Știința Miroslava nu și-a luat gândul de la Liga 2. Cum speră clubul ieșean să continue în campionatul din care a retrogradat

Marius ANGHEL 07 Jun. 2018, 23:02 Campionat
Știința Miroslava nu și-a luat gândul de la Liga 2.** Cum speră clubul ieșean să continue în campionatul din care a retrogradat

Știința Miroslava a rezistat doar un sezon în campionatul Ligii 2. Promovată în premieră vara trecută, echipa ieșeană n-a putut să se mențină în eșalonul secund, încheind pe locul 17, a doua poziție retrogradabilă, la patru puncte de Dacia Unirea Brăila, prima formație clasată deasupra zonei roșii.

În ultimii ani, aproape înainte fiecărui nou sezon competițional în Liga 2, au dispărut echipe de fotbal, astfel că au apărut locuri vacante. De altfel, locul 16 s-a dovedit salvator ediția trecută pentru Sportul Snagov (fosta Metalul Reșița), acum echipă cu mari semne de întrebare privind continuitatea. La fel, incertitudini ar fi la Luceafărul Oradea, iar Pandurii află în iulie dacă tribunalul va prelungi starea de insolvență sau va intra în faliment.

Așadar, până la urmă, și retrogradatele pot sper să nu retrogradeze. „După meciul în care matematic am fost retrogradați, am spus că mergem să câștigăm la Timișoara, în speranță că cineva nu se va înscrie. Ne-am gândit doar să ne apărăm noi șansele și să ne demonstrăm noi înșine că putem și că nu prea meritam locul pe care suntem în clasament”, a recunoscut fundașul Horia Crișan după meciul Științei cu Ripensia, la care a făcut și pe antrenorul.

Miroslava va continua în Liga 3

Clubul ieșean nu va „trage obloanele” după retrogradare. Dacă nu va avea noroc să prindă un loc în Liga 2, din toamnă, la Uricani vor veni echipe de Liga a 3-a. „Nu cred că se va desființa echipa. Oamenii din conducere și domnul primar sunt dedicați 100% în primul rând fotbalului. E păcat ca Miroslava, care e a doua comună din țară după Voluntari. Nu cred că nu ar merita să aibă o echipă măcar în Liga a 3-a. S-a făcut un teren cu gazon, urmează să se facă și o tribună. Era și un loc de cazare. Dacă se punea problema de desființare, nici nu mai veneam aici”, a mai spus Crișan.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 07 Jun. 2018, 23:02 Campionat
Pe aceeași temă