„Stegarii” și-au făcut o glumă proastă la Balotești! FC Brașov a luat doar un punct de 1 aprilie, după ce a avut 2-0

Marius ANGHEL 02 Apr. 2017, 12:40 Campionat

FC Brașov își face singură viața grea în lupta pentru promovare, chiar de 1 aprilie, . Echipa lui Cornel Țălnar a remizat, sâmbătă, în deplasarea de la CS Balotești, din etapa a 27-a a Ligii 2, scor 2-2, după ce a avut un avantaj de două goluri până în minutul 62.

„Stegarii” s-au motivat bine înaintea meciului cu ilfovenii de la CS Balotești și au deschis scorul din minutul 21 prin Rareș Enceanu, care a prins un șut excepțional de la 25 de metri, direct în vinclul porții lui Fulga. A continua apoi să joace deschis și să forțeze și a doua reușită, iar Robert Moldoveanu (45) a fost aproape de gol fix înainte de pauză, atunci când a primit o minge la 15 metri, și-a fentat adversarii și, rămas singur cu portarul, a trimite puțin pe lângă colțul scurt. La această fază, portarul Fulga s-a accidentat și nu a mai putut continua jocul și în repriza secundă.

Și începutul părții a doua a jocului a fost bună pentru jucătorii lui Țălnar. Gafa lui Iordan la libera lui Stan l-a pus pe Vlad Munteanu (51) în postura de a majora diferența de pe tabelă cu o lovitură de cap și nu a ratat din colțul careului mic. Apoi Goge (61) a fost aproape să-l imite pe Enceanu ca la faza golului, însă mingea șutată de el s-a pus de această dată peste poartă. De partea cealaltă, Florin Iacob a scos de sub transversală o minge trimisă de Nicușor Filip (62), ce s-a vrut a fi o centrare.

A fost semnalul de alarmă al ilfovenilor, care la faza cornerului au redus imediat din diferență. Claudiu Herea a centrat și Andrei Răuță (63) a trimis din 6 metri la colțul lung, pe sub portar. Cu „stegarii” în corzi, gazdele au mai punctat o dată, au egalat și au stabilit scorul final al jocului. Lucian Ion (66) a trimis cu șpițul de la marginea careului și Florin Iacob s-a văzut din nou învins.

FC Brașov rămâne pentru moment pe locul secund în Liga a 2-a, cu 49 de puncte, însă poate pierde această poziție dacă Sepsi va câștiga luni la Călărași. „Stegarii” au și un mare dezavantaj, deoarece au două meciuri mai mult disputate decât Sepsi și UTA, și au doar două, respectiv patru puncte mai mult în clasament.

Dochița: „S-au crezut deja învingători și acest lucru ne-a costat scump”

Administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița, era nemulțumit la final de rezultatul înregistrat de jucătorii lui Cornel Țălnar, însă nu disperă și spune că echipa trebuie să lupte în continuare pentru promovare. Oficialul e convins că pot câștiga în următorul meci, la Târgoviște.

„Au fost două reprize diametral opuse ca aspect al jocului. În prima am dominat, băieții au controlat jocul și asta s-a văzut în rezultatul de la pauză. La reluare au avut o relaxare de neînțeles, s-au crezut deja învingători și acest lucru ne-a costat scump. Baloteștiul ne-a egalat de la 2-0, ceea ce nu este permis la fotbal. Gazdele au mai avut și alte ocazii, așa că eu consider că rezultatul a fost echitabil. Este păcat de punctele pierdute, dar nu trebuie să ne demobilizăm. Luptăm în continuare și trebuie să câștigăm la Târgoviște. O putem face, așa cum am făcut-o la UTA”, a spus, pentru Monitorul Expres, Vasile Dochița.

Călin: „La pauză am vorbit cu jucătorii și ne-am propus să forțăm lucrurile pe teren”

De partea cealaltă, antrenorul echipei din Balotești, Augustin Călin, a spus la radio Sport Total FM că la pauză le-a cerut jucătorilor săi să forțeze lucrurile pe teren, propunându-le să înscris o dată, însă aceștia au făcut-o de două ori, astfel că au obținut o remiză.

„Nu ne-am pierdut încrederea, ăsta este secretul. Chiar dacă ne-am văzut conduși cu 2-0, la pauză am vorbit cu jucătorii și ne-am propus să forțăm lucrurile pe teren, pentru a marca măcar un gol. Până la urmă am marcat de două ori și, cel mai important, am reușit să nu mai primim gol. Sigur, ne ajută și faptul că am cam scăpat de grijile retrogradării și asta ne face să avem un elan mai mare în joc. Mă declarat mulțumit de ceea ce am reușit până acum, în special de spiritul de echipă pe care l-am creat la Balotești”, a comentat și antrenorul ilfovenilor.

În etapa următoare, FC Brașov stă, deoarece ar fi trebuit să joace cu ACS Berceni, iar apoi merge la Chindia târgoviște, în timp ce CS Balotești stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Șoimii Pâncota, ca apoi să joace acasă cu Luceafărul Oradea.

CS BALOTEȘTI – FC BRAȘOV    2-2
Andr. Răuță 63′, L. Ion 66′ / Vl. Munteanu 51′

Fulga (Iordan 46′) – N. Filip, Andr. Răuță, Flămânzeanu, C-tin. Dedu – P. Ioniță (A. Gojnea 54′), L. Ion (cpt.), Antoche – Val. Andrei (M. Neagu 80′), Cl. Herea, Eug. Nica
Rezerve neutilizate: – Rontea, Marciuc, G. Ivan, Dobra
Antrenor: Augustin Călin

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Ichim, Poverlovici, Ct. Stan – Chitoșcă (Goge 19′), P. Iacob, Vl. Munteanu, Enceanu (I. Popa 74′) – Grigorie (Sburlea 70′), R. Moldoveanu
Rezerve neutilizate: Căucă – Angelescu, D. Ciobanu, Istrati
Antrenor: Cornel Țălnar

Stadion: Comunal (Balotești); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești).

Articol scris de Marius ANGHEL
foto: facebook FC Brașov

Marius ANGHEL 02 Apr. 2017, 12:40 Campionat
Pe aceeași temă