poli e dezamăgit după o nouă înfrângere în Liga 2

Marius ANGHEL 28 Aug. 2016, 15:21 Campionat

ASU Politehnica nu a reușit nici în cea de-a patra etapă a Ligii 2 să câștige un meci, cu toate că a condus în deplasarea de la Brăila, ba, mai mult, s-a întors la Timișoara învinsă la o diferență de trei goluri, 4-1. Alb-violeții rămân cu un singur punct acumulat până în acest moment și depășesc în clasament doar cele trei echipe care au pierdut tot, Șoimii Pâncota, Metalul Reșița și ACS Berceni.

ASU Poli a avut speranțe de o victorie în meciul cu Dacia Unirea cam o oră. După ce Ștefan Blănaru a deschis scorul în minutul 25, timișorenii au reușit să-și mențină avantajul până înainte de pauză, atunci când Cosmin Neagu (42) a egalat după o acțiune de toată frumusețea. Ieșirea de la vestiare a fost însă cu ghinion pentru timișoreni, deoarece Neagu (54), Muscă (57) și Pușcașu (59) au „mitraliat” poarta lui Alin Constantinescu în doar cinci minute, asta după ce Blănaru (50) ratase o mare ocazie de singur cu portarul. La 4-1, brăilenii s-au calmat și nu au mai forțat pe final, în timp ce jucătorii lui Sorin Brîndescu au arătat încă o dată că sunt nepregătiți pentru nivelul Ligii a 2-a.

Acest lucru l-a spus și antrenorul lui ASU Poli după înfrângerea primită la Brăila. Brîndescu s-a arătat extrem de dezamăgit la finalul meciului de prestația elevilor săi. „Concluzia după acest joc? Că suntem slabi… Am luat iarăși patru goluri în zece minute, trei la începutul reprizei a doua, primite unul după altul. Ce aș mai putea spune? Sunt supărat, dezamăgit, nu avem maturitatea necesară pentru a ne lupta cu adversarii de la acest nivel”, a declarat, pentru druckeria.ro, Brîndescu, care e nemulțumit de modul în care elevii săi tratează unele momente ale jocurilor, lipsa de concentrare și de implicare: „Deși am primit din nou gol în finalul primei reprize, le-am spus băieților la pauză că asta e soluția, să avem răbdare, să îi așteptăm și să îi prindem pe contraatac. Am și avut situații în superioritate numerică, dar pe care le-am tratat cu superficialitate. La fel am tratat și momentele în care mingea era la adversar, ne-au scos din joc și am început să încasăm goluri. Probabil altfel ar fi stat lucrurile dacă Blănaru marca la acea fază… Imediat după ce am ratat am avut un moment de cădere și am încasat golul al doilea”.

Antrenorul timișorean crede că lipsa de experiență la acest nivel a jucătorilor săi își spune cuvântul. „N-aș putea spune că e un șoc prea mare Liga a 2-a pentru jucătorii noștri. Avem momente în care jucăm de la egal la egal cu adversarii, în care le punem probleme. N-am întâlnit până acum un adversar care să ne fie net superior. Din păcate, nu putem să ne concentrăm fază de fază, iar acest lucru ne costă. Suntem taxați prompt de echipe cu mai multă experiență și mai multă maturitate”, a conchis Brîndescu pentru sursa citată mai sus.

Cu un singur punct acumulat după patru etape, ASU Poli își pune acum speranțele în obținerea primei victorii în Liga 2 în meciul de sâmbătă, atunci când, de la ora 18:00, întâlnește pe teren propriu pe Metalul Reșița.

Marius ANGHEL 28 Aug. 2016, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă