Cinci noi achiziții pentru Metaloglobus. Surpriza negativă a acestui sezon de Liga 2 a semnat cu un olandez, dar și cu un jucător fost la Poli Iași și altul plecat de la Concordia Chiajna

Marius ANGHEL 07 Sep. 2022, 18:38 Liga 2
Cinci noi achiziții pentru Metaloglobus. Surpriza negativă a acestui sezon de Liga 2 a semnat cu un olandez, dar și cu un jucător fost la Poli Iași și altul plecat de la Concordia Chiajna

Metaloglobus încearcă să se redreseze după un start dezastruos de campionat, cel mai slab început de când joacă în Liga 2, și la începutul acestei săptămâni, în ultima zi a perioadei de transferuri de vară (5 septembrie), a perfectat cinci noi achiziții.

Doi dintre ei au mai jucat în Liga 2, iar ceilalți trei se vor afla în situația în care atunci când vor fi utilizați vor debuta la acest nivel fotbalistic.

Okan Chatziterzoglu (Poli Iași), Petre Goge (Concordia Chiajna), Cazimir Drăgan (Rapid 2), Laurențiu Liș (Academica Clinceni 2) și Yassine Zakir (Telstar / Olanda) sunt ultimele noutăți din lotul lui Eugen Trică, antrenor care riscă să fie demis dacă nu va câștiga următoarele două jocuri din campionat.

Okan Chatziterzoglu a jucat ultima dată la Poli Iași. Petre Goge a început sezonul la Concordia Chiajna

Aflată pe ultimul loc în clasament și având un lot ”subțire” față de sezoanele precedente, Metaloglobus a încercat pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri să-și mărească numărul de jucători din lot. Doar în ultimele zile și-a adus cinci noi jucători, rămânând de văzut dacă aceștia vor fi de calitate, vor ajuta echipa, sau doar de cantitate.

Cele mai importante noi veniri sunt cele ale grecului Chatziterzoglu și Goge.

Okan Chatziterzoglu (foto, primește cartonașul roșu) a evoluat ultima dată la Poli Iași, în sezonul trecut de Liga 2, pentru care a prins 20 de meciuri, 14 ca titular, în care a înscris un gol.

În carierea sa, fundașul grec de 26 de ani a mai evoluat pentru Xanthi, Panserraikos, Apollon Larissa, OF Ierapetra, din țara sa natală, și Academia Clinceni, în 15 meciuri în sezonul 2019-2020 de Liga 1 din România.

Petre Goge (30 de ani) a început sezonul actual la Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în două jocuri din cele cinci, doar 49 de minute în finalul partidelor cu CSM Slatina și Poli Iași.

Până în vară a evoluat la Rapid, echipă pentru care a jucat din Liga a 4-a până în Liga 1, iar în cariera sa a mai activat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, FC Olt Slatina, FCM Târgu Mureș, ACS Poli, ”FC U” Craiova, Poli Iași, FC Brașov și Luceafărul Oradea.

Petre Goge s-a despărțit în vară de Rapid, după ce ajunsese cel mai vechi jucător din lot. A evoluat pentru echipa giuleșteană inclusiv în Liga a 4-a.

Cazimir Drăgan și Laurențiu Liș au semnat cu Metaloglobus

Bucureștenii și-au luat și doi tineri jucători, unul de la Rapid, iar altul fost la Academica Clinceni, pentru care a și debutat în sezonul trecut în Liga 1, utilizat în două jocuri când clubul ilfovean trecea printr-o situație dramatică.

Cazimir Drăgan (18 ani) este un mijlocaș cu dublă cetățenie, moldoveană și română, împrumutat de la Rapid și care a evoluat pentru echipa secundă a clubului. Înainte să ajungă la clubul din Giulești a mai fost la FC Juniorul București.

Laurențiu Liș este un mijlocaș care joi, 8 septembrie, împlinește 18 ani și care în sezonul trecut a evoluat pentru echipa a doua a Academicii Clinceni, în Liga 3, dar care a prins și două jocuri în prima ligă pentru clubul ilfovean care s-a desființată în vară, 41 de minute în finalul meciurilor cu CS Mioveni (1-3) și Campionii FC Argeș (0-1).

Cazimir Drăgan a jucat pentru prima echipă a Rapidului doar în meciul cu Poli Timișoara, de inaugurare a noului stadion din Giulești, atunci când mulți dintre juniorii clubului au fost utilizați. Foto: Rapid

Olandezo-marocanul Yassine Zakir, apariție surpriză la Metaloglobus

Metaloglobus și-a adus în lot și un jucător străin, singurul pe care îl are acum. Privind ultimul sezon al nou-venitului, cu destul de multe meciuri jucate în liga secundă olandeză, rămâne de următorit dacă va fi o alegere inspirată sau nu a bucureștenilor.

Yassine Zakir este un olandez de origine marocană, în vârstă de 25 de ani, fundaș dreapta, care ultima dată a evoluat la SC Telstar. La echipa din liga secundă din Olanda a jucat în 31 de meciuri (26 ca titular) în sezonul 2021-2022. Anterior a jucat în liga a treia olandeză, la Lienden, dar și la alte echipe mai puțin cunoscute, cel mai important nume fiind Groningen U19 și U21.

Yassine Zakir va juca pentru prima dată în afara Olandei, în România. Foto: united photos / rob van wieringen

David Ilie și Alexandru Pătlăgică au debutat la Metaloglobus în meciul cu Ripensia

De curând, în ultimele zile ale lunii august, cu echipa bucureșteană au semnat și David Ilie, atacant de 18 ani împrumutat de la Petrolul după ce s-a despărțit de SC Oțelul Galați, la care începuse sezonul, cât și Alexandru Pătlăgică, fundaș stânga de 19 ani împrumutat de la UTA.

Amândoi au debutat la echipa bucureșteană, în eșecul cu Ripensia, 1-2 la Timișoara. Ilie a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 69 cu Adrian Sîrbu. Pătlăgică a fost integralist.

Acesta din urmă a mai jucat în Liga 2 pentru Dacia Unirea Brăila, 15 meciuri în prima parte a sezonului trecut, ulterior revenind la UTA, la care a prins 5 meciuri în Liga 1.

În această vară, cu trupa din cartierul Pantelimon au mai semnat Claudiu Moisie (Campionii FC Argeș), Alexandru Gheorghe (Rapid), Dragoș Huiban (Steaua), Robert Neacșu (Steaua), Raoul Cristea (Someșul Dej), Darius Grosu (Farul) și Gabriel Șerban (FC Hermannstadt).

  • Metaloglobus are un singur punct acumulat după primele cinci etape și se află pe locul 20, ultimul. În etapa a 6-a va evoluat în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FC Brașov (locul 14, 5 puncte). Miercurea viitoare, 14 septembrie, de la ora 16:30, echipa bucureșteană joacă în deplasare la CS Afumați, în Turul 3 al Cupei României.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-prima-victorie-din-actualul-sezon-cu-metaloglobus-iulian-muntean-doamne-ajuta-o-asteptam-de-mult-timp-eugen-trica-e-in-silenzio-stampa-19243806

Marius ANGHEL 07 Sep. 2022, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă