Sucevenii au anihilat liderul pe Areni, în fața a 5.000 de spectatori

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 16:37 Campionat

Vizita Rapidului București la Suceava a doborât recordul de asistență din acest sezon de pe stadionul Areni, nu mai puțin de 5.000 de spectatori dorind să vadă pe viu confruntarea dintre echipa locală, pregătită de Costel Ilie, și liderul Seriei I a Ligii secunde, meci terminat la egalitate, 0-0. Partida a stârnit un real interes nu numai la Suceava, ci și pe plan național, fiind transmisă în direct de două posturi de televiziune.

În condițiile în care au avut în față principala contracandidată la promovarea în eșalonul întâi, fiind totodată nevoiți să se descurce și fără Velescu, Dudea, Boiciuc și Sandu, patru dintre oamenii de bază ai echipei, sucevenii au pornit clar cu șansa a doua în confruntarea contând pentru etapa a 23-a. Fotbaliștii gazdă au abordat însă deosebit de montați partida, au practicat un joc exact și simplu pe faza de apărare, lucru care i-a incomodat vizibil pe giuleșteni, care n-au arătat deloc pe Areni ca o echipă îndreptățită să spere la accederea în Liga 1.

Cu juniorii Dănilă și Aeroaiei jucând fără complexe, echipa suceveană a făcut legea la mijlocul terenului în primele 45 de minute, ajungându-se astfel în situația ca formația pregătită de Dan Alexa să nu trimită niciun șut pe spațiul porții lui Hânțescu în acest interval de timp. De altfel, singura ocazie de gol a primei reprize a aparținut sucevenilor, atunci când, în minutul 9, Apostol i-a încercat vigilența lui Drăghia cu un șut de la 20 de metri.

Era de așteptat ca după nereușitele din primul mitan bucureștenii să înceapă mai ofensiv partea secundă, ceea ce s-a întâmplat. Astfel, după o reluare a lui NKoyi, care a trecut puțin pe lângă poartă, sucevenii au avut noroc în minutul 60 la șutul sănătos al lui Costin, care a lovit transversala. Chiar dacă au făcut un pas înapoi pe faza apărare, fotbaliștii gazdă nu au renunțat complet la faza ofensivă, astfel că o frumoasă acțiune inițiată de Bălan pe banda dreaptă a fost finalizată de Apostol cu o lovitură de cap, în minutul 65. Ultima oportunitate de gol a partidei avea să aparțină însă oaspeților, atunci când, pe finalul întâlnirii, Sfrijan a respins de pe linia porții mingea trimisă cu capul de Fran Cruz, în urma unui corner.

Una peste alta, a fost un punct obținut meritat de formația suceveană în fața unei echipe mult mai bine cotată valoric, un rezultat dătător de speranțe în perspectiva luptei dure pentru menținerea în eșalonul secund, care urmează.

Costel Ilie: „Sunt satisfăcut de rezultat și de joc”

La finalul partidei, antrenorul principal al echipei Rapid Suceava, Costel Ilie, s-a declarat mulțumit de deznodământ. „Sunt satisfăcut de rezultat și de joc. Cred că am reușit un meci bun și am făcut o mare risipă de efort. De asemenea, ne-am adaptat mai bine la condițiile de joc, am închis culoarele de pătrundere spre poarta noastră, și vreau să-mi felicit jucătorii pentru acest lucru. Mă bucur că discuțiile purtate cu ei înaintea meciului au avut efectul scontat. Le-am cerut să se autodepășească, pentru că era obligatoriu să lăsăm o impresie bună în fața liderului, în condițiile în care meciul a fost televizat și am fost urmăriți de o țară întreagă. Doresc să le mulțumesc și fanilor noștri, care au venit în număr mare pe stadion și au creat o atmosferă cum n-am mai văzut de mult în eșalonul secund”, a precizat Costel Ilie.

Dan Alexa: „Am venit aici să câștigăm, dar nu s-a putut, însă mă declar mulțumit de atitudinea afișată de jucătorii mei”

De partea cealaltă, tehnicianul giuleștenilor, Dan Alexa, a recunoscut și el că rezultatul este unul echitabil. „A fost un meci greu, așa cum de altfel mă și așteptam. Sucevenii s-au apărat organizat, și-au propus să nu ia gol și să atace pe contraatac. Mă bucur că a fost un meci fără durități, iar publicul a asistat la un spectacol frumos. Noi am jucat ceva mai bine în repriza secundă, când ne-am creat și două mari oportunități de gol. Am venit aici să câștigăm, dar nu s-a putut, însă mă declar mulțumit de atitudinea afișată de jucătorii mei. Remarcații mei de fiecare dată de la echipa suceveană sunt experimentații Bălan și Semeghin, însă la acest meci mi-au mai plăcut mijlocașii Dănilă și Aeroaiei”, a declarat Dan Alexa.

RAPID CFR SUCEAVA    0
RAPID BUCUREȘTI    0

Hânțescu – D. Bălan, D. Ciobanu, Sfrijan, Semeghin (cpt.) – Golofca (Mateiciuc ’83), Aeroaiei, Dănilă, G. Apostol (Gheorghiciuc ’72) – I. Plămadă, M. Negru (Tudorache ’78)
Rezerve neutilizate: Niga – Jitariuc, Vornicu, T. Galan
Antrenor: Costel Ilie

Drăghia (cpt.) – Kusnir, Robuste, Fran Cruz, Fota – R. Costin, Luque – Tudoran (G. Ganea ’76), N’Koyi (Potecea ’85), I. Popa (M. Martin ’59) – V. Morar
Rezerve: Botaș – Avrămia, Raiciu, N. Vasile
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 5.000; Arbitru: Florin Andrei 3 (Târgu Mureș); Asistenți: Marius Florin Badea 3 (Râmnicu Vâlcea) și Romică Bîrdeș 3 (Pitești); Jucătorul meciului: Alexandru Dănilă 3.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV
 

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 16:37 Campionat
Pe aceeași temă