Suciu, sincer după victoria cu Balotești: „Am făcut enorm de multe erori tehnice. Cel care vine trebuie să fie tare de inimă”. De ce crede dă Dulca nu e o variantă bună pentru Ripensia

Marius ANGHEL 16 Sep. 2018, 13:54 Campionat

Radu Suciu nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume după meciul câștigat greu, cu 2-1, de Ripensia cu CS Balotești. Directorul tehnic al timișorenilor a recunoscut că la echipa sa există anumite limite, că se temea să nu repete seria de egaluri de anul trecut și a dezvăluit că, deși cariera fotbalistică îl recomandă și are totuși o funcție în club, nimeni nu îi cere părerea despre numirea viitorului antrenor. Suciu a punctat însă că nu-l vede pe Cristian Dulca ca o variantă bună.

Directorul tehnic spune că Ripensia nu s-a putut reface optim, dar a recunoscut jocul slab al elevilor săi, dincolo de referirea la meciul de Cupa României. „În meciul de astăzi s-a văzut încă o dată că nu mai era necesar că în fotbalul românesc echipele nu pot duce meciuri din trei în trei zile. Pot duce două jocuri, dar al treilea deja este prea mult. Jucătorii nici ei nu știu să se pregătească cum trebuie, pe fondul unei vieți sociale care nu îți permite accesul la cele mai noi tehnologii, incluzând alimentația și supra-alimentația de efort de pe arena internațională. Sigur, noi am făcut enorm de multe erori tehnice, la faze banale, am avut probleme de concentrare, culminând cu grave greșeli de poziționare în teren. Punctele contează enorm pentru moral. Chiar la asta mă gândeam în ultimele zece minute, că am intrat în era egalurilor”, a punctat Suciu, care, anul trecut, după plecarea lui Remus Steop, a avut patru meciuri consecutive terminate cu 1-1 cu roș-galbenii.

Apro, un talent ascuns de timiditate. Popovici, Mansour sau Lemnaru, nepregătiți fizic

Fostul portar al Politehnicii a punctat detalii interesante despre alcătuirea lotului. Despre Claudiu Apro, Suciu a spus că timiditatea l-a făcut să lase de multe ori alți colegi să execute fazele fixe, deși a mai marcat goluri din lotivuri libere.

„A fost o execuție extraordinară. Apro are aceste execuții, dar, din păcate, timiditatea lui l-a împiedicat să ajungă executantul loviturilor libere. Poate a fost și nehotărârea antrenorilor. El fusese desemnat azi să execute, dar tot nu era acolo!”, a spus Suciu despre fundașul Apro.

Popovici și Mansour au intrat pe finalul meciului. Suciu a spus că ambii sunt nepregătiți fizic. „Sincer, mie nu mi se par la parametrii fizic normali, ambii. Pentru Popovici poate este puțin prea devreme să mă pronunț. La Mansour se poate să fie din motive obiective. El nu are tonusul de competiție, deocamdată ne poate ajuta doar pe finalurile de meci. O spun referitor la meciul de astăzi, pentru jocul viitor, vom vedea. Cel mai important este să nu-i recidiveze problemele musculare”, a precizat directorul sportiv al Ripensiei.

Dacă cei doi au fost rezerve, un jucător prezentat la sosire cu surle și trâmbițe, internaționalul de juniori Mihăiță Lemnaru nu prinde nici măcar foaia de joc la Ripensia. Suciu a explicat de ce. De asemenea, până acum, Darius Țiereanu fusese lăsat să se antreneze cu CNPT, de unde a fost acontat. „Mai sunt jucători liberi de contract, îl vom aduce pe Țiereanu să se pregătească cu noi. Pe Lemnaru îl vom vedea când va fi apt să joace în Liga a 2-a, fizic, ca agresivitate, viteză de joc”, a explicat fostul portar.

Directorul tehnic nu poate aduce un alt antrenor la Ripensia, dar nu l-ar vrea pe Cristi Dulca

Radu Suciu nu poate figura oficial ca antrenor al Ripensiei, deoarece are doar licența C, insuficientă la liga secundă. Conform regulamentelor, cluburile nu pot sta peste 30 de zile fără antrenor angajat, așadar, zilele în care Suciu face echipa sunt numărate.

Directorul tehnic a recunoscut că nu poate el aduce alt antrenor. „Nu am propus pe nimeni, dar conducerea trebuie să aducă pe cineva cu inima tare, pentru că fiecare punct îl câștigăm cu sudoare și emoții. La Ripensia e un impas după părerea mea, avem un lot destul de subțire, avem foarte mulți tineri cu potențial care trebuie explotat, dar pentru asta trebuie timp. Până atunci este foarte greu să-i arunci în luptă. Să sperăm că va fi o eră când vom aduce un antrenor care să stea trei ani legați, sau măcar doi. Eu am mai fost consultat în ceea ce privește aducea unor jucători. Nu înseamnă neapărat că s-a ținut cont de ce am zis eu, sau că ceea cea am spus eu era corect. Deciziile însă le-a luat altcineva. Conducerea ne consultă, dar ei iau deciziile”, a punctat Radu Suciu.

Întrebat dacă cel mai recent „șomer” din Liga a doua, Cristian Dulca, fost selecționer al naționalei U21, ar fi o opțiune, timișoreanul a spus, sincer, că nu. „Nu știu dacă Cristi Dulca este potrivit pentru stilul de joc al Ripensiei, la prima vedere aș zice că nu. Nu îi neg calitățile de antrenor. Dar el are alte principii din ce am văzut eu, are alt stil de joc care nu știu dacă se potrivește la lotul Ripensiei. Antrenorul îl aduci și în funcție de filozofie clubului și jucătorii pe care îi ai la dispoziție, de momentul în care se află echipa, istoric, dacă e în construcție, dacă deja s-a construit și are rezultate sau dacă e în impas. Dar viața ne poate aduce surprize, și poate vine Cristi Dulca”, a spus cu sinceritate Radu Suciu.

După șapte etape, Ripensia se aglă pe locul 12, cu 8 puncte. În runda următoare va juca la Târgu Jiu, cu Pandurii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 16 Sep. 2018, 13:54 Campionat
Pe aceeași temă