Stavarache a dat asigurări că SC Bacău va continua fără probleme. Edilul din Bacău a fost în tribună la meciul cu CF Brăila

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 14:09 Campionat
Stavarache a dat asigurări că SC Bacău va continua fără probleme.** Edilul din Bacău a fost în tribună la meciul cu CF Brăila

Scăpat de arestul preventiv sau la domiciliu încă din luna februarie, primarul orașului Bacău, Romeo Stavarache, judecat sub control judiciar într-un dosar de corupție alături de fostul președinte al SC Bacău, Liviu Goian, a revenit, sâmbătă, la un meci oficial al echipei pe care instituția pe care o conduce o finanțează.

Edilul din Bacău a fost în tribună la meciul din etapa a 8-a a play-off-ului Seriei I, SC Bacău – CF Brăila 3-2, pentru prima data în acest sezon competițional. Conform desteptarea.ro, Stavarache a făcut o vizită clubului din Liga 2 și la mijlocul săptămânii trecute, prilej cu care i-a asigurat pe jucători că activitatea SC-ului va continua fără probleme de ordin financiar.

La jocul de sâmbătă, edilul a asistat doar o repriză, prima, și a stat alături de președintele și directorul tehnic al Sport Clubului, Cristian Ciocoiu și Gheorghe Poenaru.

La finalul meciului, antrenorul Cristian Popovici a vorbit despre datoriile de la club și despre prezența primarului în tribună. „Îi felicit pe jucători. Merită în continuare să fie apreciați la modul în care încă mai au răbdare. Asta e meseria lor, dar, privind puțin din afară, trebuie să realizezi lucrul ăsta, că e greu să fi neplătit de atâtea luni. Au acum speranțe cu aprobarea proiectului pentru sezonul următor, dar speranțe, că tot nu au niciun ban în buzunar. 

Ne bucurăm să fie cât mai multă lume aproape de noi, cu atât mai mult primarul orașului. Chiar nutream așa speranțe că odată cu parcursul ăsta bun al nostru din play-off, cu poziția pe care o ocupăm în clasament, mă așteptam și mai multă lume să vină la stadion„, a spus Popovici.


 

Conform Mediafax, edilul din Bacău a fost arestat preventiv în 1 iulie 2014, iar în 3 septembrie a fost plasat în arest la domiciliu. Tot în 3 septembrie anul trecut, instanța supremă a stabilit ca și ceilalți doi inculpați din dosar, Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, să fie judecați în stare de arest la domiciliu.

La sfârșitul lunii noiembrie 2014, Stavarache a ajuns la spital, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, după ce a acuzat probleme cardiace. Înainte, primarul băcăuan a primit acceptul Curții de Apel Bacău de a-și părăsi locuința.

La 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea în judecată a primarului Bacăului, pentru cinci infracțiuni de luare de mită comise în perioada 2008 – 2011, suma totală pe care ar fi primit-o edilul ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În același dosar, sunt judecați oamenii de afaceri Costel Cășuneanu, Liviu Vasile Cenușă și Liviu Goian, precum și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache a pretins și primit, direct sau prin intermediul celorlalți inculpați, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Procurorii anticorupție mai spun că toate sumele de bani au fost primite de către Stavarache prin intermediul mai multor societăți comerciale și asociații sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenușă și Constantin Apostol.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi și patru corpuri de clădire, până la concurența sumei de 2.390.459 de lei.

Romeo Stavarache este primar al municipiului Bacău din 2004.

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 14:09 Campionat
Pe aceeași temă