„Jucăm din ce în ce mai bine. Această echipă începe să redevină ceea ce a fost FC Argeș.” Andrei Panait, golul din derby-ul cu Mioveni și schimbarea la față a alb-violeților

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 12:33 Campionat

Mijlocașul Andrei Panait (29 de ani, foto, în stânga) a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida de luni seară câștigată de FC Argeș cu 2-0 în fața Mioveniului. Fotbalistul echipei piteștene a reușit să marcheze primul gol din acest derby județean, având o mare contribuție în obținerea celor trei puncte puse în joc.

Panait, care în cariera sa a evoluat și la CS Mioveni, în sezonul 2012/2013, spune că golul său, marcat în minutul 90, nu este o pură întâmplare și este convins că FC Argeș va redeveni o echipă foarte puternică. Ulterior, în minutul 90+4, a înscris și Eduard Florescu.

Cum a fost în teren la meciul cu CS Mioveni?
Pentru mine a fost un meci oarecare. Nu a fost nimic special, chiar dacă am întâlnit un adversar tot din județul nostru. Mă așteptam să câștigăm, pentru că jucăm din ce în ce mai bine. Această echipă începe să redevină ceea ce a fost FC Argeș.

Unde crezi că s-a făcut diferența în acest derby local?
La faza fixă din care am marcat. Consider că am avut o maturitate și o determinare în plus față de adversar. Oricum, per ansamblu, FC Argeș a arătat ca o echipă solidă în acest meci.

Cum ai gândit la faza golului?
Am anticipat că acolo va veni mingea, iar când a ajuns la mine am tras cu sete. La antrenamente exersăm aceste faze fixe și vă pot spune că am mai avut și alte execuții spectaculoase.

Patru victorii din patru meciuri sub comanda cuplului de antrenori Augustin Eduard – Paul Ciobanu…
Da, așa este! Sper să o obținem sâmbătă și pe a cincea. Cum se spune în fotbal, victoriile aduc victorii și un moral bun. Vom merge la Daco-Getica să câștigăm și să continuăm acest parcurs bun.

FC Argeș este o altă echipă cu acest staff tehnic. Cum au reușit să resusciteze echipa?
Nea Gusti (n.r. – antrenorul principal Augustin Eduard) știe să gestioneze foarte bine lucrurile ce țin de psihicul jucătorilor. Comunică bine cu noi și ne înțelege pe fiecare. Noi vom face tot posibilul să le răsplătim încrederea acordată prin evoluții cât mai bune și prin rezultate.

Cu această victorie, a patra consecutivă după ce echipa a fost preluată de Augustin Eduard, FC Argeș s-a distanțat la opt puncte de CS Mioveni și s-a apropiat la trei de Petrolul, mărindu-și sanșele să urce cel puțin o poziție în clasament. În acest moment, după 30 de etape, piteștenii sunt pe locul 6, cu 56 de puncte. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă la București, cu Daco-Getica, echipă clasată pe ultimul loc retrogradabil.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 12:33 Campionat
Pe aceeași temă