Strătilă dă vina pe FRF pentru că UTA a ratat promovarea: „Nu poți să joci așa meciuri”. Mijlocașul a descris prin ce program infernal a trebuit să treacă echipa sa

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 19:19 Campionat

Sorin Strătilă a ratat șansă să joace în noul sezon al Ligii 1 alături de UTA Bătrâna Doamnă. Energicul mijlocaș care a evoluat pentru Astra sau Dinamo nu a putut trece alături de echipa sa de FC Voluntari, în barajul de menținere/promovare în prima ligă, astfel că va trebui să rămână cel puțin încă un sezon în Liga 2. Strătilă condiseră nedreaptă decizia Federației ca și cel de-al doilea baraj să aibă loc în dublă manșă, enumerând câteva cauze pentru care echipa sa a fost dezavantajată clar în lupta cu FC Voluntari pentru un loc în Liga 1.

UTA Bătrâna Doamnă n-a reușit să producă o nouă minune și să obțină promovarea în Liga 1. Arădenii au învins duminică, pe teren propriu, echipa FC Voluntari, scor 1-0, în meciul retur al barajului de menținere/promovare în Liga 1, însă rezultatul a fost insuficient pentru a face pasul în prima ligă. Victoria ilfovenilor de miercuri cu 3-0 n-a putut fi întoarsă de arădeni, astfel că aceștia din urmă se vor regăsi și în sezonul următor în Liga 2.

„Nu mai trebuia să se joace și alt baraj. OK, dacă trebuia să se joace și al treilea meci, cu FC Voluntari, atunci era mai bine să se joace o singură manșă, la echipa mai slab cotată, adică acasă la noi… Nu poți să joci așa meciuri, pe 28 mergem la Brașov – 500 de kilometri, ne întoarcem înapoi 500, pe întâi plecăm la Călărași – 700, ne întoarcem – 700, pe 8 jucăm la Voluntari, du-te iar 600, vino înapoi. Nu se poate… La Voluntari am jucat cu șapte juniori de 17 ani și jumătate. E greu să ți pasul cu ei (n.r. – cu jucătorii de la FC Voluntari), o echipă cu experiență. Juniorii noștrii, cu care am evoluat la Voluntari, au jucat acum trei săptămâni cu juniorii lor în semifinalele Cupei României sau, nu știu… Am luat de la juniori, ați văzut, nu aveam de unde. Fundașul dreapta are 17 ani și jumătate, mijlocașul central are 17 ani și jumătate, fundașul stânga are 18 ani, atacantul are 18 ani… nu trebuia să se mai joace. Dacă voiau o singură manșă la noi acasă, dacă sunt mai buni, de Divizia A, atunci trebuia să ne bată… în fine, asta e, să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Sorin Strătilă la microfonul DIGIsport.

Strătilă a comentat și susținerea de care a beneficiat UTA din partea suporterilor. „Așa ne-am învățat acasă să jucăm într-o atmosferă la fiecare meci, poate chiar nu așa, dar astăzi și la meciul cu Călărașiul a fost incredibil, s-au vândul biletele de joi, în două ore maxim. Și eu abia am făcut rost pentru familie”, a spus mijlocașul echipei arădene, tot el comentând și posibilitatea ca UTA să joace totuși în Liga 1: „Am înțeles că cei de la Târgu Mureș ar avea probleme, de la Pandurii… și acum așteptăm să vină federația de la Euro, să vedem ce se întâmplă. Dacă nu, de la anul am înțeles că se va face o serie, vom trage la promovare. Nu avem cum să nu promovăm”.

UTA Bătrâna Doamnă s-a impus la Arad, pe stadionul Motorul, cu 1-0 în meciul retur al barajului cu FC Voluntari, însă a ratat promovarea în Liga 1 după ce ilfovenii câștigaseră jocul tur cu 3-0. Ciprian Rus a înscris unicul gol al jocului de astăzi, în minutul 88.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 19:19 Campionat
Pe aceeași temă