Stupar nu a dat cu pumnul: S-a lovit sau s-a zgâriat de gard sau de stâlpul de beton

02 Oct. 2011, 12:32 Campionat
Stupar nu a dat cu pumnul:** S-a lovit sau s-a zgâriat de gard sau de stâlpul de beton

Dacă tot l-au bătut și ai săi, conflictele cu Gheorghe Chivorchian și Laszlo Sepsi fiind de notorietate, Daniel Stanciu s-a gândit că nu-i strică să fie „tăvălit” și la Arad. La un derby dominat în general de fair-play, team managerul timișorean a ținut să se remarce prin jigniri și amenințări. Pe tot parcursul primei reprize, fostul giuleștean a avut de comentat la deciziile arbitrilor, mai abitir decât antrenorul Velcea, atrăgându-i atenția observatorului de joc, care l-a sfătuit să se potolească. Cum Valer Nichimiș nu a reușit să-l potolească pe Stanciu, cel care și-a luat această reponsabilitate a fost Dan Stupar, iritat peste măsură de manifestările deplasate ale „alb-violetului”.

Spre finalul primei, părți, cei doi au fost la un pas să se încaiere pe marginea terenului, au fost cu greu calmați, însă conflictul a reizbucnit la pauză. Până la urmă, Stanciu s-a ales cu un plasture, el declarând la finalul meciului că a fost încasatorul șef după întâlnirea cu Stupar.

Stupar: „M-a provocat, amenințat și înjurat de mamă”

Antrenorul secund al UTA-ei a zăbovit peste o oră în vestiarul echipei sale după meci, fiind foarte afectat de turnura pe care au luat-o evenimentele și de felul cum s-au interpretat și mediatizat faptele.

„Am văzut ce s-a scris și ce s-a spus la televizor și trebuie să spun că s-a exagerat totul, ca să nu mai amintesc de faptul că domnul Stanciu a denaturat adevărul. De la capul locului, timișoreanul a enervat pe toată lumea de pe banca noastră, dar și pe observatorul de meci și arbitrul de rezervă pentru felul în care a protestat la deciziile arbitrilor pe tot parcursul primei reprize. I-am atras atenția să se potolească și fiindcă el continua să facă atmosferă, ne-am insultat reciproc. La pauză, ne-am reîntâlnit pe culoarul ce duce la vestiare, ne-am mai adresat ceva cuvinte grele, însă observatorul de joc a reușit să mă calmeze, spunând să-i dau pace fiindcă toată lumea știe că domnul Stanciu are o fire conflictuală. Am ascultat, mi-am văzut de ale mele, am intrat în vestiar, unde Roli (n.a. Nagy) mi-a spus să-l încălzesc pe Nădăban, pentru că acesta urma să intre pe teren în repriza secundă. Când am ieșit din vestiar, l-am văzut pe domnul Stanciu pe banca de lângă vestiarul oaspeților fumând o țigară și, la primul impuls am vrut să mă duc să-i strâng mâna. M-am răzgândit, l-am ignorat total, dar el a strigat după mine, transmițându-mi că mă va căuta el la Arad sâmbătă și mă va aranja. S-a ajuns la un nou schimb de replici, moment în care m-a înjurat de mamă. Cum mama mea nu mai este pe această lume, am explodat și m-am dus spre el, dar nu l-am lovit. Am ținut palmele deschise, cu intenția de a-l împinge, la fel a făcut și el, dar când s-a ridicat de pe bancă, cred că s-a lovit sau s-a zgâriat de gard sau de stâlpul de beton. Cât ne-am mai împins noi pe acolo, domnul Stanciu nu a avut nimic, în cele din urmă am plecat de acolo, pentru ca apoi să aflu că a acuzat o lovitură și este pansat la tâmplă. I-am văzut și eu bandajul imediat după finalul partidei, care semăna cu un plasture, dar apoi, probabil, l-a pus pe doctor să-l bandajeze pentru a da impresia că situația sa e mult mai gravă”, a povestit Stupar.

Scuze pentru cele două cluburi

Activând ca fotbalist la ambele grupări ce s-au înfruntat vineri seara în derby-ul Vestului, Dan Stupar a ținut să-și ceară scuze „oficialilor” celor două cluburi, dar și suporterilor. „Vina este reciprocă pentru cele întâmplate, dar vreau să fiu eu cel care își pune cenușă în cap. Chiar dacă am văzut că el m-a făcut idiot și handicapat, nu vreau să-i răspund pe același ton sau să-l acuz de calomnie, ci îmi cer scuze atât lui cât și celorlați oameni de la Poli, cu unii dintre ei cunoscându-mă destul de bine. Dar, cel mai mult îmi doresc să mă ierte cei de la UTA, căci, printr-o eventuală suspendare, le creez prejudicii și neplăceri. Îmi cer scuze și suporterilor, fiindcă nu-mi stă deloc în caracter să ajung la astfel de fapte. Am înțeles că domnul Stanciu a mai avut conflicte de acest gen, trebuia să mă informez și să nu intru în jocul lui. Oricum, nu a fost o bătaie crâncenă, așa cum au titrat unele ziare și televiziuni, s-a mediatizat prea mult acest conflict de o amploare mult mai redusă decât a fost prezentat”, a mai spus Stupar, care, la îndemnul observatorului Nichimiș nu a mai stat pe banca de rezerve în repriza secundă pentru a evita un nou conflict cu Stanciu.

UTA, nedreptățită de Digi Sport

Televiziunea ce a achiziționat drepturile de trasmisie a meciurilor de pe teren propriu ale celor de la UTA și Poli Timișoara a acționat neprofesionist vineri seara. Aflând de conflictul dintre Dan Stupar și Daniel Stanciu, Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii Fanatik Show a crezut de cuviință să discute doar cu reprezenați ai bănățenilor, în direct intervenind telefonic patronul Marian Iancu, președintele Gheorghe Chivorchian și în cele din urmă și team managerul Stanciu. În schimb, „oficialii” UTA-ei au fost ignorați total, lipsind punctul de vedere al acestora. „Era normal să fim contactați și noi, să ne spunem părerea, dar am fost ignorați total. Păi UTA e un brand mult mai mare decât Poli, are șase titluri de campioană, cu ce e mai prejos decât Timișoara? O să sesizăm această nedreptate reprezentanțiilor Digi Sport, nu e normal ce au făcut ei”, a precizat Giovanni Catanzariti.

Sursa: Sport Arad

02 Oct. 2011, 12:32 Campionat
Pe aceeași temă