Știința cu ratările, UTA cu golurile! Ieșenii au trimis mingea de două ori în bară și au ratat un penalty

Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 20:44 Campionat

Știința Miroslava a pierdut un nou duel important pe teren propriu cu o contracandidată la evitarea retrogradării, 1-2 cu UTA, iar șansele de a se salva au scăzut dramatic. Ca și în alte întâlniri, Miroslava a ratat marile ocazii, dar oaspeții au plecat cu toate punctele de la Uricani.

Știința a ratat din toate pozițiile, a avut două bare, a irosit și un penalty, dar punctele au luat calea Aradului. UTA a deprins rapid pragmatismul experimentatului tehnician Ionuț Popa și a obținut trei puncte vitale în economia luptei din subsol.

Miroslava a început bine meciul din etapa a 32-a și și-a creat două bune oportunități în primele zece minute, prin Milea (7, șut puțin pe lângă poartă) și Corban (9, șut pe lângă poartă, după ce a rămas singur cu portarul Bodea). UTA a replicat prin David Popa, autor a două bune ocazii. În minutul 13, atacatul de doar 21 de ani al UTA-ei a trimis puțin peste poartă, de la 30 de metri, iar în minutul 26, șutul său a fost la un pas să fie respins în propria poartă de Chindriș, Turiță evitând un autogol în ultimul moment.

După o altă ocazie mare irosită de Taciuc, în minutul 36 (șut peste poartă, din poziție bună, după o acțiune personală pe stânga), oaspeții au dat lovitura, contrar cursului jocului.

În minutul 41, talentatul atacant David Popa a deschis scorul după ce l-a driblat scurt pe Moisi, în partea stângă și l-a surprins cu un șut la colțul scurt pe Turiță.

Două bare și un penalty ratat în repriza a doua

Repriza secundă s-a derulat după același scenariu, cu gazdele ratând din toate pozițiile, dar cu jucătorii arădeni punctând pe tabelă.

Miroslava a nimeri bara de două ori, prin Cărăruș (60) și Marin (78), a ratat și un penalty, prin Marin (83), dar cei care au marcat au fost tot oaspeții, prin Hlistei (80), după un serviciu excelent al lui Stahl. La ultima fază a meciului, Miroslava a beneficiat de un nou penalty, transformat de această dată de Asăvoaei. Prea târziu, însă, pentru a mai reveni pe tabelă.

UTA obține trei puncte uriașe și se poate considera ca și salvată de la retrogradare după acest succes, în condițiile în care va mai obține șase puncte la masa verde, trei cu ASA Târgu Mureș și, foarte probabil, altele trei cu ASU Poli Timișoara, după abandonul acestora din urmă în meciul direct. De cealaltă parte, Miroslava a ratat o nouă șansă de a ieșit din zona retrogradării și parcă s-a specializat în a oferi victorii pe tavă oaspeților. Urmează o deplasare infernală pentru Știința, la Pandurii, iar elevii lui Adrian Kerezsy trebuie să ia toate punctele dacă mai vor să joace și la anul în eșalonul secund.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Uricani

ȘTIINȚA MIROSLAVA – UTA ARAD      1-2
Robert Asăvoaei 90+3′ – penalty / David Popa 41′, Cătălin Hlistei 80′

Turiță – Andr. Chindriș, Moisi, H. Crișan, Agrigoroaei (Asăvoaia 75′) – Milea (cpt.) – Corban, Cărăruș, Izmană (Viorică 46′), Taciuc – Buhăcianu (Al. Marin 46′)
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Ambrosie, Seb. Bucur, Săvoaia
Antrenor: Adrian Kerezsy

Bodea – D. Dan, Al. Manea, Mih. Roșca, Burlă – Hlistei, Petra (D. Toma 89′), I. Tănase, Buia (Jorza 75′) – D. Popa (Stahl 68′), Curtuiuș (cpt.)
Rezerve neutilizate: Barna – Dinculescu, Prună, Iuga
Director tehnic: Ionuț Popa

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asisteți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 20:44 Campionat
Pe aceeași temă