Succes cu emoții pentru ASU Politehnica. Meciul cu SSC Farul a început cu nouă minute de întârziere și a fost decis după primele două faze de atac ale celor două echipe

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Oct. 2018, 18:36 Campionat
  • ASU Politehnica s-a impus cu 1-0 în meciul de astăzi cu SSC Farul Constanța, pe care însă a riscat să-l piardă la „masa verde”.
  • Au fost mari emoții pentru timișoreni înainte de startul jocului, fiindcă a doua ambulanță necesară a sosit cu întârziere. Mașina, improvizată, a sosit în incinta stadionului la 12:09, cu șase minute înainte de timpul regulamentar, iar arbitrul a dat drumul meciului.
  • Din minutul 2, Nicolae Moise a fost eliminat, iar, din minutul 9, Ionuț Coadă a marcat unicul gol al întâlnirii.
  • După ce la început au fost emoții pentru startul meciului, la pauză au fost incidente. Fanii timișoreni au mers la peluza oaspeților, deoarece la gardurile dintre sectoare nu era nimeni, și au furat bannerul suporterilor dobrogeni.

 

Partida de pe „Dan Păltinișanu” a început cu mai bine de nouă minute întârziere. La stadion nu se afla decât o ambulanță și o mașină neagră, iar arbitrii nu au putut da drumul la joc până nu a sosit o a doua mașină pentru intervenții medicale. După acest start întârziar, din minutul 2, jocul s-a „animat”, Nicolae Moise a pătruns în careul gazdelor și l-a lovit cu talpa pe portarul Murariu. Centralul partidei i-a acordat destul de ușor cartonașul roșu jucătorului Farului, rămasă în inferioritate. Cu om în plus, ASU Poli a obținut un corner după un șut blocat al lui Bozian. Ignea a bătut la bara a doua, iar de acolo, Coadă a înscris pentru 1-0 în minutul 9.

Gol anulat pentru constănțeni, bannere capturate la pauză

Coadă a mai avut un șut periculos, pe care portarul Popa a reușit să-l respingă. După ce alb-violeții au dominat startul de joc, constănțenii au mai echilibrat balanța jocului. Un balon trimis din careu a căzut dincolo de linia porții gazdelor. Centralul partidei, după ce inițial validase golul, a revenit asupra deciziei pentru un fault al lui Jallow, în atac. Farul a mai avut ocazii prin Jallow, care a fost blocat însă de Murariu, iar Sabangeanu a avut un șut ce nu a prins poarta.

La pauză, deoarece nu se afla niciun steward la gardurile dintre sectoare, un grup de fani timișoreni a putut să le deschidă și să ajungă nestingheriți la peluza oaspeților. Acolo, au capturat bannerul celor șase fani de la Farul.

Gardurile dintre sectoare au mai rămas nepăzite și la meciul cu UTA din urmă cu un an, deși nu este regulamentar. Atunci a ieșit urât, cu o bătaie generală între suporteri, pe coronamentul stadionului.

Repriza a doua, mai liniștită

Oaspeții au încercat să fie periculoși în debutul reprizei secunde prin Grigoraș, care a avut însă un șut reținut de Murariu, iar apoi nu a nimerit ținta. În tabăra bănățenilor, Velici a prins un șut bun, care s-a dus puțin pe lângă vinclu. În rest, ocaziile au cam lipsit, deoarece baloanele trimise pe poartă nu au avut forță să îi pună în încurcătură pe portari. Pe final, nou-intratul Rafael Licu a trimis un șut puțin pe lângă poartă și a ratat șansa egalării scorului.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – SSC FARUL CONSTANȚA       1-0
Ionuț Coadă 9′

Murariu – Bilia, Coadă, Nicolescu, Dr. Cojocaru – A. Ignea, Lazea, Poparadu (Bedea 46′), Bozian (Miholca 89′) – Bănică (Schieb 46′), Velici
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Szasz, Vidrășan, I. Plămadă
Antrenor: Cosmin Petruescu

Mih. Popa – Sabangeanu (R. Licu 85′), Roumadi, Dombrovschi, Zamfir – Tudorică (G. Păun 78′), Doumbia – Al. Grigoraș (cpt.), Mbaka (Apostolache 78′), Jallow – Nic. Moise
Rezerve neutilizate: Raclău – M. Dumitrașcu, Frîncu, P. Niță
Antrenor: Petre Grigoraș
Eliminat: Nicolae Moise 2′ (roșu direct)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș).

După acest rezultat, ASU Politehnica rămâne pe locul 11, cu 14 puncte, iar miercuri joacă în intermediară la Dacia Unirea Brăilă. SSC Farul rămâne cu 9 puncte pe locul 14 și etapa viitoare primește vizita celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Oct. 2018, 18:36 Campionat
Pe aceeași temă