Asociația Suporterilor Daciei Unirea a organizat, luni, la prânz, o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să facă cunoscut iubitorilor de fotbal situația critică în care se află clubul de fotbal brăilean din Liga 2.
Mai precis, Marian Oprea, unul dintre fondatorii acestei asociații, și Sandu Paveliuc, mebru, au scos în evidență faptul că, în acest moment, Dacia Unirea este în situația în care nu are resursele financiare pentru a continua activitatea în Liga a 2-a, ci poate doar să continue cu grupele de copii și juniori în competițiile aferente acestor categorii de vârstă. Iar dacă în două săptămâni situația financiară nu se redresează, Dacia Unirea fie se va desființa, fie va continua activitatea doar în Liga a 3-a.
„Anul viitor vom împlini 100 de ani de activitate, ar fi păcat să clacăm acum și să nu avem posibilitatea de a sărbători centenarul. Însă situația Daciei Unirea în acest moment este una critică. Finanțarea de la Primărie este una de avarie, din câte știu eu, de 330.000, iar din această sumă ar mai fi de primit ceva mai puțin de 100.000 lei, în timp ce Consiliul Județean ar urma să acorde 400.000 lei. Mai sunt cam două săptămâni în care ne putem înscrie în Liga a 2-a, timp în care ar trebui să ne conturăm și lotul. Dar fără un buget clar pe cine poți să aduci? Ca să nu mai spun că la acest moment, din câte știu eu, doar cinci – șase jucători mai sunt sub contract cu Dacia Unirea, nu-i știu după nume. În această situație nu se poate vorbi nici despre reunirea lotului sau despre un cantonament. Rugăm autoritățile locale să ne aloce mai mulți bani, pe brăileni să vină alături de noi, fie ca membri ai asociației, fie la meciurile de fotbal, ca să salvăm Dacia Unirea de la desființare. Ca să devină membri plătesc o taxă de înscriere de 30 lei apoi o taxă lunară de 20 lei, iar persoanele juridice 100 lei pe lună. Cu cât suntem mai mulți cu atât viața echipei noastre de fotbal se prelungește”, a punctat Sandu Paveliuc.
Un astfel de îndemn a fost lansat și de Marian Oprea. „Am fost și am vorbit cu șefii administrației locale, dar veștile, cel puțin cele de la Primărie, nu sunt dintre cele mai încurajatoare pentru noi. Suntem într-un moment de răscruce a echipei de fotbal. Noi ne-am constituit în această Asociație a Suporterilor pentru a sprijini clubul de fotbal Dacia Unirea, să îl menținem în viață și vom fi alături de această echipă indiferent de eșalonul în care va evolua pe viitor. Ne-am dori să continuăm în Liga a 2-a, pentru că este foarte greu să revii în acest eșalon, îți trebuie timp și bani. De aceea prin acest strigăt de disperare sperăm să salvăm Dacia Unirea de la desființare. Am făcut și o cerere de asociere între clubul de fotbal Dacia Unirea și autoritățile locale, ca în cazul echipei de handbal, HC Dunărea. Poate cineva va înțelege că Brăila are nevoie de fotbal. Să fim parteneri în cadrul acestui club. La ultimul meci de pe teren propriu din campionatul recent încheiat primarul Marian Dragomir a venit în vestiarul Daciei Unirea și le-a promis jucătorilor că va mai vira o tranșă de bani din suma promisă și s-a ținut de cuvânt. Și tot atunci le-a spus jucătorilor că în cazul în care vor menține echipa în Liga a 2-a îi va sprijini financiar să continue în acest eșalon. Noi toți sperăm ca această minune să se producă și echipa de fotbal brăileană să poată sărbători la anul 100 de ani de existență”, a declarat cu acest prilej Marian Oprea.
La finalul conferinței de presă, organizatorii i-au rugat pe reprezentanții mass media să vadă în ce stare deplorabilă se află suprafața de joc de pe stadionul Municipal. „Noi încercăm în această perioadă să reparăm cât de cât suprafața de joc de pe Municipal. Din câte am auzit, terenul a fost gazonat prin 1973, de atunci s-au făcut mici intervenții, dar niciodată nu s-a schimbat în întregime gazonul”, a mai explicat Marian Oprea.
Articol scris de Costel FILIP