„Sper să nu fim nevoiți să mai stăm un an în Liga 2.” Rapidistul Petre Goge spune cum ar fi „corect pentru toată lumea” ca actualul sezon să continue

Marius ANGHEL 24 Mar. 2020, 09:42 Campionat

Starea de urgență declarată în România din cauza pandemiei COVID-19 se va întinde cel puțin până la mijlocul lunii aprilie, iar, în cazul în care nu va fi prelungită, există speranțe ca reluarea competițiilor sportive să aibă loc în partea a doua a lunii mai. Pentru următoarea perioadă, inclusiv sportivii trebuie să respecte regulile de ieșire din casă doar în situații de maximă necesitate. În rest, aceștia trebuie să aibă, în primul rând, grijă de sănătatea lor, dar și să urmeze programul de pregătire individual recomandat de stafful echipei de care aparțin. La Rapid, de exemplu, Dan Alexa și secunzii săi au găsit o modalitate prin care să urmărească în același timp, pe internet, în timp real, cum se pregătesc jucătorii.

Mijlocașul sau fundașul stânga al echipei Rapid, Petre Goge, spune că acest mod de pregătire nu te ține la un nivel pentru a putea face performanță, că suferă că nu poate merge la stadion, însă că nu are ce face și se va pregăti în casă.

„E destul de ciudat. Până acum am mai putut să ies. Eu stau aproape de stadion și am mai mers acolo, am alergat, am făcut acasă programul, dar nu știu ce va fi zilele acestea, pentru că am înțeles că nu vom mai putea ieși deloc și atunci ar fi destul de dificil să nu alergi. Sper să se termine cât mai repede și să reluăm antrenamentele, pentru că, oricât am face noi acasă, este total diferit și nu poți să fi la același nivel, ca atunci când faci antrenamente pe teren zi de zi, cu mingea, specific și tot așa. Dar încercăm să ne menținem foarte bine ca să fim la un nivel bun atunci când vom reveni, peste o lună, trei săptămâni, nu știu ce se va întâmpla”, a spus Goge, intervievat de comentatorii meciului virtual dintre Rapid și FC Argeș.

Petre Goge: „Sper să nu se ajungă la situația să fim nevoiți să mai stăm un an în Liga a 2-a”

Jucătorul care evoluează la noul Rapid încă din Liga a 4-a, cu care are două promovări consecutive și alături de care speră ca în acest sezon să o realizeze și pe cea de-a treia, a vorbit și despre această situație de criză care a dus la suspendarea sezonului. Goge nici nu vrea să conceapă că acest sezon ar putea fi decis pe baza actualului clasament sau că va fi anulat, dar e de acord cu play-off-ul.

„Noi ne dorim să continuăm, pentru că ar fi un sezon pierdut și ar fi pierderi pentru toată lumea, inclusiv pentru club, economie, toată lumea. Nu știu ce se va întâmpla. Eu cred că, totuși, sunt două variante, sau, să zic, trei, dar la a treia nici nu vreau să mă gândesc. Ar fi luat în calcul să se suspende campionatul și UTA și Mioveni să promoveze și noi să fim nevoiți să mai stăm un an în Liga a 2-a. Sper să nu se ajungă la această situație. Sper să se reia campionatul, pentru că așa ar fi corect pentru toată lumea. Am pleca cu același punctaj, am fi sistemul play-off și, atunci, ar fi șapte finale. Cine este mai în formă va promova. Atunci putem promova chiar de pe primul lor, dacă vom câștiga toate meciurile”, a mai spus Goge.

Petre Goge (28 de ani) joacă la Rapid din vara anului 2017, adică de când echipa evolua în Liga a 4-a București. Până acum a obținut două promovări consecutive, iar în acest sezon speră să o obțină pe a treia, în Liga 1. În acest campionat a fost utilizat în 16 meciuri, în 10 ca titular, și a înscris două goluri, chiar cu Argeșul (2-0) și cu CS Mioveni (5-1). În cariera sa a mai jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, FC Olt Slatina, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, CS U Craiova, CSMS Iași, FC Brașov și Luceafărul Oradea.

După 24 de etape desfășurate în acest sezon, Rapid ocupă locul 6, cu 37 de puncte, la două puncte în spatele echipelor clasate pe locurile 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 24 Mar. 2020, 09:42 Campionat
Pe aceeași temă