Spectacol lângă Iași. Miroslava încheie anul în forță, după un nou succes categoric, 5-0 cu ASA Târgu Mureș. Kerezsy: „M-aș fi mulțumit și cu o victorie la limită”

Știinta Miroslava arată tot mai bine în acest final de an. După o serie de partide în care au pierdut puncte nemeritat pe fondul unui joc bun, elevii lui Adrian Kerezsy au motive să zâmbească. Știința a obținut, sâmbătă, cel mai clar succes din acest sezon, 5-0 cu fosta prim-divizionară ASA Târgu Mureș, a ajuns la al doilea succes consecutiv fără gol primit, iar jocul echipei place ochiului.

După 3-0 în runda precedentă cu Ripensia, ieșenii au făcut spectacol și cu ASA, în prima rundă a returului. Miroslava a speculat subțirimea lotului oaspeților, care au venit cu doar 13 jucători de câmp la Uricani, și, în ciuda condițiilor potrivnice, a reușit un fotbal spectaculos, cu multe combinații aproape imposibile pe un teren îmbibat cu apă.

Dominare totală a Științei

Miroslava a avut prima șansă de a deschide scorul în minutul 10, când Taciuc a finalizat cu un șut frumos, puțin pe lângă vinclu, o acțiune personală purtată în partea stângă. Dominarea gazdelor s-a concretizat prin reușita lui Buhăcianu din minutul 30, acesta surprinzându-l pe portarul Moga cu un șut de la marginea careului, după ce a trecut prin fentă de trei jucători ai ASA-ului.

Repriza a doua a debutat cu o bună ocazie a oaspeților, Petra preferând un șut slab din unghi în locul unei pase în centrul careului, la un coechipier bine plasat. După acest moment, Miroslava și-a masat adversarul în propria jumătate și a dominat categoric repriza, golurile curgând firesc la poarta nefericitului Moga. În minutul 55, Agrigoroaei i-a centrat perfect în careu lui Căruță, dar acesta a trimis peste poarta goală. Cinci minute mai târziu, Căruță nu a mai ratat ținta și a majorat diferența, după o pasă primită de la Buhăcianu.

Inspirația lui Kerezsy

Imediat după gol, Căruță a fost înlocuit cu Sandu, iar acesta din urmă i-a răsplătit încrederea antrenorului Adrian Kerezsy cu golul de 3-0, șut plasat lângă bară, de la marginea careului. În minutul 80, oaspeții au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Panait pentru două „galbene”. În aceste condiții, misiunea ASA-ului a devenit și mai dificilă, iar Știința a mai punctat de încă două ori până la final. Izmană a dus scorul la 4-0 în minutul 83 după o pasă primită de la Sandu, iar Asăvoaei, introdus și el inspirat în teren de Kerezsy, a ieșit la rampă în ultimele minute. Mai întâi a provocat eliminarea directă a lui Mendy (88), după care a închis tabela cu un gol frumos (90), dribling scurt în fața portarului și șut în poarta goală, la colțul lung.

Victorie superbă pentru Miroslava, a doua consecutivă fără gol primit și echipa lui Adrian Kerezsy reușește să urce până pe locul 16, primul de sub linie. Dincolo de rezultate, îmbucurător este faptul că Știința joacă altceva de câteva etape. Elevii lui Kerezsy nu mai bubuie obsesiv mingile în careu pentru „capul” sau devierile lui Marin (absent în ultimele două meciuri), pun mingea jos, intră în combinații, iar rezultatele sunt firești.

În ultima etapă din acest an, Miroslava joacă la Brăila, iar un nou rezultat bun poate duce echipa ieșeană pentru prima dată în acest sezon pe un loc salvator.  

 

Adrian Kerezsy: „Nu mă așteptam la o asemenea diferență”

Antrenorul ieșenilor, Adrian Kerezsy, a recunoscut la final că nu se aștepta la o victorie atât de conculudentă în fața ASA-ului.

„Speram să câștigăm, dar recunosc că nu la acest scor. Înaintea partidei m-aș fi mulțumit și cu o victorie la limită, ținând de starea gazonului și de condițiile meteo, dar și de valoarea adversarului. Știam că echipa oaspete obținuse rezultate mai bune în deplasare decât pe teren propriu și ne așteptam la un meci foarte dificil. Băieții au dat dovadă de caracter și au obținut cel mai clar succes din acest sezon. Au fost pragmatici, agresivi în sensul bun al cuvântului, au respectat ceea ce le-am cerut la antrenamente și au obținut o victorie frumoasă. Am marcat opt goluri în ultimele două meciuri și nu am primit gol, ceea ce mă bucură foarte mult. Este meritul băieților, ei merită toate felicitările. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, modești și să fim la fel de serioși în continuare, altfel fotbalul te pedepsește. Urmează meciul de la Brăila, pe care ne dorim să-l câștigăm, am demonstrat că putem acest lucru”, a declarat Adrian Kerezsy.

Acesta a afirmat că arbitrul l-a eliminat pe nedrept: „Nu l-am jignit pe arbitru, l-am întrebat doar despre o fază și m-a trimis în tribune. Ar trebui să aibă și arbitrii mai multă înțelegere față de antrenori. La orice mic gest ești trimis în tribune. Nu poți să-i întrebi despre o fază că ești trimis în tribune. Nu este normal. Este munca noastră și a jucătorilor și în timpul jocului cred că ne putem spune și noi, antrenorii, un punct de vedere”.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – ASA TÂRGU MUREȘ  5-0
Valentin Buhăcianu 30′, Robert Căruță 60′, Eduard Sandu 70′, Alexandru Izmană 83′, Robert Asăvoaei 90′

Turiță – Corban, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Căruță (Ed. Sandu 62′), Cărăruș, Izmană, Taciuc – Viorică (Săvoaia 80′), Buhăcianu (Asăvoaei 66′)
Rezerve neutilizate: Țintea – Cerneuțeanu, Cozma, Ambrosie
Antrenor: Adrian Kerezsy

Moga – Băjan (Cârlejan 46′), Candrea (cpt.), Birtalan, Mendy – P. Iacob, R. Iliescu – Al. Stoica, D. Panait, C. Sîrbu (Tornyai 46′) – Petra
Rezerve neutilizate: Negușa – Onul
Antrenor: Marius Popescu
Eliminați Dan Panait 80′ (cumul de cartonașe galbene), Gaston Mendy 88′ (roșu direct)

Stadion: Comunal (Uricani – Iași); Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) și Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Pe aceeași temă