Spectacol de trei stele!

04 Jun. 2012, 13:28 Campionat

Gratie unui final de sezon in forta, incununat cu o victorie categorica pe teren propriu, „galben-albastrii” au incheiat campionatul pe locul 7

Pacat ca s-a incheiat! Cu un FCM Bacau intr-un astfel de format si, mai ales, intr-o asemenea forma sportiva, spectacolul era garantat. Neinvinsi din etapa a 23-a, „galben-albastrii” au tinut sa faca „show” si la ultima intâlnire cu propriul public din acest sezon al ligii secunde. Sâmbata, echipa finantata de Dumitru Sechelariu a spulberat cu 3-0 pe Dunarea Galati, la capatul unui joc care a curs intr-o singura directie si care a scos la rampa o repriza secunda entuziasmanta.

Greu cu terenul

Prima parte a intâlnirii de pe „Municipal” a fost conditionata de terenul greu. Bacauanii au dominat, insistând pe suturi de la distanta si pe actiuni purtate pe flancuri. Reduta Dunarii, cu libero-ul Marin pe post de steag, a rezistat insa mai bine de jumatate de ora. Mastacan s-a bâlbâit la sutul de la distanta al lui Dobos, dar a scapat cu fata curata, gratie noroiului ce a pastrat balonul pe linia portii, dupa care a fost gratiat de luftul lui Hurdubei si de imprecizia lui Boghian, la contraatacul declansat de Taban in minutul 37.

Lovitură de generic

Eforturile ofensive ale gazdelor au fost premiate cu sapte minute inainte de finalul reprizei, atunci când Marius Croitoru a inscris un gol de generic. Capitanul Bacaului a transformat ca la carte o lovitura libera de la 20 de metri, obtinuta de Boghian. Reusita lui Croitoru, prima de la revenirea acestuia sub culorile echipei care l-a lansat in fotbalul mare, a stabilit scorul pauzei, descatusându-i pe „galben-albastri”.

Mezinul a spart gheața

Inceputa cu o ratare incredibila a lui Hurdubei, care l-a luat la tinta pe Mastacan, repriza a doua a continuat cu faze-spectacol, incununate cu alte doua goluri „marca FCM Bacau”. Prin introducerea mezinului Vladut Pavel, Popovici a iutit ritmul echipei sale, iar rezultatele nu au intârziat sa apara. In min. 80, la un corner executat de excelentul Croitoru, Pavel a marcat primul sau gol in liga secunda, pentru ca dupa alte cinci minute, Mihalachioaie sa „dinamiteze” poarta adversa, sigilând tabela, dar si campionatul.

FCM Bacau – Dunarea Galati 3-0 (1-0)

Stadion: „Municipal”. Spectatori: aproximativ 400. Au marcat: M. Croitoru (min. 38), Vl. Pavel (min. 80) si Mihalachioaie (min. 85). Suturi la poarta:15 – 4 (pe poarta: 8-1). Cornere: 9-3.
FCM Bacau: Roca – Mihalachioaie, Lozneanu, Ursu, Luncanu – Vraciu (min. 72 Huiban), Taban, M. Croitoru, Dobos – Boghian (min. 50 Vl. Pavel), Hurdubei (min. 60 Curiliuc). Antr.: Cr. Popovici.
Dunarea Galati: Mastacan – L. Radu, Brasoveanu, M. Marin, Ghiocel, D. Popescu – R. Chelaru, Cioinac, Caladararu, Al. Cristea- Grosu (min. 55 Cârjan). Antr.: E. Bastina.
Arbitri: Vlad Baban (Iasi) – Costin Vatamanu si Mircea Grigoriu (amnii din Bucuresti).

Golul a venit de la „oficială”

N-aduce anul ce aduce ceasul. Vladut Pavel a marcat primul sau gol in liga secunda fix in ultima etapa de campionat, contra Dunarii Galati. „Sunt foarte fericit pentru acest gol. Pe undeva, poate ca a venit cam târziu, insa adevarul este ca nici nu am jucat foarte mult in acest sezon. Sper ca la anul sa inscriu mai mult”, a declarat atacantul de 19 ani, care a intrat pe teren in minutul 50, in locul lui Boghian.

La telefon

Intrarea lui Pavel ascunde un detaliu spumos: a venit la recomandarea lui Dumitru Sechelariu. Sesizând lipsa de viteza a echipei sale pe ultimii 20 de metri, finantatorul FCM Bacau a spus cu voce tare inca din prima repriza: „Pe un teren asa de greu, un jucator cu calitatile lui Pavel ar fi util echipei”. Dupa care, i-a telefonat presedintelui Scânteie: „As vrea sa-mi faceti o favoare, daca se poate! Introduceti-l pe Vladut Pavel”.

În vervă

Trimis in joc la inceputul partii secunde, Pavel junior a creat imediat panica in rândul defensivei adverse. „Presimt ca va da si gol. Ar fi primul sau gol in campionat si il merita cu prisosinta”, a spus finantatorul FCM Bacau. In minutul 80, pronosticul lui Seche s-au adeverit: atacantul bacauan a spart gheata, reluând cu capul in plasa o centrare din lovitura de colt a lui Croitoru.

De viitor

„Intr-adevar, schimbare mi-a apartinut”, a admis Dumitru Sechelariu la finalul partidei: „E pentru prima oara in acest campionat când m-am implicat intr-o asemenea mutare. I-am cerut frumos presedintelui Scânteie si ii multumesc ca m-a ascultat, la fel cum vreau sa-i multumesc si antrenorului Popovici ca a fost de acord. Pavel e un jucator de mare viitor, care nu poate creste in valoare decât jucând in mod constant”.

Mihălăchioaie e nașul lor

Ionel Mihalachioaie a marcat ultimul gol al Bacaului in turul de campionat: un gol de trei puncte, din lovitura libera, pe terenul Dunarii Galati. La sase luni si jumatate distanta, Mihalachioaie s-a repetat, „perforând” din nou poarta galateana, de adata aceasta pe „Municipal”, in jocul care a tras cortina peste intreaga editie de campionat. Fundasul in vârsta de 21 de ani si-a pus din nou in valoare forta sutului, insa, de data aceasta, golul nu a mai venit din faza fixa, ci la finalul unui contraatac.

Croitoru a dat spectacol

Marius Croitoru a fost, din nou, cel mai bun jucator al „galben-albastrilor”. Contra Dunarii Galati, capitanul FCM Bacau a dat spectacol la scena deschisa. Pe lânga golul de kinograma inscris in minutul 38, ex-stelistul s-a remarcat prin finetea driblingurilor, calitatea paselor si, in special, prin travaliul impresionant. In minutul 82, Croitoru a ridicat suporterii in picioare dupa o „rabona” de efect (pasa cu piciorul drept petrecut pe dupa cel stâng), care l-a lansat pe Vladut Pavel.

Popovici: „Victorie categorică”

Antrenorul FCM Bacau, Cristi Popovici, a subliniat importanta victoriei de sâmbata: „Era pacat sa nu câstigam ultimul meci al campionatului, mai ales ca veneam dupa o serie foarte buna, atât in planul jocului, cât si al rezultatelor. Am intâmpinat unele dificultati in prima repriza, asta si din cauza terenului greu, insa victoria noastra este una cât se poate de categorica”.

Sursa: Deșteptarea

04 Jun. 2012, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă