Ștefan Nanu a făcut show după înfrângerea cu Sportul Snagov. „Suferim. Ne-am bătut singuri, nu adversarul”. Pe unul dintre jucători l-a „desființat”: „Eu joc mai bine ca el”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 16:34 Campionat

De când a venit la ACS Poli, Ștefan Nanu a bifat doar înfrângeri. Ultima a înregistrat-o duminică, pe teren propriu, cu Sportul Snagov, scor 1-2. Totuși, tehnicianul nu capitulează și spune că îi vede pe jucători motivați, doar că recunoaște chiar el că, valoric, lotul este foarte subțire. Nanu a avut cuvinte de laudă pentru nou-venitul Dusan Ivanov, David Pop sau Cristian Melinte, dar i-a criticat pe argentinianul Rudolf Avaro, Cosmin Bîrnoi, dar mai ales pe Denis Golda, care a comentat că nu joacă titular.

Antrenorul lui ACS Poli e convins că jocul prestat de echipa sa va aduce și puncte. „Păcat de munca depusă astăzi. Să pierzi un joc pe care îl ai în mână, intri la pauză cu 1-0 după o primă repriză foarte bună. Am luat două goluri din faze fixe. Nu voi comenta ce s-a întâmplat în repriza a doua, dar suferim. Sunt doi-trei jucători cu experiență, restul sunt copii ce vin de la un nivel foarte scăzut. Dar azi și-au dorit foarte mult, demult nu i-am văzut așa de motivați, era echipa de pe locul doi, neînvinsă. Azi ne-am bătut singuri, nu a fost adversarul o echipă care să facă diferența, am pierdut din lipsă de marcaj la două faze fixe. Am avut și ghinion, în prelungiri ei au scos de pe linia porții. Mergem mai departe, ne purtăm crucea. Ceea ce mă bucur este că am schimbat atitudinea și mentalitatea, trebuia să învățăm din greșeli”, a declarat Nanu despre meci.

Lăudații: noul transfer, experimentatul Melinte și tânărul David Pop

Sârbul Dusan Ivanov a dat siguranță defensivei, unde nici nu ar fi fost greu să aducă un plus față de colegul Basic sau Mutu, ajuns între timp la Bacău. El și Pop au fost favoriții antrenorului la finalul meciului cu Snagov, dar laude a primit și Melinte.

„Un plus pentru mine este acest Dusan Ivanov. Este un câștig având în vedere că el nu a făcut pregătire de trei săptămâni și l-am băgat după două zile de antrenament. Și-a respectat sarcinile, a dat siguranță echipei pe axul defensiv. Potențial este, ne lipsește banca. David Pop, complimente pentru acest copil. Nu a jucat un an de zile, nu a prins pregătirea, și acum joacă. A fost cel mai periculos. A marcat, apoi a mai dat cu capul și mingea a fost scoasă de pe linia porții. Melinte s-a descurcat bine. L-am jucat la mijloc pentru că nu am avut pe cine să bag”, a precizat Nanu.

Rudolf Avaro, Bîrnoi și mai ales Denis Golda, criticați

Din minutul 40, antrenorul l-a schimbat pe argentinianul Rudolf Avaro, care a gafat major, la fel ca la meciul de la Arad, când Vădrariu l-a driblat ca pe un începător. Nici Bîrnoi nu a scăpat de critici. „Toate mingile au fost pe partea lui, evoluția lui m-a determinat săl schimb. A dat pase greșite, a făcut fault din spate. Am fost inspirat însă la schimbare, pentru că a venit golul apoi. L-am băgat pe Bîrnoi, tot în aceeași notă”, a spus Nanu despre prima schimbare făcută înainte de pauză.

Antrenorul s-a dezlănțuit la adresa atacantului Denis Golda, introdus ca rezervă și scos ulterior. „L-am schimbat pentru că a venit și mi-a zis că nu e corect ca el să nu joace și Dusan să joace după două zile. El nu are atitudine, de asta l-am schimbat. El până acum nu a realizat nimic, a auzit cineva de el? Vine ca la piață, că nu e corect. Intră pe teren, mănâncă terenul acela! El juca doar 2 pe 4, nu cerea o dată în adâncime! Eu joc mai bine ca el, la vârsta lui. L-am scos ca să-i dau o lecție. I-am spus să-i fie rușine. Eu am fost un mare jucător și am avut momente când nu jucam un minut, atunci se vede profesionalismul. Mă duceam la antrenamente și alergam, dovedeam că merit să joc”, a precizat Nanu.

Consideră că a întâlnit cele mai bune trei echipe ale campionatului

Nanu e optimist că lucrurile vor evolua în mai bine. Soune că a jucat cu UTA de două ori, Clinceni și Snagov, cele mai în formă echipe. Tehnicianul crede că era altceva dacă prindea și el meciurile cu Farul sau Brăila, dar a declarat că nu vrea să fie ironic despre fostul antrenor Ionel Ganea. „Nu poți să faci minuni în trei săptămâni. Dar se vede dorința. Unii dintre ei, ca Pop sau Codrea, se cer în permanență schimbați la pauză. Aș fi vrut să prind și eu Brăila sau Farul, eu am prins cele mai grele meciuri. Niodată nu o să dau într-un alt antrenor care a fost”, a mai spus Nanu.

După șapte etape, ACS Poli are doar 4 puncte și se află pe locul 18, retrogradabil. La finalul săptămânii urmează să joace în deplasare la CS Balotești, ultima clasată.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă