Steaua și Viitorul sunt amintiri frumoase. Vlad Rusu vrea să-și relanseze cariera la Luceafărul. „M-am maturizat și știu să gestionez mai bine lucrurile”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 18:15 Campionat

La 27 de ani, constănțeanul Vlad Rusu, fost component al echipelor Steaua, Steaua II, Viitorul, Academica Argeș, FC Clinceni, Petrolul, Beerschot-Wilrijk (Belgia), se reinventează în Liga a 2-a la Luceafărul Oradea.

După ce inițial în această vară a fost la un pas de a juca la ACS Șirineasa, în Liga a 3-a, Vlad Rusu a optat pentru o altă echipă finanțată de gorjeanul Nicolae Sarcină. Luceafărul a fost preluată din timpul campionatului de apropiații omului de afaceri oltean și Rusu a făcut parte din grupul de jucători care au mers de la Șirineasa la Oradea.

„Poate că nu e cel mai bun moment al carierei mele, dar încerc mereu să fiu pozitiv în tot ceea ce fac și asta mă ajută. Sunt încrezător însă că, în curând, pot face pasul spre un nivel mai bun. Așa am decis să aleg să joc la Luceafărul, dar nu regret că am venit la Oradea. Condițiile de pregătire sunt foarte bune aici. Referitor la Șirineasa, acolo există un grup bun de jucători, iar rezultatele sunt pe măsură până acum (n.r. – echipa care joacă la Petroșani e lider detașat în Seria a 4-a a Ligii 3). Le doresc multa baftă și să promoveze în Liga a 2-a la finalul sezonului. În prezent, aici, la Luceafărul Oradea, încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Voi vedea ce va fi după aceea. Vreau să iau lucrurile pas cu pas. În primul rând îmi doresc să fiu sănătos, asta e cel mai important”, spune jucătorul căruia îi place stilul de joc al lui Bayern Munchen, probabil și pentru faptul ca acolo evoluează preferatul său, Robert Lewandowski, unul dintre atacanții pe care îi admiră în mod special.

„M-am maturizat și știu să gestionez mai bine lucrurile din toate punctele de vedere”

Atacantul care s-a școlit la Steaua și mai apoi sub bagheta lui Gheorghe Hagi, la Viitorul Constanța, spune că acum se simte matur și știe să gestioneze mai bine problemele.

„Ca în viata oricărui sportiv, am avut momente foarte bune, dar și unele mai puțin reușite. Din ambele situații consider că am avut câte ceva de învățat. Nu vreau să mă mai gândesc la trecut. Acum, la 27 de ani, cred că m-am maturizat și știu să gestionez mai bine lucrurile din toate punctele de vedere. Atmosfera la echipă este una bună, în ciuda locului din clasament (n.r. – Luceafărul e ultima clasată din Liga 2). Jocul nostru din ultimele meciuri a fost în creștere și ne dă speranțe că vor veni și victoriile. Avem un antrenor experimentat în persoana domnului Cristi Dulca și sperăm ca împreună să reușim să ieșim din zona aceea a clasamentului”, declară fotbalistul care are în CV-ul său convocări la lotul național U19 și U21.

Cât despre perioada petrecută la Viitorul, Vlad Rusu spune. „Am învățat multe în perioada petrecută la Viitorul. Gheorghe Hagi este un antrenor foarte ambițios, la fel cum a fost și ca jucător. Știe să motiveze foarte bine echipa și iată că rezultatele nu au întârziat să apară”, a concluzionat fotbalistul absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din București.

În palmaresul său, Vlad Rusu are câștigată o Cupă a României cu Steaua, echipă din lotul căreia făcea parte la acea vreme, după finala cu Dinamo din ediția 2010/2011.

Înainte de a ajunge să joace pentru Luceafărul Oradea, Vlad Rusu a evoluat în 24 de meciuri pentru Beerschot-Wilrijk, în liga a 3-a din Belgia, echipă pentru care a înscris 5 goluri și a ajutat-o să promoveze.

6 meciuri și 3 goluri are bifate Vlad Rusu în acest sezon de Liga 2 la Luceafărul Oradea

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 18:15 Campionat
Pe aceeași temă