„Stegarii” și-au luat adio de la promovare! Florentin Petre e sumbru în privința supraviețuirii clubului: „Am peste 30 de ani în fotbal, dar nu am văzut o situație ca aceasta”

Marius ANGHEL 03 May. 2017, 11:06 Campionat

FC Brașov continuă prăbușirea și pe plan sportiv. Fără resurse financiare și fără perspective că situația se poate rezolva, aflați sub amenințarea falimentului, „stegarii” s-au prăbușit și din punct de vedere sportiv și au ratat o șansă uriașă de a rămâne cu șanse reale măcar la locul de baraj. Marți, pe teren propriu, au pierdut meciul cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-2, și au rămas la patru, respectiv trei puncte în spatele ocupantelor locurilor 2 și 3.

Chiar dacă au fost momente în care „stegarii” au avut voință și determinare, neputința a fost cuvântul de ordine în jocul echipei. Brașovenii au pierdut pe două gafe imense în defensivă și au plătit scump pentru câteva ratări incredibile cu Robert Moldoveanu, Cătălin Stan și Sergiu Istrati în rolurile principale. În condițiile în care miercuri dimineață se poate pronunța falimentul, meciul cu Brăila ar putea fi ultimul din istoria acestui club. În cazul acordării unui nou termen, FC Brașov va miza pe acest final de campionat pe jucătorii tineri și pe cei care își doresc să mai joace în condițiile în care se știe că la club nu mai sunt bani.

„FC Brașov se îndreaptă spre colaps”

La conferința de presă a fost trimis secundul Florentin Petre. „Mă doare inima când văd că un club mare ca FC Brașov se îndreaptă spre colaps. Sunt lucruri care ne depășesc. Am peste 30 de ani în fotbal, dar nu am văzut o situație ca aceasta. Sincer, eu vă spun că dacă aveam stabilitate promovam. Probabil că acesta a fost ultimul meci pentru FC Brașov. Noi nu mai avem nicio șansă de a promova. Mai sperăm ca Gigi Becali să achite acei bani din transferul lui Chipciu, iar în momentul în care se închide acest club, acești jucători să plece acasă cu salariile la zi”, a spus Florentin Petre. Întrebat dacă el va pleca de la echipă, Piticul a spus că „eu nu plec niciodată, eu plec ultimul!”

Ședință în vestiar

La finalul meciului de aseară, Vasile Dochița, administratorul special al clubului, era demoralizat și fără nicio reacție. După ce și-a mai revenit, acesta a intrat în vestiar unde a avut un mesaj cât se poate de clar către jucători și antrenori. „Cine vrea să rămână, rămâne, cine vrea să plece, e liber să o facă… S-a încheiat un ciclu. Nu am avut posibilitatea să le achităm salariile și asta s-a văzut în ultimele rezultate”, a spus administratorul special al FC Brașov.

Chiar dacă în conturile clubului nu mai sunt bani, Dochița spune că va continua să ajute echipa atât cât va putea: „Până acum au fost bani pentru organizarea meciurilor sau deplasări? Nu am rămas dator la nimeni și nici nu voi rămâne cât voi fi eu aici, asta să fie clar! Vreau să terminăm cu fruntea sus”. Întrebat dacă s-a simțit trădat la acest meci, Dochița a spus „din păcate, da!”.

Meci pe viață și pe moarte pentru FC Brașov la Tribunal

Miercuri dimineață este programat un nou termen în procesul în care se cere falimentul lui FC Brașov, astfel că în cazul unui verdict nefavorabil, meciul de aseară cu Dacia Unirea Brăila va fi ultimul pentru gruparea stegară! Săptămâna trecută, ICIM, în calitate de principal creditor al FC Brașov, a cerut schimbarea actualului administratorul judiciar. Concret, Marian Brescan (Top Expert EPRL), în calitate de administrator judiciar la ICIM, dorește schimbarea actualului administrator judiciar, Alexandru Cosmin Gheorghe, cel care a și convocat pentru ieri, la sediul clubului, Adunarea Generală a creditorilor. Brescan împreună cu Ioan Neculaie și-au dat votul ca firma RTZ&Partners SPRL din Cluj-Napoca să se ocupe de administrarea FC Brașov, în timp ce Finanțele s-au opus.

Procesul-verbal al Adunării Generale a creditorilor FC Brașov împreună cu raportul de activitate al clubului vor fi prezentatate în această dimineață de administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe la Tribunalul Brașov, iar instanța va confirma sau nu firma RTZ&Partners SPRL.

FC BRAȘOV – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 1-2
Sebastian Chitoșcă 44′ / Andrei Pușcașu 19′, Robert Roșoagă 69′

Fl. Iacob (cpt.)(Căucă 46′) – Băjan, Poverlovici, I. Șerban, Ct. Stan (Istrati 46′) – R. Moldoveanu, P. Iacob, Vl. Munteanu, Chitoșcă (I. Popa 71′) – Grigorie, Sburlea
Rezerve neutilizate: – Răchișan, Tripșa, Ciobanu, Ichim
Antrenor: Cornel Țălnar

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Moglan (Olenic 72′), Stănciulescu – Roșoagă (D. Oprea 80′), P. Ioan (Ciucureanu 84′), Rz. Adăscăliței, C. Neagu – Pușcașu, C. Roșu
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Ed. Oprea, Puia, M. Dima
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 03 May. 2017, 11:06 Campionat
Pe aceeași temă