Sucevenii au uitat pentru 90 de minute de greutăți și au câștigat dramatic meciul cu Metalul | VIDEO

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 13:05 Campionat

Cu toate că activitatea de la club este practic paralizată din cauza lipsei finanțării, fotbaliștii Forestei au reușit să se mobilizeze exemplar, au uitat de toate neajunsurile, izbutind să câștige cu scorul de 2-1 meciul disputat vineri după-amiază, pe Areni, împotriva formației Metalul Reșița, în etapa a 29-a a Ligii 2.

După 20 de minute de tatonare, oaspeții puteau deschide scorul prin Pîrvu, însă șutul acestuia din mijlocul suprafeței de pedeapsă a nimerit stâlpul din dreapta al porții apărate de Niga. Cea mai mare șansă de gol a sucevenilor din primul mitan i-a aparținut lui Mutu, care a reluat cu capul, în bară, o minge centrată de Cerlincă.

Fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu și Marius Lup au ieșit mult mai montați de la cabine, trecând și peste nedreptatea care le-a fost făcută în minutul 48, atunci când centralul Florin Miron, din București, a închis ochii la un henț comis de căpitanul Reșiței, Munteanu, în propria suprafață de pedeapsă. După ce Semeghin a șutat milimetric pe lângă vinclu, sucevenilor le-a surâs șansa în minutul 68: Dumitriu a șutat sănătos la poartă, Kololo, goalkeeperul oaspeților, a respins în față, iar Cornel Căinari, pe fază, a înscris plasat pentru 1-0. Același Căinari a fost aproape de 2-0 în minutul 78, pentru ca, imediat, Lung să reia peste transversală o minge recepționată în urma unui corner.

Metalul a început să își arate colții abia în ultima parte a întâlnirii. Buduroi și Vasile l-au întins serios pe Niga în minutele 86 și 87, însă portarul Forestei n-a mai avut ce face la șutul lui Valeriu Lupu, din minutul 88. Finalul a fost de-a dreptul dramatic, iar golul izbăvitor al Forestei a venit când nimeni nu se mai aștepta, în al cincilea minut de prelungiri: Vraciu i-a așezat o minge lui ionuț Mihălăchioaie, iar fundașul dreapta al Forestei a șutat cu sete de la 25 de metri, aducând bucuria în tabăra Forestei.

„Ne așteptam la un meci greu, în condițiile în care, din cauza problemelor de la club, nu ne-am antrenat normal în ultimele trei săptămâni. Îi felicit pe băieți pentru ardoarea cu care au luptat până la final, chiar dacă nu au mai fost plătiți de multă vreme și vor petrece sărbătorile pascale fără niciun ban în buzunar. Sper ca până la urmă să se rezolve toate aceste probleme, iar de săptămâna viitoare să reintrăm în normal”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

FORESTA SUCEAVA – METALUL REȘIȚA 2-1
Cornel Căinari 68′, Ionuț Mihălăchioaie 90+5′ / Valeriu Lupu 88′

Niga – Mihălăchioaie, A. Mutu, D. Lung (cpt.), Semeghin (Vraciu 66′) – Căinari, Dumitriu, Vl. Stănescu (Dănilă 83′), Drugă – Cerlincă (C. Buziuc 75′), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Hântăscu – A. Florescu, Masella, Aerioaiei
Antrenor: Marius Lup

Kololo – Dănănae (Oct. Vasile 72′), Cr. Munteanu (cpt.), Cr. Dima, Val. Lupu – Al. Radu – Borțoneanu (Rz. Petre 90′), Fl. Pîrvu (Buduroi 69′), Dr. Matei, Alin Pătrașcu – Dina
Rezerve neutilizate: Botaș – M. Ciobanu, Al. Ionescu, Al. Dan
Antrenor: Mihai Stoica

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău); Jucătorul meciului: Ionuț Mihălăchioaie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Foresta Suceava
Video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 13:05 Campionat
Pe aceeași temă