Start ratat pentru Rapid. Sucevenii își pot lua adio de la play-off după înfrângerea cu ACS Berceni | VIDEO

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 13:14 Campionat
Start ratat pentru Rapid.** Sucevenii își pot lua adio de la play-off după înfrângerea cu ACS Berceni | VIDEO

Primul meci oficial din 2016 s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru Rapid Suceava, care a cedat cu scorul de 2-1 confruntarea de pe Areni, cu ACS Berceni, contând pentru etapa a 19-a a Ligii secunde. În urma acestui eșec, sucevenii par să-și fi luat adio de la o clasare pe loc de play-off la finalul sezonului regulat, cel mai realistic pentru ei fiind acum să se concentreze asupra luptei pentru evitarea retrogradării.

Revenind la partida de sâmbătă, trebuie spus că ilfovenii, care au în componență o serie de fotbaliști cu mare experiență, precum Pădurețu, E. Nicu, foști campioni ai României cu Unirea Urziceni, Paulinho, ex Astra Giurgiu, L. Dobre, trecut pe la CSMS Iași, Al. Radu sau Fîșie, s-au impus meritat în fața unei echipe sucevene care a rămas datoare după acest meci.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 19 prin portughezul Paulinho, care a reluat cu capul în plasă o minge centrată precis de M. Neagu, din banda dreaptă. Sucevenii puteau să egaleze până la pauză, însă șutul lui Golofca, de la 16 metri, a fost respins din fața porții goale de Fîșie. Dacă prima repriză a fost cât de cât echilibrată, partea secundă a fost controlată de formația vizitatoare. Mai întâi, ilfovenii și-au trecut în cont o bară prin M. Neagu, în minutul 76, după care au reușit să-și dubleze avantajul în urma unei faze aproape identice cu cea de la primul gol, de această dată Paulinho fiind cel responsabil cu pasa decisivă pentru reușita lui Pădurețu, apărut în poziție de finalizator. Golul onoare al sucevenilor a venit abia la ultima fază a meciului, când I. Plămadă a fructificat cu un șut din apropiere o fază inițiată de Jitariuc și continuată de pasa inspirată, cu capul, a lui Aeroaiei.

Costel Ilie: „N-am făcut o partidă bună”

La finalul partidei, antrenorul celor de la Berceni, Marian Rada, a părut mulțumit de prestația formației sale. „Cred că am fost echipa mai proaspătă, iar transferurile efectuate în intersezon și-au văzut utilitatea. A fost evident plusul de maturitate al echipei noastre, una foarte experimentată. Am controlat jocul de la un capăt la celălalt și sper să ne menținem cu evoluțiile pe aceeași linie până la final. Sincer, mă așteptam la o replică mai dârză din partea formației sucevene”, a declarat Marian Rada.

De partea cealaltă, Costel Ilie n-a putut decât să recunoască superioritatea echipei oaspete. „A fost un joc modest pentru noi, care ne îndepărtează de obiectivul stabilit. Trebuie să fim corecți, să ne analizăm evoluția și să spunem că n-am făcut o partidă bună. Am fost apatici în joc, iar până la urmă ilfovenii au speculat problemele noastre de pe axul central. Am întâmpinat greutăți și pe faza de construcție, nu doar din cauza terenului greu, ci și a faptului că nu dispunem de un coordonator de joc care să filtreze mingile la mijlocul terenului. N-am putut mai mult de această dată, dar am încredere în echipa mea și sper să ne revenim în meciurile următoare”, a precizat tehnicianul Rapidului.

RAPID CFR SUCEAVA    1
ACS BERCENI        2

I. Plămadă ’90+4 / Paulinho ’19, Pădurețu ’80

Hînțescu – D. Bălan, Dudea, D. Ciobanu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sfrijan, G. Apostol (M. Negru ’64), Ed. Sandu (Jitariuc ’46) – Aeroaiei, Tudorache (I. Plămadă ’55)
Rezerve neutilizate: Niga – Velescu, R. Bîgu, Ad. Gheorghiciuc
Antrenor: Costel Ilie

Stoian – E. Nicu (cpt.), Fâșie, M. Rusu, A. Radu – Al. Radu (Ettiene ’84) – M. Neagu, Paulinho, Pădurețu, A. Pătrașcu (M. Badea ’90) – L. Dobre (Cr. Cristea ’86)
Rezerve neutilizate: Manciu – Cană, C. Mihai, C. Ciobanu
Antrenor: Marian Rada

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 800; Arbitru: Marian Barbu 3 (Făgăraș); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș 3 și Constantin Mihai Cantemir 3 (ambii din Făgăraș); Jucătorul meciului: Paulinho 4.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Gazeta SV
 

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 13:14 Campionat
Pe aceeași temă